reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kasikz to miłe,że ciekawi Cię moje dziecie:)
martwię się bo wczoraj tak wyraźnie go czułam,a dziś nic:(
Martusionek olej babę,zmień lekarza i przede wszystkim nei denerwuj się!a swoja drogą słodka praca:)ale w ciąży masz racje ,ze niekoniecznie
lucy spojrzałam na Twój suwak i powiem Ci,ze tych dni do konca to wcale już nei tak dużo:)

reklama
Pardoes – cieszą takie wieści, oj cieszą :-)

Just79 – ej ja Ci się nie dziwię, że Ty nie możesz się zorganizować, gdyby mi taki cud tak na cycu leżał też by świat nie istniał, super zdjęcie :-D

Just79, Kasikz – dziękuję dziewczyny za radę, kurcze muszę coś poszukać, macie jakieś fajne linki na pajace, ech znowu allegro mnie czeka ;-)

GosiaLew – ach bo kiedyś już mi się wszystko zaczęło kićkać ile czego mamy i usiadłam wieczorem i taką tabelkę zrobiłam, potem jak domawiałam to miałam chociaż obraz czego i ile i tylko dopisywałam, ale dalej mi się wydaje, że mam mało, dziewczyny piszą by nie szaleć, wiem, że teraz jadę do sklepu i kupuję i nie ma problemu, ale nie chciałabym po sklepach zaraz na początku jeździć :no:

Aneczka_77 – ja nigdy owoców nie zbierałam, zawsze miasto to rynek i po sprawie, ale w zeszłym roku był mój pierwszy raz i teraz drugi i jak nie ma upałów a jest chłodniejszy dzień to mogę to robić, relaksuję się. Jak tam na szpitalnych korytarzach? ;-)

Ola** - super, że już tak wyraźnie czujesz ruchy :-D

Martusionek - kochana głupia baba, masz rację zmień od razu lekarza, po co masz się niepotrzebnie stresować, a gadanie o kontroli z ZUS? Widocznie ma na sumieniu inne zwolnienia, bo jak ZUS kontroluje lekarza to ze wszystkich zwolnień. Do pracy nie wolno Ci wrócić i to jest oczywiste, że możesz się zarwać i nie wolno Ci dzieci nosić. Ach, że też tacy lekarze są. :wściekła/y:
She - żyjesz?
Agatko, Alicjo - porwało Was lenistwo?
Ewela28 - a jak tam Twoje rozterki jedzeniowe? Poprawiły się? ;-)

Słodziutka odezwała się na cpp, pisała, że ciąża do łatwych nie należy i co chwila coś, ale dzielnie się trzymają. :tak:

Jadę do szwagierki, błagam Was o wsparcie :-(

Martusionek nie płacz, bo przez babę nie warto. Zmień lekarza, ja poprzednio jak usłyszałam, że lekarz się boi kontroli z ZUSU to od razu go zmieniłam. A nadżerkę też mam i to nie przeszkadza, wręcz lekarze proponują ją usunąć dopiero po porodzie. i tak jak pisała Kasikz, co najwyżej upławy są większe.

Aneczka wanienka fajna, podoba mi się, kąpiel dziecka to chyba to czego się najbardziej boję. Nawet nie droga zresztą. A te "gowns-y" to są bez nogawek, jak taka koszula?

Ola** super, ze czujesz ruchy, ale mi się wydaję, że na początku chyba nie codziennie je czuć.

trochę mi już lepiej teraz jeszcze ja wykorzystam w lipcu a od sierpnia idę do nowego lekarza już znalazłam ma dobry sprzęt i specjalizuje się diagnostyce wad płodu oraz polecany przez kobiety po takich przejściach jak my i pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić;-)
Dam radę dla maluszka zrobię wszystko a moje dzieci w żlobku to duże bobasy bo takie od rok i trzy do dwóch i pól roczku ale fajne takie . jak przychodzę teraz to tak się cieszą hihi
Dziewczynki dzięki za wsparcie!!!!
a jeszcze wam się pochwalę upatrzyłam łóżeczko dla naszego maleństwa:-)
JAKE ŁÓŻECZKO 140x70 Dwufunkcyjne firmy VENTO (1110475502) - Aukcje internetowe Allegro

Kobietki!

Chciałam tylko napisać że jestem po wizycie, i wszystko jest dobrze:) Dzidziuś rośnie, ma już prawie 2 cm. Serduszko bije. Nadal kilka dni starszy niż by wskazywała data ostatniej miesiączki. Później postaram się wkleić zdjęcie:)

Ja tez po wizycie, jechałam w strachu, tym bardziej, że u nas na lutówkach już 4 poronienia, plus 1 zagrażające:-( Jakie to przykre. W każdym razie dzidzia ma prawie 3,6cm i jest póki co wsio ok. Termin z usg wychodzi na koniec stycznia. Wklejam zdjęcie.
http://img514.imageshack.us/img514/861/usgm.jpg

Oto mój brzuszek dzisiaj:-)
http://img709.imageshack.us/img709/427/brzusio.jpg

A to kupiłam mojemu skarbowi, za to, że tak ładnie rośnie:-)
http://img805.imageshack.us/img805/9497/dads.jpg

ciesze sie z udanych wizyt.. ja tez mam dobre info-nie mam zespolu antyfosfolipidowego :-) dzwonilam po wynik i jest wszystko ok!!!ale sie ciesze...

Jeżynka gdzie kupiłaś takie fajne ciuszki? oj na takie to bym się skusiła choć planuję we wrześniu najwcześniej zakupy robić. super,że maleństwo ma się tak dobrze.co do lutówek ja ostatnio miałam termin na luty:(
Aniołki kamień z serca! dobre wieści,cieszę się razem z Tobą!
Lili wyraźnie to czułam wczoraj ,a dziś nei bardzo,tzn coś tam czułam ,ale mniej
Gosia pewnie masz rację i na początku nie zawsze czuć tak często
Wiolka wklejaj fotę:) a z lekarzem dobrze robisz

Daaa jak tam? odpoczywasz?

aniolki no to super ze nie masz tego zespolu:))) no widzisz wszystko sie ladnie uklada:-)
jezynka to super ze ze szkrabikiem wszystko ok :-)a wdzianko dla dzidziusia boskie. ja wlasnie dlatego nie wchodze juz na cpp bo po prostu nie mialam sily psychicznie czytac o kolejnych dolaczajacych do watku dziewczynach. teraz przebywam tylko tu i jest mi lzej i lepiej sie czuje:)
olu no leci ten czas i to dosc szybko Ty juz tez w polowie:-) wiec najtrudniejsze za Toba a teraz to juz z gorki:tak:
wiolka gratuluje udanej wizyty to juz wielki maly czlowiek:-)

co myslicie o tych wozkach????
nr 1
warriorwiosna_20.jpg

nr 2
25.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry