reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Ola** - ciekawość to pierwszy stopień do piekła, wolałabym aby jej nie zaspakajała i dała nam spokój i zaczęła żyć własnym życiem :-p

She – no ja bym się go właśnie zapytała „a co robi obrączka na Twoim palcu?” :baffled: Ciekawe jakby zareagował. Nie zwlekaj z tym lekarzem i do łóżka i lekarstwa i zdrowiej, nie chcesz chyba na ślubie kaszleć między słowami przysięgi :no:

Just79 – dziękuję za linka, poszperam tam sobie. Dobrze, że Młody jeszcze troszkę chce posiedzieć, no ale to chyba kwestia dni. A Mysza jest z Krakowa, ale spoko ja też już ją kiedyś w Wawie meldowałam :-D
Kasikz – czyli jednak udało mi się kupić w fajnej cenie, super. Trzymam kciuki za jutro i czekam na wieści. :tak:
Agatko – korzystajcie ile się da, super, że możecie sobie już tak razem jeździć. ;-)
Lila001 – no do końca roku niedaleko :tak:

hej
widze ze nikt nie pamietal ze mam dzis usg :-( no nic ostatnio mnie tu malo wiec pewnie dlatego tak

z dzidzia wszystko ok, mam superasny filmik z usg :-) moj maly wiercipietek lub wiercipietka NT 1,37 serduszko 167 tak mam na wyniku z badania a na filmie nawet 173. i ma 5,59 cm wiec orusl o 1,38cm od ostatniej wizyty :-) i z usg wychodzi 12 tydzien i 1 dzien

mozecie zaczac obstawiac płeć :-) mi tam wszystko jedno i jak nie bedzie widac to nie mamy zamiaru jakos malucha meczyc tymi usg :-)

zmykam do nauki

papa

Ostatnia edycja:
Pati.b - bardzo się cieszę, że wizyta zaliczona na 6 :-) Pewnie większości z nas jest wszystko jedna jako płeć, ale właśnie skoro jest nam wszystko jedno nasze Maluchy tak chętnie pokazują kim są ;-)
A czy masz zdjęcie kochana? Ale super wieści.

Dziewczyny słoneczko do każdej z nas powolutku zawita :tak:

Pati, super, że wszystko w porządeczku :-) Szybkiej i owocnej nauki :-)

Agatko, ten czas tak leci, że to aż straszne się robi. Nic to, trzeba się skupić na tym, żeby te pojedyncze dni chwytać i wyciskać z nich ile się da :-) A tak z ciekawości, macie jakieś plany wakacyjne, żeby gdzieś dalej od Wawy z Alicją wybyć? Bo tak się zastanawiam, czy nam się uda powiedzmy wczesną jesienią gdzieś pojechać, czy dla takiego Malucha parę godzin w foteliku to będzie za wiele.

just mi wczoraj gin powiedzial,ze moje łozysko wyglada tak jakby to był poczatek ciazy takie ładne . A ja nie chce miec wywoływanej ciazy po terminie brrr:baffled:

Ewela, jeszcze do terminu zostało Ci praktycznie 2,5 tygodnia, więc Ty się dziewczyno nie martw co to będzie po terminie, bo jeszcze masz dużo czasu na to, żeby urodzić przed. A z tego, że łożysko wygląda jak nówka to tylko się ciesz, bo jakby było stare to groziłoby Ci wywoływania pomimo, że do terminu jest sporo czasu.
U mnie dwa tygodnie temu wszystko było zamknięte, a teraz coś już się zaczyna dziać, choć w sumie ja nic nie zauważyłam. No oprócz tego, że od niedzieli boli mnie kość ogonowa. No i dziś jak wstaję to mam wrażenie jakbym w środku kulę miała, która mi ciąży w podbrzuszu, a to możliwe, że Młody próbuje główką w wyjście wcelować ;-)

Pati to super ze wszystko z malenstwem ok, ja obstawiam dziewczynke:-)
ewela juz niedlugo przeciez, pomysl ze to tylko dwa tyg, na pewno nie trzeba bedzie wywolywac
just no to u ciebie juz faktycznie widac szybki finisz:tak:

kobiety jak jest z samoopalaczami w ciazy? mozna stosowac?

Ostatnia edycja:
reklama
Lucy, no ja mam nadzieję, że jak już się zacznie to szybko pójdzie ;-)
Co do samoopalaczy to jakoś nie kojarzę, żebym czytała coś na temat za/przeciw stosowania, tylko tak sobie myślę, że dla mnie one normalnie "niemiłosiernie śmierdzą" po naniesieniu na skórę, więc w ciąży już chyba wcale bym tego nie wytrzymała (w sumie raczej mam doświadczenie z balsamami brązującymi, niż typowymi samoopalaczami).
Ale pewnie lepszy samoopalacz niż prażenie się na słońcu czy solarium

Lili, a tak sobie przypomniałam, Ty już po konsultacji u okulisty w sprawie porodu? (Chyba, że znów coś mi się pomieszało i to nie o Ciebie chodziło ;-))

Do góry