reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Fajna cena za 3 bodziaki.

Moja Mała dziś szaleje. Wczoraj Tatę pokopała po policzkach :-)

Wiecie, mój M na serio zmienił swoje podejście. Potrafi przytulać się do brzucha i gadać do Małej. Prosić by kopała. A wczoraj był w szoku jaką ona ma już siłę, bo leżeliśmy przytuleni do siebie, ja brzuchem dotykałam jego boku i on czuł jak Mała kopała :-) Brzuch mi coraz bardziej faluje jak Emi szaleje :-)

Po 24tej wzięło mi się też na rozmowę o ślubie. Ale M był za bardzo zmęczony by ją pociągnąć. Poprosił o przełożenie jej na następny raz. Powiedział tylko, że ostateczna decyzja należy do mnie. Bo to ja będę musiała jakby co męczyć się z ciepłem (choć nie zanosi się póki co na upały...), puchnącymi nogami, rękoma, gwarem i szumem...

Powiedział też, że jeśli się zdecyduję to może spróbujemy załatwić ślub poza USC w ogrodzie naszej knajpki, w której byłoby wesele. Ale z tego co wiem takie rzeczy trzeba załatwiać z dużym wyprzedzeniem. No i trzeba mieć solidne powody. Kanajpkę mamy co prawda 5min piechotą od USC, więc blisko. Ja jestem w ciąży, więc można mówić, że źle znoszę przebywanie w małych dusznych pomieszczeniach. Ale i tak uważam, że jest za późno na takie rewolucje.

reklama
Zobaczymy jak z jakością tych bodzików...choć komentarze praktycznie same dobre. Dam znać jak przyjdą.
Dla dziewczynek też są piękne BABALUNO 3PAK pajacyków na 3-6 mca wyprawka 62/6 (1048108230) - Aukcje internetowe Allegro

Asiu fajny pomysł z tym ślubem w knajpce. Jakbys sie zdecydowała to myślę że warto zapytać w urzędzie o taką możliwość. Może akrat trafisz na ich dobry humor (bo od tego też pewnie dużo zależy) i się zgodzą, zwłaszcza że to tak blisko.
Cieszę się z podejścia M, bo widzę że od razu Ty jesteś szczęśliwsza.

Ja już ciuszków mam wystarczająco, więc nie kupuję więcej. Pewnie i tak coś się skapnie w prezentach od rodziny. Ale dzięki za linka :-)

A jeśli chodzi o ślub w ogrodzie. Najpierw musilibyśmy dostać zgodę od właściciela knajpy. Ale myślę, że z tym byłby mniejszy problem niż z USC. Tylko jak pogoda się utrzyma to lipnie to widzę...

Lili - i bardzo dobrze, moze w końcu odpoczniesz. Ciąża to obciązneie dla organizmu i lepiej dużo odpoczywaj. Skoro już dostajesz takie sygnaly to tak rob, chyba że wolisz tak jak ja dostać nakaz leżenia. Ja tez tyle dostalam że własciwie nic sama nie kupowałam, ale cosik musiałam, bo byloby mi smutno jak tobie.
megicarpenter - gratuluje:-)
Mysza- też troche odpoczynku zafunduj sobie i dzidzi. A co moil twoj lekarz, bo mnie ominąl ten kawałek
Pati - a tobie ile jeszcze tej nauki zostało.
Daa- oczywiście będziemy trzymać kciuki
Asiu- lampka fajna, czyli decyzji jeszcze nie ma:-)
CO do mnie to muszę leżeć dalej, bo jak zaczne za dużo łazić to szyjka moze znowu puszczać. Te wyniki nie sa super ale tez nie ma tragedii. A jak jest to nie wiem. Za tydzień w środę mam wizytę i się okaże co z moją szyjką. Ale już pewnie min do tego 36 bede musiała głownie leżeć. Mój M też chodzi ze mna na wizyty i jest straszna skarżypyta , jak coś zrobie to wszytko gada. Wiec nawet po cichu nie bardzo mogę

Mysza- też troche odpoczynku zafunduj sobie i dzidzi. A co moil twoj lekarz, bo mnie ominąl ten kawałek

Niestety ginek powiedział że te ciągnięcia jakby w jajnikach to nic dobrego w moim przypadku...mam leżeć, W. ma mi zabrać klucze do samochodu i pilnować bym nie wybierała się na spacery do galerii... więc z wakacji też nici.
Poza tym wszystko super. Maluszek rośnie zdrowo.

