reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Olu, trzymam kciuki za Twoje nerwy w tych ciężkich tygodniach, ale zobaczysz miną nie wiadomo kiedy i wszystko będzie dobrze i będziesz mogła zabrać się za kompletowanie wyprawki z zapałem :-)

Mysza, jakieś inne normy masz (to znaczy w innych jednostkach), więc nie wiem czy jest ok czy nie, ale to że jest więcej to jak najbardziej normalne w końcu przy badaniu na czczo to badanie wykrywa efekty wczorajszego jedzenia, a te 50 g glukozy swoje robi i temu wynik drugiego badania wyższy.
Nie powtarzaj tego badania na własną rękę!!! jak będzie trzeba to lekarz każe Ci powtórzyć, tylko wtedy się robi chyba 75g (na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach).

reklama
Heloł :-)
Spałam dziś prawie do 12, jestem mega przymulona, nie mam na nic chęci, kompletnie i jeszcze te mdłości, muszę się jednak zmobilizować i czymś się zająć, jak zwykle porządki w domu, jeszcze jedno pranie mam do zrobienia. Na dwór to wyjdę dopiero po południu, na spacerek do sklepu standardowo. No od jutra weekend to troszkę czasu z małżem przynajmniej spędzę.

LucyF jak bym miała wybierać wózek to ten pierwszy. ale naprawdę jak mówi Lili nawet dla tatusia, przeprawa przez śniegi z wózkiem takiej zimy jak była teraz to mordęga, sama widziałam na własne oczy, śmiać mi się chciało a jednocześnie żal mi było tego tatusia.

Mysza ja się niestety nie znam na wynikach glukozy.

Just życzę wytrwałości przy pobudzeniu laktacji i miejmy nadzieję, że chociaż Szymek polubi na nowo cyca.

Carri ja colę popijam nawet kilka razy dziennie, po łyczku. Bez tego byłoby trudno.

Jeżynka ciuszki super. To ty praktycznie już nie lutówka :blink: no, ale to kiedy dzidzia przyjdzie to chyba ona tylko wie.

Lili no upały to wszędzie są. Plany na weekend już są?

She super, że się odezwałaś.

Wiolka super wieści.

Ola** będzie dobrze zobaczysz, urodzisz w terminie.

Przypomniało mi się, że ja to jeszcze rachunki muszę popłacić, bo same się nie zapłacą, a ja mam takiego lenia, że nawet do konta mi się nie chce zalogować :blink:

just dziękuję. Podobno że ten mój wynik to w innej normie ok 160. A normy są podobno do 140. Zastanawiam się czy takie przekroczenie to dużo ponad normę czy jeszcze ciążowo w normie :-D ale nakombinowałam teraz.

Czekam w takim razie do poniedziałku...wtedy mam wizytę :-D :-D :-D to zobaczymi co mi dr powie.

Gosia ile ja bym dała za takie spanie...

wczoraj wieczorem to już mi się ryczeć na tą niemoc w walce z ułożeniem się w łóżku chciało. A brzuch jeszcze nie wielki zeby przeszkadzał tylko po prostu coś jakby mnie w środku wierciło.

dziewczynki ja się szybciutko melduję... nie mogę ostatnio przy kompie siedzieć, bo mój M (pan informatyk programista) ma wolne i uczy się czegoś tam w domu... no więc puszcza mnie do kompa tak na 15 min dziennie :/

Ja sobie właśnie zakupiłam sukienki na lato:
ŚLICZNE SUKIENKI CIĄŻOWE **** NOWOSC **** (1108234377) - Aukcje internetowe Allegro - tutaj wybrałam kolor kremowy
WIOSENNE SUKIENKI CIĄŻOWE *M L XL XL *__tu M/L (1108234954) - Aukcje internetowe Allegro - tutaj wybrałam rózową i szarą - w sumie to miałam kupić jedną, ale złośliwośc rzeczy martwych, czyli komp mi się coś zwiesił i niechcąco zakupiłam 2 sztuki na tej aukcji, więc stwierdziłam, że wezmę już 2 jak jest wybór kolorów, bo zanim bym to odkręciła u sprzedającego.

Daa to dobrze, że Cię chociaż na chwilkę dopuszcza.

Dzięki dziewczyny! no jakoś muszę przeżyć te tygodnie:( M jeszcze wyjechał więc akurat będę sama,ale bałam się z nim jechać.wolę być na miejsciu w razie czego.poza tym to usg niedługo już,potem wizyta.jakoś minie mam nadzieję
Just no już bym chciała być dalej zwłąszcza po to by móc bobaskowe rzeczy kupować:)ale to i tak we wrześniu dopiero zacznę ,bo jeszcze musimy podłogi odnowić i ściany:)
Gosia ta sukienka co dwie kupiłaś podoba mi się:)ja też spałam do 12tej:)
Mysza na tym badaniu nie znam się kompletnie więc nie pomogę,wizyta niedługo już więc wsyztsko się okaże.moze u ciężarówek tak ma być faktycznie
Daaa dobrze,że się odezwałaś:) pozdrawiam

Jeżynka – a bez tuniki da radę fotkę wstawić? :zawstydzona/y:

LucyF – no ja mam roana, właśnie ze względu na koła i dużą gondolę – u mnie to było priorytetem. Kochana wózek ma się podobać Tobie i dla Ciebie być wygodny i to jest najważniejsze. Trzeba udać się do sklepu i pojeździć. Kolorystyka bardzo ładna. No ja po cichu też liczę, że w tym roku zima będzie łagodniejsza. Lucy lece do ogrodu po maliny, bo mi apetytu narobiłaś ;-)

Just79 – nie szkodzi, że skleroza, ważne, że dobre wieści i odpoczywają ile się da, Ty też odpoczywaj :tak:

Ewela28 – to za karę, że Młodego z brzucha wcześniej wyganiałaś. ;-) A tak na poważnie co znaczy niespokojny? Może upały mu się dają w znaki? Jedzenie? – karmisz cycem czy butelką? Może niedojedzony jak Just głodomorek jeden? :dry:

Ola** - Kochana odpoczywaj ten tydzień, zobaczysz, że szybko zleci. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. ;-)
Mysza84 – kurczę dziwne, że pozwolili Ci się ruszyć, mi kazali siedzieć na miejscu i całe szczęście bo zasłabłam, a chciałam iść wtedy do MOPS-a po dokumenty już na becikowe, żeby potem nie latać dwa razy do szpitala, po wypełnienie tego druczku. Kochana kochana zobaczysz co to niemoc w łóżku z brzuchem, :-D jak A. do mnie mówi, „przytul się” a ja muszę z dwa cm się przesunąć a to wyprawa nie lada i wysiłek i w ogóle, a już nie wspominając o przerzucie z boku na bok :baffled:

GosiaLew – no plany są, w sobotę odpoczywamy – jedziemy do wujostwa nad jeziorko, bo ja tam jeszcze nie byłam, a na nasz ślub do kościoła specjalnie przyjechali, więc w końcu wypada choćby zdjęcia pokazać, a za chwilę dwa lata miną i w niedzielę też odpoczywamy – ale już w domku, aczkolwiek znając mnie to na pewnie będzie mnie nosić, choć dopóki nie mam wstawionych szaf to doopa. :-p Na pewno poprasuję ciuszki Ady, bo wyprane są. Gosia ja dzisiaj też logowałam się do konta pół dnia, ale w końcu się zmobilizowałam i poszło. Sukienki śliczne, szczególnie ta kremowa. :tak:
Daaa – dobrze, że choć na te 15 minut Cię puszcza, a tak swoją drogą to tyle czasu spędziłaś przy kompie w czasie sesji, że przyda się i Tobie i Małej odpocząć :tak:

Czy ktoś coś wie co u Pati? Pati odezwij się proszę, bo już jakiś czas cisza w eterze. Może ją ktoś do tablicy smsowo wywołać?

A ja zaczęłam pakować torbę - wrzuciłam szlafrok :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
olu no to faktycznie troche Ci nerwow teraz przybedzie, ale ta ciaza to co innego niz tamta i tym razem na pewno bedzie dobrze:))
Lili jak w tym roku bedzie tyle sniegu co zeszlej zimy to na spacery zostaje tylko czolg bo nawet wozkiem z duzymi kolami moze byc trudno:-) he he a te maliny u mnie to z kolei Twoja inspiracja:) bo kiedys zbieralas i pomyslalam ze tez moge swoje jakos wykorzystac:)
Gosia ale w obliczu tych upalow ktore ciagle maja u nas byc to mysle ze wykorzystasz wszystkie te sukienki:)
Mysza no co prawda wyszly troche wyzsze te Twoje wyniki ale Aneczka77 tez po glukozie 50 miala wyzej a pozniej zrobila nastepne badania i okazalo sie ze ok. na pewno to gin Ci zleci czy trzeba robic obciazenie 75-ka. na razie bez paniki:tak:

Ostatnia edycja:
Olu doskonale Cię rozumiem. Wiem, że to dla Was teraz ciężki czas, ale będzie wszystko dobrze. Mocno trzymam za Was kciuki.
GosiaLew, śliczne kupiłaś sukienki, przydadzą się bardzo, bo lato w Polsce upalne:-)
Mysza, normy poziomy cukru to ok 5.1-5.7mmol, a po obciążeniu glukoza 50gr, powinny być po godzinie do 7.8mmol.
Lilijanna, mam inne zdjątko niezbyt wyraźne, ale wklejam:-)
bunio.jpg

reklama
lucy siostra K ma JUMPERa i ja jestem tym pojazdem zachwycona...jechalam nim po mega dziurach i nawet nie wiedzialam ze one sa!malutka w wozku tez miala lagodne husiu-husiu,amortyzacja jest fantastyczna i strasznie zwrotny,lekki i latwy w prowadzeniu jest ten wozek(jesli chodzi o mnie to najladniejszy nr 1 ;-))
ola ja mialam termin na koniec stycznia-teraz mam poczatek lutego ale na 90% czuje ze Klusek wyskoczy na styczen....i wierze ze tym razem naprawde sie uda!!!!Tobie tez....popatrz jak juz daaaleko jestescie z Juleczkiem....tamta ciaza byla od poczatku ciaza zagrozona-bo takie sa ciaze blizniacze...teraz mamy po jednym dzidziusiu i nic zlego sie nie stanie...:tak:
jeżynka ale masz sliczny brzuszek-ja mam troche wiekszy :zawstydzona/y: ale mam to gdzies....nie na brzuchu mi zalezy tylko na Klusku-jak jemu bedzie dobrze to mi tez ;-)
lilijanna jaaaaa juz szlafrok wlozylas :-D zawsze cos :-p wiesz-wkadaj po jednej rzeczy ale co chwilke bo....ty masz chyba ciaze starsza o 2 tyg????wiec skoro zaczelas 37+2=:szok:39!!!to prawie juz:szok:
dziekuje wam ze cieszycie sie z mojego szczescia :-) na was zawsze mozna liczyc :tak:

Do góry