reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Pati – super ten sweterek, długo robiłaś? A sznureczki chyba lepsze od guzików :tak:

Aneczka_77 – zanim Alan pójdzie na studia to jeszcze z dwójkę zdążysz urodzić :-p

Aniołki – to po prostu szczera prawda, ten wózek zielono – niebieski super kolorki :tak:

Ola** - no robimy co możemy i patrz dziewuchom się nie spieszy ;-)

Just79 – pewnie zmiany są po jakimś czasie, powodzenia z laktatorem, mnie to urządzenie przeraża, a mam bo dostałam od koleżanki ostatnio ;-)

LucyF - a Ty zaraz na suwaczku będziesz mieć mniej niż 2 miesiące :szok:

Agnieszka – stęskniła się za ziuzianiem na rękach ;-)

She – no to nosidło wydaje się lekkie, u mnie wózek zostaje na parterze, a ja z dzieciakiem do góry na łapkach jak Just, tylko, że u mnie parter to już dom i A. nie musi nic targać, a wózek ma wyznaczone swoje miejsce parkingowe.:-D Asiu powodzenia na rozprawie. :tak:

Mysza84 – jeszcze długo możesz brać, ja już teraz nie biorę, bo już nie wypada, ale wczoraj mnie też ta myśl kusiła, bo brzuch miałam jak kamień :confused2:

Agnieszka, Ewela – jakie słodziaki :laugh2:

Wczoraj dzwonili klienci, którym robimy wynagrodzenia z wywiadem co i jak. Jak usłyszeli, że jeszcze nic to powiedzieli, że do dziś postarają się przesłać dane, najpóźniej jutro rano i będzie można ruszyć te listy płac 1-2 dni wcześniej. Byłoby super, bo wtedy nie muszę już myśleć, że zostawiłabym z tym siostrę samą.

A. się wczoraj przyznał, że coraz bardziej się stresuje i już by wolał, żeby było po ;-) Przedwczoraj mało spał, co wstawałam na siku, to widziałam, że się męczy, normalnie czuwał nad nami. Dzisiaj jak wstawałam to spał. Jestem ciekawa jak to będzie ;-)

reklama
Lili no wlasnie Ty dla mnie bylas takim wyznacznikiem bo jestes 8 tyg przede mna i pamietam jak mowilas ze juz Ci wskoczyl 30 tydz a teraz juz u mnie jest 31 a Ty juz na finiszu. ale to leci.:tak:

Hejka!

Aga, świetne fotki Julki :-)

Lucy, piję piję Bocianka :-) a karmi to może powinna zacząć pić litrami, bo póki co to od czasu do czasu. A przy okazji mi się przypomniało, że ponoć karmi ma zniknąć z rynku, więc róbcie zapasy, bo niebawem się Wam też przyda ;-)

Lili, Ciebie to Ada będzie musiała od księgowania siłą oderwać, żeby się urodzić ;-)
A co do no-spy to chyba nie ma przeciwskazań, żebyś brała jak trzeba. Na bóle porodowe i tak nie pomoże :p A według położnej ze szkoły rodzenia jak łykniesz 2 zwykłe nospy, weźmiesz godzinną ciepłą kąpiel, a skurcze dalej są to znaczy, że rodzisz ;-)

Agnieszko jaka Julcia jest już duża! Rany Julek... Słodkie dziewcze :-)

Mysza a czemu miałabyś nie móc brać?

Ewela no teraz widać zdjęcia :-) Śliczna mamusia i śliczny Synek :-) A jaki konik morski superowy :-) Też takiego chcę :-)

LucyF dzięki za kciuki. Już bym chciała żeby było po... I mam nadzieję, że poza tym razem nie będą mnie już wzywać.

Lill właśnie z takim nosidłem szukaliśmy wózka. Ale te, które mają takie nosidła w standardzie nam się nie za bardzo podobają, a te co nam się podobają mają gondole. I tylko Roan ma możliwość dokupienia takiego gadżetu. Szkoda, że Delti Leo, który też nam się podobał ma mniejszą gondolę i takie nosidło do niego nie wejdzie :-( Mój M śpi jak kamień. Chyba tak jak i ja zaprogramował się na poród po terminie i dlatego póki co oboje jesteśmy spokojni. A jeśli chodzi o pracę, to moja firma, którą mam księgować nadal przyniosła część dokumentów za lipiec. Dziś szef mi dostarczy do sądu, to jak M nie będzie od pt do wt to ja będę miała czym zabić czas...