Takie ciekawostki można przeczytać z wyniku badania

Parametry podstawowe:
płód w położeniu podłużnym miednicowym
ustawienie dowolne
akcja serca płodu widoczna
ruchy płodu widoczne
położenie łożyska na ścianie przedniej (nie wiem co to oznacza?!?)
łożysko poza ryzykiem przodowania
stopień dojrzałości łożyska 0
płyn owodniowy prawidłowa ilość
kanał szyjki macicy długości 45mm ujście wew zamknięte

Parametry podstawowe biometryczne:
BPD 33mm
AC 94mm
PL 19mm
masa 134

Badanie rozszerzone opisowe
zarysy płodu prawidłowe
zarys główki prawidłowy, mózgowie symetryczne, układ komorowy mózgu płodu nieposzerzony
zarysy kończyn prawidłowe
zarys tłuowia prawidłowy
zachowana ciągłość powłok jamy brzusznej

Prawidłowy przepływ w przewodzie żylnym.
Płeć płodu męska :-D

Kasikz lepsza skarżypyta niż olewator :-)

Mysza łożysko na ścianie przedniej macicy bez zagrożenia przodowania, czyli wysoko i w bezpiecznym miejscu. Tylko się cieszyć :-) Ja początkowo miałam łożysko przodujące, nisko u wlotu macicy. Teraz mam umieszczone wysoko na tylnej ścianie macicy. Łożysko umieszczone za nisko stwarza ryzyko odklejenia oraz jest wskazaniem do cc. Więc u Ciebie wszystko jest jak w najlpeszym porządku.

Dziewczyny mam pytanie intymne do tych z Was, które nie mają zakazu na przytulanki. Czy Wy teraz w ciąży jesteście bardziej wilgotne, czy wręcz przeciwnie? Kurcze, bo ja mam z tym problem. Sahara i nic poza tym. Nawet jak już M się namęczy by było wilgotniej, to szybko się to kończy, a sam wlot przy ruchach przez to tak się ociera, że masakra. Nie wiem czy to normalne, czy może gdzieś w podświadomości boję się jednak przytulanek... Ochota jest, a nawilżenie tak kiepskie, że tylko płakać. Nie miałam dotąd takich problemów. I boję się, że mi tak zostanie po narodzinach Emilki. To by było straszne...

Lampa kupiona :-)

Ostatnia edycja:
Asiu dziękuję...właśnie się zastanawiałam czy to łożysko to lepiej że jest tam gdzie jest czy np są opcje że mogłoby być jeszcze lepiej. Ale ginek powiedział ze wszystko w porządku więc już się nie dopytywałam.
Co do przytulanek to ja na początku miałam bardzo sucho...ale teraz wręcz odwrotnie. Myślę że to też od głowy zależy. Jak masz jakieś obawy i nie jesteś się w stanie całkowicie wyluzować to może to gdzies blokuje.

Mysza lożysko ok. U mnie np. jest właściwie z boku z przodu i w dnie, I żaden lekarz nie wie jak napisać wiec każdy pisze inaczej. nO to kochana sie oszczędzaj
A ja przytulanek nie mogę. Mam nadzieje ze może jak zdejmą pessar to pani dr jeszcze pozwoli:)

Ostatnia edycja:
Ja też obstawiam blokadę psychiczną. I zaczynam się zastanawiać, czy nie zacząć stosować jakiś nawilżaczy, bo inaczej albo się zniechęcę do przytulanek albo wiecznie będę chodziła otarta, a to przyjemne nie jest. Tylko nie wiem czy w ciąży wolno takie środki do nawilżenia stosować :-(

reklama
she ja to mam właśnie wilgotno,ale to inny etap ciąży więc nie wiem,ale my ostatnio strasznie rzadko się kochamy.chyba to taki podświadomy strach,choć gin nic na temat seksu nie mówiła.jakoś tak dziwnie.
fajnei,ze ten Twój tak się ocieplił bo mój cały czas ma dystans do brzucha,nie dziwię mu się w sumie,bo w tamtej ciąży był na każdym usg i na każdej wizycie,teraz chodzę sama.on chyba boi się zaangażować żeby w razie czego nie przeżywać,za dziewczynkami cay czas potrafi tęsknić to widać,nie mówiąc o łzach na cmentarzu:( dam mu chyba czas i zaciągnę na połówkowe usg może.
a z tym ślubem poza urzędem super pomysł!
megicarpenter pamiętam jak pisałaś o główce, świetnie ,że synuś już jest z Tobą i zdrowiutki co najważneijsze.kolejna nasza nadzieja:)
MYsza dobrze,że synuś rośnie zdrowo:)
Kasikz najważneijsze,że masz wszystko pod kontrolą,dzięki temu crp będziesz spokojniejsza zawsze
Daaa kciuki za zeróweczkę zaciśnięte:)

Do góry