reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kasiu, O, a u mnie wczoraj wieczorem nawet zaczęło wiać, więc siedziałam na balkonie i się wietrzyłam, ale znam ten ból, że od tego ciepła to idzie zwariować, mnie wczoraj w ciągu dnia tak nosiło, że już nie wiedziałam co ze sobą zrobić.
A nerki chyba są mniej więcej tam gdzie były ;-) Mam nadzieję, że ból ustąpi albo już nawet ustąpił. Może mała coś uciskała i temu bolało.

Asiu, mi się mam nadzieję, że nie przyda, ale może Tobie jak najbardziej, że natka zielonej pietruszki odwadnia, więc jedzenie jej w ilościach hurtowych jest ponoć wskazane. Coś mi się kojarzy, że ktoś ją jeszcze wcinał w celu podniesienia żelaza, więc dwa w jednym szczuplejsze stópki i wyższa hemoglobina.
A na przed ślubem może pomoże Ci to co mojej dentystce zalecili na odwodnienie przed porodem jak zapuchła - woda mineralna plus ugotowane bez soli ziemniaki

Pogoda w Polsce ma to do siebie, że jest niestabilna, więc myślę, że te 30 w cieniu nie dotrzyma do Waszego ślubu i znośniej będzie.
Jak znajdziesz pantofelki na shrekową stópkę to pomimo żartów te japonki też polecam, jako rezerwę :-)

Mąż udaje, że wszystko jest ok, a ja póki co staram się czym innym głowę zając, bo wcale mi się nie chce zaczynać rozmowy, która przy jego podejściu i tak nic nie przyniesie oprócz awantury.

Daaa, Człowiek chyba będzie Szymonem, więc wychodzi na to, że plagiat pomysłu Myszy będzie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Just tak, tak jakieś sandałki muszą być to wiem. Ale na sam USC chciałabym mieć coś ładnego na nogach, bo sukienka jest ładna, więc...

Z tą natką to ciekawa sprawa. Ale czy nam odwodnienie jest wskazane? Jakoś to strasznie wg mnie brzmi.

Woda mineralna i ziemniaki bez soli? Kurcze... Ale sposoby :-)

No i poprawiłaś mi humor tą shrekową stópką. D Z I Ę K U J Ę :-)

Shrekowa stópka to tak z autopsji jak tak wczoraj patrzyłam na własne nogi ;-)

O natce słyszałam od dwóch osób (gin z NFZ i pomoc dentystyczna) podejrzewam, że coś tam zawiera co w naturalny sposób odwadnia organizm, więc natka do serka, ziemniaczków, i wszystkiego co się da ;-)

A co do pantofelków to najwyżej do wyjścia z domu, błogosławieństwa włącznie będziesz siedzieć z nogami w misce z zimną wodą, a potem biegiem do USC. A w knajpie może klimę mają, a jak nie to będzie trzeba ukryć miskę z wodą pod stołem co byś od czasu do czasu mogła się zrelaksować :-)

Ostatnia edycja:
Mają klimę, mają :-) Na szczęście...

Mnie Mama trochę nastraszyła. Ona też tak puchła. Żadne buty na nią nie wchodziły. Pod koniec ciąży chodziła już tylko w kapciach. Na zakupy też. Jak się okazało było to wynikiem zatrucia ciążowego. Jak wody odeszły to były zielone. Mama boi się, że mnie też coś takiego się dzieje... W poniedziałek idę na badania moczu i krwi. Kobieta na SR mówiła, że jak się puchnie w kostkach to migiem na mocz. Jak wyniki będą dobre, to ok. Znaczy taka nasza uroda. Ale jeśli coś będzie nie tak, to w moczu to wyjdzie.

We wt mam wizytę u gina, to mu moje piękne stópki pokażę i dopytam o tą pietruszkę, wodę i ziemniaki. Może ma też inne sposoby :-)

Asiu, przy 30 stopniach puchnięcie kostek w III trymestrze pewnie wcale takie dziwne nie jest. Moja ginka mówiła, że bardziej miarodajne jest sprawdzanie ciśnienia (też jest jednym z sygnałów zatrucia ciążowego, obok białka w moczu i puchnięcia), puchnięcie przy zatruciu ponoć objawia się tak, że od razu widać, że coś nie halo, bo ciężko siebie w lustrze rozpoznać, bo oprócz kostek to i usta i powieki puchną.
A zatrucie ciążowe chyba nie jest dziedziczne, więc się tak nie nastrajaj

Ja moją Mamę opierniczyłam za sianie zamętu :-) Nie po to było tak pięknie całą ciążę, by teraz jakieś zatrucie się przpałętało. Mi poza nogami i palcami u rąk nic nie spuchło. Jeszcze Fiony w lustrze nie przypominam tak na 100% :-) A białka w moczu póki co też nie miałam. Tfu, tfu :-)

Oglądam sobie buciki na stronach CCC, Deichmanna itd. Wkurza mnie, że wszystkie jasne mają ciemiejsze podeszwy. Np. bucik biały, a podeszwa i obcasik brązowe... Wrrr!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przeklejam z czerwcówek:

sms od Ewela 13:25

,,umieram z bólu, a ktg nic nie rejestruje. mam mało wód chyba cesarka będzie, mały waży 3,2 ale po porodzie sie okaże.Koszmar jakis:(''

Ewela trzymaj się Kochana...

Jejku wpadłam na chwilkę a tu takie informacje od eweli.

Trzymaj się kochana...jejku niech synek jak najszybciej pcha się na ten świat!

Oj, to już kupę czasu ewela się męczy, a postępu nie widać. Dziwne, że już kupę czasu temu dużo większą wagę jej lekarz na podstawie usg wróżył.
Trzymam kciuki, żeby dalej już szybko poszło

reklama
Do góry