Just karmi? To bezalkoholowe piwo? A na co ono pomaga? I jakiś konkretny smak? I czemu mają wycofać? Hehehe... Sto pytań do... :-)

Byłam dziś na krwi i moczu. Pierwszy raz nie udało mi się wytrzymać przed sikaniem całej nocy i o 4.30 musiałam lecieć posikać. Więc próbowkę mam nie z pierwszego porannego, a z drugiego sikania... Mam nadzieję, że to nie wypaczy wyników. Jak tak patrzyłam na pełną próbówkę, to widziałam różnicę miedzy stanem tego sikania a poprzedniego. Wtedy odrazu mówiłam M, że wyniki będą kiepiskie. Teraz mam nadzieję, że leki zadziałały i będzie ok. Krew jak zwykle pobierana na raty. 10min mnie kobieta męczyła. Z lewej ręki nie poleciało nic. Z prawej kilka mm, po czym żyła odmówiła współpracy. Zarządałam, więc z dłoni, bo już miałam dość. Ale nim mi pobrała to się nasłuchałam jak z dłoni boli i jaki problem będę miała w szpitalu. Jakbym nie wiedziała... Teraz wyglądam jak rasowy narkoman. Jak mnie sędzia zobaczy to stwierdzi, że bardzo ze mnie wiarygodny świadek...

Od rana u nas leje. Ale non stop i to ciągle tak samo mocno. Fajnie, że nie ma upałów, ale już mogłoby przestać padać. Bo sennie i mało fajnie jest. Nawet pies jest ospały. Tylko papużka nadaje jak najęta. Jej wszystko jedno jaka jest pogoda. Zawsze ma dobry humor :-)

Dziewczyny, ile paczek tych końskich podpasek muszę mieć? Mam 2 i zastanawiam się czy starczy.

Ostatnia edycja:
Asiu, Karmi ponoć pobudza laktację, a te bezalkoholowe są dozwolone dla karmiących. Jak mój T ostatnio pytał o nie w jakimś sklepiku to usłyszał, że nie ma i nie będzie, bo kończą jego produkcję, więc trzeba szukać w sklepach, które mają jeszcze stare zapasy. No ale mi się wierzyć nie chce, że całkiem je z rynku wycofają, może po prostu butelki czy inne wizualne elementy się zmienią.

Powodzenia w sądzie! A może od razu pokaż te pokłute łapki, uznają Cię za niewiarygodnego świadka i odeślą do domu ;-)

A co do końskich podpasek to ja miałam 4,5 (2 swoje plus 2,5 w spadku po koleżankach ;-)) i w sumie wszystkie zużyłam. A jeszcze co najmniej paczkę miałam szpitalnych, więc w sumie 5,5-6.
I tak jak pisałam wcześniej dla mnie lepsze były te http://www.doz.pl/apteka/p6918-Podklady_ginekologiczne_34_cm_x_9_cm_10_szt, niż te belli.
Jakoś dużo tego mi poszło, ale wolałam często zmieniać, żeby infekcja żadna mi się tam nie wykluła.

Ostatnia edycja:
Just ja też będę wolała zmieniać częściej. Zwłaszcza, że mam skłonności do infekcji. Musżę mojego M ścignąć po zapasy Karmi w takim razie :-)

A co Ci nie pasowało w tych belli?

Ogólnie te "podpaski" ze względu na swoją szerokość mają tendencję do zawijania/zbijania się w połowie, no a te belli robiły tak bardziej niż te drugie ;-)

Jezu Dziewczyny, ale zaczynam mieć stracha. Serce mi wali jak szalone, żołądek się skręca, mam lekkie mdłości... Jak ja dotrwam do 13? I jak przetrwam na sali? :-(

Witajcie
Ja już po lekarzu. Wiec sytuacja wygląda tak Pola wazy koło 3200 kg, ale bardzo ciężko było ją zmierzyć bo już ma mało miejsca , głowa już tak wciśnięta że praktycznie nie dało rady.
Ja jestem już gotowa do porodu. Szyjka praktycznie zgładzona. Rozwarcie na 1,5-2 palce. Czopa nie ma. Generalnie mogę rodzić w każdej chwili ale wszystko zależny od Poli jak szybko będzie się zbierać. Pani dr mowi że jak mnie badała czuje już pęcherz płodowy i głowke.
Odebrałam wyniki GBS i nie ma. Chociaż wcześniej byl. Ale pani dr mówi że itak potraktuja pewnie nas antybiotykiem, bo moze gdzieś uśpiony sie czaić

Ewela i Agnieszka - ale słodziaki z tych waszych dzidziolkow:-)
Mysza- ja nospe brąłam od 26-36 tc 3x1 a potem nawet 4x1, wiec raczej nie szkodzi
Asiu - dasz rade, tylko się tak nie nerwuj bo zaraz urodzisz. Ja mam 3 opakowania tych wielkich podpasek

reklama
Kasikz a Ty czujesz, że Mała ma główkę wciśniętą tak mocno i że jest takie rozwarcie? Jak się teraz czujesz? Chodzi mi o psychiczne nastawienie do nadchodzących zmian :-)

Do góry