reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Just, no to super, że mały tak ładnie przybiera:tak:
Lili, ale z ciebie pracowita kobietka:tak: ciągle coś robisz;-)
Carri, narobiłaś mi smaka na ciasto:-p
Martusionek, trzymam kciuki;-)
Dziewczyny ja również proszę o kciuki za wizytę, która mam dziś po południu.

reklama
Just pełno dzieci się u mnie urodzi więc najwyżej porozdaję...a teraz muszę zabrać się za porządki.
A co może wpłynąć na to że dzidzia nie lubi się kąpać ? Po prostu tak ma i już ?

Carri - oj wypocznij nad morzem póki jeszcze masz czas. my też planowlaiśmy ale wyszły wakacje w szpitalu:-(Ale nic za rok sobie odbijemy:-) Co do infekcji ja co rusz coś mam i na pocżatku brałam lactovaginal albo jakiś odkażający na P, ale nie pamietam nazwy. Polecam też branie żuravitu '(nie żurawiny) moze uchronić przed na prawde wieloma infekcjami):-) I oczywiście wymaz by sie przydał, mozę po tym 12 tc poproś lekarza o wymaz.
LucyF- kołyska słodka:-)
LIli - a ty kiedyś odpoczniesz. Nie przepracowuj sie tak:-)Musisz siły na porod i dzidzie zbierać. Co do pościeli kupilam taki rozmiar jak just pisała. ALe i tak póki co nie mam zamiaru używac, Raz że gorąco, a potem śpiworek.
Just - no musisz dac wam czas na ułożenie. jak się dotrzecie to już będzie super:-)
Buziaki dla was.
CO do mnie powróciła mega zgaga. Spać to już prawie nie śpie . Dzisiaj meża przestraszyłam , bo obudził sie a mnie nie było. A ja zasnełam na kanapie w dużym. W nocy poszlam na chwile bo już nie mialam siły się wiercić i zasnełam....
W przyszłym tygodniu przychodzi pani od pedicure i manicure, w środę ide do fryzjera (w końcu przełożyłam na wcześniej) a w piątek ścigam pessar. Jak coś będę gotowa:-)

Just79 - nie uwierzysz, bawełna na słońcu podobno żółknie :-) W życiu bym nie przypuszczała ;-) Dzięki za rade z kołderką, to ja w takim razie tez zakupię większą, najwyżej będzie przez szczebelki wychodzić :-p A fakt będzie na dłużej. Hehe czyzby Szymon sprawdzał Waszą cierpliwość? :-D
Jeżynka - trzymam kciuki i zaraz nam się pochwal wieściami po powrocie
Mysza84 - ja tam zatrzymuję sobie ciuszki na moje kolejne Dziecię zaraz, bo my chcemy pach pach i następne :-D
Kasikz - będe odpoczywać z Mała potem, na razie mnie nosi, choć są dni jak poniedziałek, gdzie z łóżka praktycznie nie wstałam.

Idę ściągnąć pieluchy, bo są już suchutkie na pewno, a do prali zaraz maszerują ciuchy Małej.

Jejciu jak ten lakier śmierdzi, ja dziś od rana na balkonie przebywam i do domu strach wchodzić :baffled:

A to co jeszcze dokupiłam, nie wiem czy mi się przyda, ale nie mam żadnego sweterka dla Małej w razie chłodniejszych dni.
CZERWONY SWETEREK DLA NIUNI FIRMY CHEROKEE (1104108381) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Lili sweterek śliczniusi i jak tanio. Udało Ci się upolować niezłą okazje.
Ja póki co to szukam coś dla siebie na lato, jak coś kupię to też się pochwalę.
Kasikz - pedicure to mi by też się przydał, na poród będziesz przygotowana, ze hoho :-) Ja mam ten plus, że mieszkam prawie nad morzem i w weekend jadę na plaże, chociaż nogi pomoczyć i pospacerować.

Super Olu, bardzo się ciesze, nie sobie tam zdrowo fika:-)

Jeżynka, kciuki zaciśnięte z całych sił! czekam na dobre powizytowe wieści!

Mysza, nie mam pojęcia czemu Szymon nie lubi się kąpać. Nie wiem, może jakaś trauma mu została po kąpielach szpitalnych, albo może jakoś nie do końca dobrze go trzymam. Gadamy do niego, trzymam wydaje mi się, że pewnie, a widać po nim, że panicznie się boi, no ale powoli powoli coraz mniej dramatycznie te kąpiele wyglądają ;-)

Kasiu, to będziesz piękną położnicą :-)

Lili, bardzo ładny sweterek, na pewno się przyda na chłodniejsze dni :-) Podziwiam Cię, że tak latasz latasz i nie masz dość :-)
A co do działania słońca, to niech będzie, że trzeba przed nim ukrywać mokre ciuchy ;-)

Olu, super, że wszystko dobrze :-)

Gosiu, zazdroszczę tego morza i to jak :-)

just co do kąpania , dużo dzieci ma szczegolnie na poczatku traume. A kąpiecie na glodnego, po jedzeniu? Może gdzieś tu jest problem. A moze woda dla niego za zimna, cżęsto dzieci wola cieplejsza niż przykazane.
Można tez spróbować położyc kawalek pieluszki na nim podaczas kąpania, podobno też czasami pomaga.

Ola81 - super, że Synek nadal Synkiem i że wszystko w porządku :tak:
GosiaLew - no udało mi się upolować, jeszcze jeden by się może przydał, ale bardziej liczę na to, że pogoda dopisze i skorzystamy ze słoneczka ;-)
Just79 - ja zakupiłam do wanienki taką super gąbkę, którą się kładzie na dno i która pływa za 15 zł, więc może coś takiego sprawi, Że Synuś będzie pewniejszy. Spróbuj może jeszcze takiego manewru, poleconego przez starszą, bardzo mądrą położną, żeby jak Go przygotowujecie do kąpieli to w pieluszcze tertowej i razem z tą pieluszką do wody i dopiero w wanience powolutku ją z Niego zdejmować, podobno to też w jakimś stopniu daje dziecku bezpieczeństwo. Nie wiem jak Wy robicie, podpowiadam na odległość, a nuż się przyda.

A ubranka bawełniane też w 60 stopniach? Bo nie mogę się zdecydować :baffled:

EDIT: olśnienie, na metkach są przecież w ilu stopniach - już wiem 40 :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry