reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ciekawe ile ja będę mieć na plusie na Twoim etapie będąc:)
powinnaś już odpoczywać, bo ślub to też ciężki dzień a już zbliża się ogromnymi krokami:)
uciekam chyba do łóżeczka podrzemać choć sprzątać powinnam:p nie mówiąc o obiedzie.kiedyś się zrobi
buźka

reklama
13x13 kupiłam kropelki te esputicon,ale tam pisze,ze od 1miesiaca stosowac, to jak mam dawac je małemu po jednej kropelce jak bedzie go bolal brzuszek?

Ja dawałam kropelkę albo 2 zależy jaka sytuacja... musisz podać i zobaczyć jak maluch reaguje i w jakim czasie od podania idą bączki i jest lżej... ostatnio zastanawiałam się nad zmianą na espumisan czy inny shit ale tamtego to się podaje 10 kropli... bez jaj już wolę tą jedną podać

Agatko zazdroszczę sielanki i bezstresowego wypoczynku. I przypominam, że my tu ciągle czekamy na relację i zdjęcia z soboty

sama na to czekam bo aparat został ze mną ale kabel i ładowarka pojechała z S więc nie dość ze nie mam jak zdjęć zrzucić to jeszcze nie mam jak sama obejrzeć...

a mi się ciągle śni ze w ciąży jestem... kurcze co to za sny w ogóle :confused:

u nas sielanki ciąg dalszy:-D

Ola dziś się prawie byczę. Gorzej, że przez upał spać nie mogę, a od 6/07 powrót do pracy, więc przydałoby się trochę wypocząć...

Agatko to może będzie braciszek lub siostrzyczka? ;-)

Już po wizycie. Z mała wszystko ok. Waży 2200 g. Szyjka dalej sie skróciła do 19mm, ujście wewnętrzne poszerzyło. Ewidentnie trzyma sie na pessarze. Więc pani dr nie wróży mi donoszenia ciąży do konca. Mam skierowanie już na badania . 16.07.09 ściągam pessar i odstawiam leki i mam być przygotowana że różnie może być.
Mam namiary na położną wiec będę dzisiaj dzwonić.
Niestety dalej leże. Mogę troche sie poruszac przed zdjęciem pessara ale lepiej nie:(
I raczej sie potwierdza że mała będzie duża kostnie a waga normalnie
CO do tych bóli sa normalne, między innymi zwiazane z przekrwieniem juz macicy

Ostatnia edycja:
Kasikz no to lipa z tym leżeniem... Patrzymy a Ty zdradzisz sierpniówki na rzecz lipcówek :-) Ważne, by szczęśliwie i zdrowo.

A jaka będzie Mała? Bo tak rozwiązuję ten remis i nic mi nie wychodzi... "I raczej sie potwierdza że mała będzie duża kostniea waga normalnie"

kasikz moja kolezanka urodzila w 36tygodniu i mala ma juz roczek, wszystko jest ok wiec nie martw sie :-) jeszcze troszke polezysz a potem juz tylko czekanie na powitanie malutkiej
agatko kupcie sobie czytnik kart SD podlacza sie to do kompa przez usb i jest na rozne karty tego typu, z tego co wiem to lepiej takie cos uzywac niz kabel od aparatu podlaczac bo moze byc jakies przepiecie i albo cos w kompie sie spali albo w aparacie a tak to karte tylko wyjmujesz z aparatu wkladasz do czytnika i otwiera ci sie folder ze zdjeciami tylko przy wyjmowaniu karty trzeba pamietac zeby "usuwac bezpiecznie"tzn w moim komputerze tam gdzie bedzie sie wyswietlalala ikonka z tym czytnikiem z karta klikac prawym przyciskiem-wysuń.. tak ponoc najelpiej ze wszystkim robic i z pen drivami

zmykam na zakupy musze se spudnice kupic :/ i dla bobasa cos kupiem za to ze tak rosnie :-D

Witam!
Ola**. super brzucholek i wcale nie taki wielki, więc nie wymyślaj :-)

Asiu, oszczędzaj kostkę, co by na ślubie Ci dobrze służyła ;-)

Kasiu, szkoda, że ta szyjka taka jakaś niewytrzymała i że przez to leżeć musisz, ale najważniejsze, że mała ma się dobrze

Agatko, jak ja Ci zazdroszczę tego najadania się przez Małą w 10 minut, może i ja kiedyś tego doczekam, bo póki co to Szymek najchętniej by cycał cały czas, którego nie śpi. A spałby pewnie też najchętniej wtulony w cyca.

Wczoraj pochwaliłam moje Dziecię, że tak ładnie śpi w nocy, więc dzisiejszą noc miałam przechlapaną. Nie wiem, może go brzuszek bolał, czy co, ale strasznie kapryśny był.
W weekendy chyba za bardzo poszalałam z jedzeniem, więc od wczoraj uważam co jem, mam nadzieję, że to pomoże.

Dziewczyny wysypiajcie się na zapas!!!!

pozdrawiam

Kasikz ja muszę ściągnąć cały balkon wczorajszego prania, ale przeraża mnie to trzymanie rąk w górze po wczorajszym wspomnieniu bólu brzucha. Może poczekam na powrót M. Tylko jak słońce będzie po stronie balkonu to szkoda mi kolorów narażonych na blaknięcie. Tak źle i tak źle :-)

Pati udanych zakupów.

Just to nie kostka, a stopa :-) Ale blisko :-) A co do spania - ja to bym się chciała wyspać tylko organizm mi się buntuje i nie chce. Wieczorem łydki mi dokuczają, a rano upał... Ech...

Ostatnia edycja:
reklama
asiu to na drugi raz pranie wieszaj na lewej stronie. a z tego co slyszalam to wlasnie nie powinnas sie naciagac bo mala moze sie owinac pepowina-tak mi tesciowa mowila ale nie wiem ile w tym prawdy

no zmykam juz papa

Do góry