reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Agatko ja się brzuchem też chwalić będę, ale jak będzie co pokazać. Jakaś tam górka może i jest, ale jak się porządnie najadałam przed ciążą to wyglądałam tak samo, więc... Poczekam jeszcze chwilę nim zacznę strzelać zdjęcia.

Poza tym to nie wiem co pisać. Czuję się rewelacyjnie. Tylko czasem wieczorami mnie taka jakaś słabość ogarnie. Oczywiście najczęściej poza domem, kiedy łóżko jest daleko. Noi strasznie mnie wczoraj sutki swędziały i miałam wrażenie, że są gorące od środka... Ale poza tym jest ok.

Duphaston biorę 1x1 i staram się nie myśleć o strachu, że to za mało.

Wizytę mam 21/01 o 8.30.

Wczoraj kucharzyłam, bo dziś na obiad przychodzą moi Rodzice.

Aaaa... I mam dylemat, bo najprawdopodobniej siostra żony Grzesia da swojej córeczce na imię tak jak ja planowałam dać swojej... Buuuuu... Kto pierwszy ten lepszy - wiem. Ale... Buuuuu...

Rety! Zaczęłam 11tc!!! Jak ten czas leci!!!

reklama
Dziewczyny, a jakie macie upatrzone na Allegro (o ile w ogóle) łóżeczka? Ja będę szukała na pewno takiego z zakrytą wysuwaną szufladą (dodatkowe miejsce na różne rzeczy, a to ważne w moim małym "m") i takiego z ochraniaczami na górne listwy łóżeczka, jak Maluszek zacznie ząbkować :-)

Agatko a Ty tą śliczną pościel, którą kiedyś nam pokazywałaś kupiłaś? Na jaki wzór się zdecydowałaś? Ona taka śliczna była... Ach...

Powinnam księgować, bo czasu mało do obiadu, a ja mam dużo pracy, ale... Zajrzałam na Allegro i... :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a jakie macie upatrzone na Allegro (o ile w ogóle) łóżeczka?

ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII TEAK+SZUFL+MAT G-P-K (805126829) - Aukcje internetowe Allegro

Ono jest w wersji z szufladą ale odrzuciłam szufladę -mi się wydaje że tam tylko kurz się będzie zbierał a będę miała za dużego lenia żeby się schylać i wysuwać:confused: jakoś tego nie widzę....jak ja to będę między tymi szczebelkami wycierać:baffled:

WYPRZEDAŻ SUPER ŁÓŻECZKO Z WYPOSAŻENIEM -15EL (813867182) - Aukcje internetowe Allegro

To jest niewiele droższe a już z wyposażeniem -ale bez szuflady:tak: trzeba dobrze porównywać ceny na allegro bo się czasem okazuje że w konia ludzi robią:-)

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

A tu są te pościele -kupimy w lutym razem z łóżeczkiem a wybrałam seledyn;-)

Buziaki mamuśki -moje dziecię szalało do 2 i rano zerwało mnie z łóżka:baffled::baffled::baffled: więc jestem lekko niewyspana

Widzę Agatko, że mamy podobny gust co do łóżeczek, bo ja zaznaczyłam sobie dokładnie te same :-)

Dodatkowo te miśki mi się podobają :-)

http://www.allegro.pl/item875382862_lozeczko_tymon_z_szuflada_mater_g_p_k_bombik.html

Ja muszę mieć szufladę. Moje "m" ma tylko 2 pokoje i łącznie 46m2, więc każdy zakamarek, w który coś można wetknąć się przyda i jest na wagę złota :-) Już i tak kombinowaliśmy, gdzie zmieścimy szafę na ubranka dla Maluszka... Masakra... Ale niestety nie stać nas na większe mieszkanie, więc musimy upchnąć się w tym co mamy. Może i ciasne, ale własne :-)

Ostatnia edycja:
To z misiami? Cieszę się, że Wam się podoba :-) Mnie też ujęło za serce :-) Jakoś tak najbardziej... Może dlatego, że uwielbiam Kubusia Puchatka ;-)

Ostatnia edycja:
ja mam identyczne łożeczko w kolrze jasnej sosny:-DWidzę ze wszystkie mamy podobne gusta
Agatko ja dużo rzeczy kupowałam w sklepie Piotruś Pan oni sa w Warszawie na brodnie - generalnie to interentowy sklep ale ja jeżdziłam na miejsce. Na wszytsko dawali zniżki wozek kupilam żbardzo dużymi zniżkami. nawte w stosunku do internetiu było dużo taniej. Moze warto jak tam zadzwonisz i zapytasz

Ostatnia edycja:
witajcie babeczki :)

She no szybko leci ten czas, chociaż ja mam wrażenie, ze mój się na chwilę zatrzymał :)

ja jeszcze nie mam nic, ale co tam kasa w dzisiejszych czasach jest, to w jeden dzień idzie wszystko kupić :) Z wózkiem pewnie i łóżeczkiem my poczekamy do samego końca, ale te co wkleiłyście są śliczne

miłej niedzieli wam życzę, coś sennie mi dziś tak jak wam :)

Dziewczyny pomocy! Właśnie się zorientowałam, że od kilku dobrych dni (może już nawet ponad tydzień) zapomniałam kompletnie o kwasie foliowym! Brałam tylko leki na zapalenie dróg moczowych i duphaston. A folik zupełnie mi wyleciał z głowy. Nie wiem czemu... Czy to zaszkodzi mojemu Maleństwu????

Jestem przerażona...

reklama
She spokojnie, na pewno wszystko będzie w porządku. Ważne, że wcześniej brałaś kwas foliowy i w czasie gdy tworzy się cewa nerwowa ok 2-4 tc. Kiedyś kobiety w ogóle nie brały kwasu foliowego np. moja mama - a ja żyję i mam się dobrze. Połknij sobie tableteczkę i się nie denerwuj.

Do góry