reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi. W dodatku powiedziała ze można w udo, ale to lek przeciw zakrzepowy więc siniole będą takie i ból że nie poleca

ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi. W dodatku powiedziała ze można w udo, ale to lek przeciw zakrzepowy więc siniole będą takie i ból że nie poleca

Kasik szkoda,ze wczesniej tego nie wiedzialam :baffled: teraz na nodze mam takiego siniola i tak boli mnie w tym miejscu, masakra jakas, a jak wbic tam cala serie 20 zastrzykow??? chyba bym noga nie mogla ruszac. :no:

Sówko, superaśny brzuszek :-) śliczny

ja sie pytałam pani dr czy krzywdy nie zrobię maluchowi. To pokazała mi jaka powinna byc igła. I na prawdę ze 3 x taka żeby dojść do dzidzi.
To dobrze wiedzieć :-)

Odebrałam wyniki morfologii i moczu, i wyglądają ok :-) jakieś tam pojedyncze białe krwinki i nabłonki, ale to jest chyba w granicach normy
na toxo jeszcze będę musiała poczekać - mam nadzieję, że nic się nie zmieniło i nadal ujemna będzie

Diana, ajakie bierzesz na zakrzepy? clexane? to podskorne,ale trzeba w miesien wbijac,zeby nie uszkodzic nic. No przeciez ja biore i tak lekarz zalecal,ale wkułam sie tylko raz w noge i nie polecam, wole w brzuch chociaz strasznie piecze.

A co to ciuszkow, to ta babka ma super ciuszki na ukcjach,ale drogie,ale słodkie,zobaczcie same :

MINI MODE pajacyk animals + śliniaczek rozm.50-56 (889393968) - Aukcje internetowe Allegro

Tak, clexane.
Z tego co wiem, to zastrzyków podskórnych NIE ROBI się domięśniowo. Nie jestem pielęgniarką ani lekarzem, ale tak mi się wydaje. A celxane jest zastrzykiem podskórnym. Wiem że na udzie też można zrobić pod skórę ten zastrzyk ale wydaje mi się Ewela, albo źle Cię zrozumiałam, mówisz że trzeba go robić w mięsień. Pielęgniarka, która mnie uczyła zastrzyków, mówia że nie wolno w mięsień.
tutaj link do poradnika "jak stosować clexane"
http://www.thrombosis.pl/Dla_pacjenta-edukacja_files/Clexane dla pacjenta.pdf

ja głupia myślałam ze to co zaznaczone to trzeba robić po bokach, a to to co niezaznaczone to trzeba robić czyli wokól pępka. I dokładnie w to miejsca robi pani dr

reklama
jeszcze trochę to tak sobie namieszamy z tymi zastrzykami, że szok :-)

a tak teraz pomyślałam, że ciekawe czy do końca ciąży będę musiała te zastrzyki brać? póki co wychodziłam z założenia, że lepiej nie wiedzieć ile tego jeszcze będzie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry