reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Asiu - nic nie czuje :) Pola caly czas byla nisko, wiec generalnie przywykłam do ciśniecia na dole. Jakiś specjalnych zmian nie czuje. Jedyne co to napina mi sie czesto brzuch i pobolewa krzyż. Niestety moje bóle były krzyżowe i teraz też sie takie zapowiadają. Co do szyjki nie czuje nic. Wręcz mniej boli niż wczesniej. Kiedyś pokłuwało a teraz nic. A i 2 dni temu odszedł mi czop- to jedyne co zauwazyłam ale nie byłam pewna
A psychicznie cieszę sie. Jakoś nie mam narazie stracha przed porodem. Ale zobaczymy ile jeszcze sie zejdzie:)

reklama
Kasikz to juz blisko, coraz blizej i zaraz bedziemy ogladac zdjecia malej ksiezniczki:-)
Asiu no ja ci serdecznie wspolczuje tych nerwow, ja tez raz bylam swiadkiem w sadzie bo widzialam wypadek samochodowy tzn jak kobiete auto na przejsciu potraca i tez sie przed rozprawa denerwowalam ,tak ze nie zazdroszcze. trzymaj sie

Kasikz ja też od jakiegoś czasu czuję ucisk na dole. Zwłaszcza jak dłużej postoję lub coś dźwignę. Ale 2 tyg temu szyjka była ciągle zamknięta. Mam nadzieję, że jutro też będzie. A ten czop to jak wyglądał? Mi się dziś śniło, że mój wyszedł... Oczywiście pod nieobecność M...

LucyF staram się trzymać, ale mimo, że szukam innych zajęć, to coraz trudniej mi skupić myśli na innych rzeczach niż sąd...

Czop wychodził mi na raty. Najpierw był taki galaretkowaty śluż - tak całakiem sporo. A innego dnia taki wyglądu budyniu i też wiecej. ALe nie że jakos ogromne ilosci stąd sie zastanawiałam. Podobno moze byc podbarwiony krwia albo brunatny ale u mnie był taki żołtawy

Oj to ja nie stwierdzę, czy mi coś wychodzi czy nie, bo biorąc te tabletki dopochwowe, które przypisał mi gin całe dnie wyłazi ze mnie zółta wydzielina. Ale to na pewno tabletka, bo one same w sobie są żółte.

LucyF – szykuj się, bo te ostatnie 10tc to nie wiadomo gdzie, kiedy i jak :-p

Just79 – myślę, że jak Młoda się zdecyduje to ja nie za wiele będę mieć do powiedzenia, chyba że „auć”, :confused2: a co do no-spy to nie wiedziałam, raczej brałam pod uwagę, że właśnie nie daj bosze się zaczną rozkręcać a ja je uśpię :zawstydzona/y:

She – najważniejsze by Tobie było wygodnie z wchodzeniem z tym na 4 piętro, nie ukrywajmy masz jeszcze psa, więc dziecka w domu nie zostawisz tylko musisz zabrać na spacer i dziecko i psa, chyba, że jakiś sąsiad wyrwie się z pomocą. ;-) Asiu jak to jak przetrwasz mając w głowie śliczny obrazek Waszej rodzinki na spacerze albo wakacjach. Dasz radę. :tak: Co do podpasek mam 3 opakowania tego rodzaju co Just pokazała, jakoś do belli nie jestem przekonana :sorry:

Kasikz – wow to nieźle Cię Pola załatwiła, Ty tutaj w miarę spokojnie, a ona już jednym okiem na świat spogląda, :laugh2: mi też wychodzi taka wydzielina budyniowa, ale w bardzo małych ilościach, tak jakby upławy po prostu, więc nie wiem czy to czop ;-)

Ewela dobrze pamietam ze Ty uzywasz butelek tommee tippi? gdzie kupowalas? bo jak na allegro to moze masz linka do tego sprzedawcy.

no i mam pytanie a co z laktatorami lepiej reczny czy elektryczny?

LucyF - ja się zdecydowałam też na tommee tippee, będę jutro szperać po allegro i szukać najtaniej, bo ofert jest sporo, ceny potrafią różnić się do 5 zł, ale ja chcę znaleźć takiego co zakupię u niego wszystko już co potrzebuję. Lepszy pewnie elektryczny, ja dostałam ręczny od koleżanki - zobaczymy, mam nadzieję, że nie będę musiała używać.

Dziewczyny co ze smoczkiem? Nie tym do butelki tylko do cyckania? Ewela, Just - Wasze chłopaki dostają smoka?

Diana81 - pokaż się choć na momencik z Miłoszem, pochwal się nim. ;-)
Agu_ska - Ty podobnie jak Diana - meldunek jak tam po pierwszych dniach? :sorry:

Hejka
Wczoraj nie miałam neta przez cześć dnia a potem spotkałam się ze znajomymi i jak wróciłam wieczorem to przeczytałam, ale już nie miałam pisać. Zresztą zrobiliśmy sobie godzinny spacer i tak mi w kość ogonową wlazło, że potem to ruszać się nie mogłam.

Dziś miałam w planach jechać i umówić się na badania na jutro co by było na konkretną godzinę, bo przecież na czczo to ja zanim dojadę to mi tak będzie niedobrze, ze muszę to logistycznie opracować, żeby jak najmniej czekać. Niby ciężarne bez kolejki, ale jak wpakuje mi się jakaś inna bardziej zaawansowana to będę musiała czekać. Tylko ciągle pada.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ewela, Agnieszka dzieciaczki słodkie

Just te podkłady co dałaś linka to ten sam producent co bella - Toruńskie Zakłady
A Karmi to ja nie lubię, odrzuca mnie jak mam pić to. Więc ja jakoś przeżyję;-)

She trzymam kciuki coby nie było zbyt stresowo dzisiaj.

Aniołki 8 sierpnia kciuki zaciśniętę - zresztą tyle tych kciuków będziesz miała, że będzie na 100% dobrze.

Lili, Kasikz no ciekawe która córa będzie pierwsza.

LucyF no elektryczny zawsze lepszy, bo nie męczysz się pompując.

reklama
Lili no wlasnie gdzies poszperalam w necie i znalazlam wypowiedz Zawitkowskiego tego specjalisty od rozwoju dzieci( tylko teraz nie moge znow na nia trafic zeby ci wyslac linka) ze bardzo dobre sa wlasnie tommee tippe wiec smoki tez kupie te.

Do góry