Agatko my kupiliśmy taki zestaw (uparłam się na maxi cosi, ale są tez z ichniejszymi fotelikami - mnie jednak nie przekonały, a my podrózujemy dość daleko do rodzicow itd. ):
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: FYN 4DS Classic + Maxi Cosi CITI 2010dostawa w Polsce 0zł
akurat nie w tym sklepie, tylko na miejscu we Wrocku. Az w jednym sklepie sa u nas te wózki. Miałam tylko zobaczyc i ewentualnie zamówić przez net, ale Pan w sklepie mnie usidlił i wyszłam z wózkiem ;-).
Na razie jeżdżę nim po pokoju żeby dostać się do szafy... ale dzięki temu moge powiedzieć że jest super zwrotny, lekko się nim "kręci". Amortyzację ma super, w porównaniu z niektórymi twardymi "zachodnimi" wózkami, które moim zdaniem nie są na nasze drogi. mam podest w pokoju, więc testowałam "podbijanie go pod krawężnik" ;-), bardzo lekko się go podrzuca.
Budowa wózka typowo polska - prosta jak obsługa cepa ;-):-). Gondola i spacerówka są na metalowych adapterach, więc zdejmujesz jedno i wklikujesz drugie. Wszystko montowane w dwie strony. Oparcie w gondolce jest podnoszone od połowy plecków, a nie sama główka jak w niektórych wózkach, co moim zdaniem jest zdrowsze.Spacerówka rozkładana na płasko. Budka dość cicho się składa.
A i ostatnio do gondolki zmieściła się prawie 7 miesięczna dzidzia ;-), więc gondola jest spora.
A jaki będzie w użytkowaniu to wyjdzie w praniu ;-). Moja koleżanka ma go od sierpnia i bardzo chwali, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.
A co do zakupów to ja mam już chyba 99,9 % potrzebnych rzeczy. I powiem szczerze, że ciesze się, że zabrałam się za to wczesniej. Raz ze względu na sklerozę ciążową, ciągle o czymś zapominałam ... a dwa jednak już coraz bardziej się męczę. 10 minut w sklepie dla dzieci potrafi mnie wykończyć, zazwyczaj jest tłok, ciasno, gorąco mi i chodzę powoli jak czołg. Już nie wspomnę, że w ciązy jestem marudna i niezdecydowana - od tej strony się nie znałam ;/.
Właśnie dostalam paczkę z allegro, kupiłam koszule do szpitala - róziową i niebieską ;-)
http://www.allegro.pl/item881705572_koszula_do_karmienia_porodu_ciazowa_vienetta_s.html