She1978
Orzeszek 27.05.2009 [*]
Jestem Dziewczyny. Ale chyba długo nie posiedzę, bo nerwy odpuszczają i zaczyna mnie strasznie prawa strona brzucha boleć. Sprawa zaczęła się z godzinnym opóźnieniem. Do tego byłam ostatnim przesłuchiwanym świadkiem (po co ciężarną wziąć na pierwszy ogień, nie?) i do tego sędzia nawet się nie zainteresował czy wygodnie mi stać, czy może wolałabym usiąść. Jeszcze kilka minut przesłuchania, a sama bym usiadła bez pytania nawet o zgodę. Sędzia służbista, dociekliwy, wchodzący w słowo i ogólnie mało przyjemny. Sama okoliczność mało fajna, więc puls miałam niesamowicie wysoki, a Mała to też odczuła, bo brzuch mi stwardniał strasznie. Teraz jest miękki, ale boli. A i Emi jest dość niespokojna. Zrobiłam sobie herbatkę z liści malin i postaram się nie myśleć. Co łatwe nie będzie, bo kolejna sprawa 6/09 już bez udziału świadków, same strony, ale za to będą dyskusje w kwestii niekompetentnego prowadzenia księgowości. Jak się bowiem okazało księgowa tej firmy nie zostawiła na mnie suchej nitki za sposób księgowania. Dziwne tylko, że jakoś jak mieli kontrolę za cały 2007 rok to kontrolerzy nie doczepili się ani do klasyfikacji kosztów czy przychodów, ani do sposobu księgowań na poszczególne konta (a to też było sprawdzane, bo kontrola była z UKS a nie z samego US). Stresa mam więc nadal i pewnie póki się sprawa nie skończy mnie on nie opuści. Żal mi i szefa i szefowej, bo to złoci ludzie. A sama na ich miejscu słysząc, jak wylewają pomyje na pracownika, zaczęłabym się pewnie zastanawiać nad jego kompetencjami...
Lill dzięki za wsparcie myślami :-)
Czarna tak pw doszło 2x. Dzięki za propozycję wygadania się jak będę potrzebowała. W drugą stronę działa to oczywiście tak samo :-)
Trzeba As zaprosić do naszego grona...
Boże... Co tu robić, żeby odpuścił stres?
Jutro o tej godzinie proszę o kciukasy, bo będę w trakcie wizyty u gina... Zobaczymy co w wynikami i co powie na drętwienie rąk...
Lill dzięki za wsparcie myślami :-)
Czarna tak pw doszło 2x. Dzięki za propozycję wygadania się jak będę potrzebowała. W drugą stronę działa to oczywiście tak samo :-)
Trzeba As zaprosić do naszego grona...
Boże... Co tu robić, żeby odpuścił stres?
Jutro o tej godzinie proszę o kciukasy, bo będę w trakcie wizyty u gina... Zobaczymy co w wynikami i co powie na drętwienie rąk...
Ostatnia edycja: