reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Już po wizycie.
Dzidziolek rośnie ma 2,55 cm, co wg usg potwierdza 9w3d (wiec ciąża trochę młodsza ze względu na późną owulacje- termin zostawiam bez zmian bo i tak będzie sie zmieniał)Serduszko bije 163/min .
Ale pani dr wraz z moim mężem upierają sie nad zwolnieniami , wiec mam do połowy lutego co oznacza ze pewnie do pracy już nie wrócę

Apropo zastrzyków , ja robiłam je tak jak w instrukcji w boki brzucha ale pani dr pokazała mi swój brzuch , i gdzie robić na około pępka.Boki brzucha są najbardziej ukrwione i będą cały czas robic sie siniaki i będą bolesne

Piękny mały człowieczek :-):-):-)

Kasikz, piękny ludzik. świetnie, że wszystko dobrze, a na zwolnieniu przynajmniej porządnie wypoczniesz. nawet nie wiesz jak Ci zazdrościłam jak wczoraj o 6 rano zwlekłam się z łóżka ;-)
a co do zastrzyków to też słyszałam, że można wokół pępka, ale jakoś przy świadomości, że macica z dzidzią zbliża się do pępka to jednak pewniej się czuję celując trochę dalej na boki

Oh... ta wizja zastrzyków nadal mnie przeraża :dry: Chyba jak już zobaczę te dwie kreski, to będziecie musiały nagrać dla mnie jakiś film instruktażowy :sorry2::sorry2: Bo ja nadal nie mogę sobie wyobrazić, jak ten zastrzyk się robi :dry:

Kasikz super ludziolek:-D:-D:-D:-D:-D:-D jaka piękna główka i rączki jakie maluśkie:-) noooo!!!

A ja dziś 28tc i w szoku jestem kiedy ten czas ucieka!!! wczoraj oglądaliśmy mieszkanie ale S go nie chce wynająć:baffled::baffled::baffled: takie piękne!!! i z tarasem 36m i z parkingiem podziemnym z windą pod sam dom -idealne dla zmotoryzowanej mamuśki:-) ale nie!!! :confused2:

Ech no nic szukamy dalej....

A ja się dzis zważyłam i co??? mam 0,7kg mniej niż ostatnim razem.... wiedziałam że jak wrócę od mamusi i teściowej to zdrowe jedzonko i owocki przywrócą mnie do normalności:-)

Agatko czekamy na fotki brzuchola :-):-)
My zaczniemy szukać mieszkania koło września... Tylko ja bym chciała "częściowo umeblowane". Tzn, żeby kuchnia była umeblowana, a reszta nie :sorry2::sorry2:

Daaa o dobrze że mi przypomniałaś:-)
To my w 28tc

Co do mieszkania znaleźliśmy!!!! tfu tfu tfu -w poniedziałek jedziemy podpisać umowę:-) jest jeden minus -nie ma netu:baffled::baffled::baffled: więc muszę w jakimś orange czy plusie modem wziąć:tak: ale 2 sypialnie, wielki salon z aneksem kuchennym, duża łazienka co jest plusem przy dziecku, taras, ogród i garaż... jednym słowem 100 metrów naszego domku:-) trzymajcie kciuki żeby nic się do tego poniedziałku nie stało, nikt się nie rozmyślił (patrz mój mąż) i nic się nie zmieniło. Wprowadzamy się z dniem 01.03 bo mieszkanie nie wymaga remontu, jest umebliwane więc tylko łóżeczko i rzeczy małej są potrzebne:tak:

Daaa a gdzie Ty tego mieszkania szukasz???

Moja mama przyznała mi się dziś ze kupiła 2 pary body dla swojej wnusi:-D:-D ostrzegłam ją że teraz ma już przechlapane bo jak człowiek zaczyna to już nie moze skończyć i powiedziała że wie!!!! bo wypatrzyła już tam tyle pięknych rzeczy że musiała na siłę wychodzić:-D

Uciakam na sphagetthi -cmoki babolki

acha i może wiecej informacji co u przyszłych ciężarówek??? bo to że wątek sie nazywa jak nazywa nic nie znaczy!!!!! jestem ciekawa co u Was:tak:

Załączniki

• bb1.JPG
    bb1.JPG
    6,9 KB · Wyświetleń: 35
  • bb2.JPG
    bb2.JPG
    6 KB · Wyświetleń: 46
Agatko, ja i mój wielki bruchol właśnie spaliliśmy się ze wstydu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Daj spokój swojemu brzusiowi!!! jest śliczny -bo każdy ciążowy brzusio jest śliczny:tak: i najważniejsze że jego lokatorowi jest w nim miło, ciepło i wygodnie. Mój mały łobuz tak jak go sobie rozpycha tak ma:-)

A ja właściwie to czekam na zdjęcia Waszych brzusiów bo jakoś sama tu jestem:-:)-:)-:)-:)-( a obiecałyście cotygodniowy raport zdjęciowy:-p

mmm agatka jaki brzusio i jakie koronki ja widze :-p superasnie wygladasz :-)

a u mnie , nic czekam na @ lub na II kreseczki, sie zobaczy w nastepnym tygodniu... a raczej po jutrze jak @ nie przyjdzie to mnie ciekawosc chyba zje i nie wiem czy nie zatestuje odrazu...ale nie chcialabym sie zawiezc :-(

no wlasnie ja tez czekam na fotki brzuszkow bo narazie to tylko kilka bylo a agatka sie najbardziej udziela, na koniec to ja prosze wstawic wszystkie z kazdego tygodnia to sobie zobaczymy w jakim tempie roslyscie :-)

cycki dla ojcow sa the best haha, a to wiaderko to powiem wam ze kuzyn mojego A. takie uzywal i jest naprawde cos fajnego bo dzidzia jest cala zamoczona wiec od gory nie jest jej zimno wczasie kapieli, no ale nadaje sie tylko dla malutkich bobasow

reklama
cześć dziewuszki
Kasik śliczny ludzik, taki maleńki :)
Agatka ty to masz śliczny brzuszek, nic tylko pozazdrościć :)
Pati za ciebie kochana trzymam kciuki

a u nas praktycznie nic nowego, poza tym że od wczoraj mnie trzymają takie wzdęcia, ze brzuch chyba mi pęknie :) a zdjęcia będą ale w późniejszym czasie, bo na razie na brzuchu mam tylko fałdy tłuszczu, a nie domek ludzika :)

Do góry