reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

LucyF na SR p. Basia nam mówiła, że jeśli twardnieje cały brzuch to należy skontaktować się z lekarzem. Jeśli zaś tylko jakaś część, a reszta jest miękka to Maleństwo się pręży i np. dupkę wystawia. Obserwuj więc. U mnie na SR jest dziewczyna, która notowała ok. 40 skurczów na godzinę! Teraz jest pod stałą opieką lekarza i idzie do przodu spokojniejsza.
Napinanie brzucha było tym co mnie skłoniło w marcu do tego, żeby iść na zwolnienie już od teraz. Na początku było tak, że napinał się w jednym miejscu od czasu do czasu i właśnie tak sobie myślałam, że to Dzidzia się wypina. Ale jak miałam taką akcję, że przez godzinę co 3-5 minut naprężał mi się brzuch (dalej tylko w tym jednym miejscu) to stwierdziłam, że to niemożliwe, żeby maluch z taką częstotliwością i regularnością tyłek wypinał. No ale to była taka moja własna dedukcja.

Just to czekanie i niepewność może doprowadzić do szału nie? Z jednej strony podniecenie, z drugiej obawa. Dziwna mieszkanka :-) Też mam przed nią lekkiego stracha.
Dokładnie, mieszanka dziwna. Ale chyba nie ma co za wiele o tym myśleć, bo tylko stresa można złapać, a i tak wpływu się nie ma na rozwój sytuacji ;-)

Witaj Lena :-)
Te ciągnięcie po bokach w pachwinach to mogą być też więzadła powiększającej się macicy, więc ok :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lena77 witaj na wątku :-) Fajnie, że wszystko jest ok. Może wkleisz jakieś zdjątko Twojego Skarba?

Just dlatego właśnie pisałam LucyF, żeby mimo wszystko skonsultowała to z lekarzem. Bo wg mnie też częste napinanie choć tylko w jednym miejscu nie wydaje się zupełnie w normie. Lepiej zadziałać wcześniej, niż nic z tym nie robić i tylko się martwić przy kolejnym napięciu. Nauka nauką, a życie życiem. O!

Witajcie :-)

ewela wytrzymasz jeszcze trochę... ja to bym chciała być już na Twoim etapie :-D

Asiu co tam ciekawego na SR mówili ?

Kobietki dla niemowlaczka to jaki rozmiar czapeczki się zamawia ?

Słodziutka super że z dzidzią wszystko ok.

Zakupiłam jeszcze wczoraj kolejną pościel GLUCK POŚCIEL DRUKOWANA STORK 600 NI 4 CZ. (1050162056) - Aukcje internetowe Allegro plus prześcieradło z falbaną http://www.allegro.pl/item1058028239_gluck_przescieradlo_z_falbana_2_kolory.html

Czy macie może jakieś spradzone już prześcieradełka do łóżeczka na gumce ? Zastanawiam się czy lepsze będą frotte czy może z bawełny jersey. Najbardziej to bym chciała welurowe z Andropolu,, ale pewnie nie znajdę na wymiar 60x120.

Mało co nie kupiliśmy wczoraj też łóżeczka. Zdecydowaliśmy się na takie -> Dziecięca Kraina.pl ale mieli tylko jedno na ekspozycji a ja takiego nie chciałam. Ale jest super solidne i z takiego "grubego" drewna. Bardzo nam się spodobało.

Miłego dnia Wam życzę!

Ostatnia edycja:
lena77 ciesze sie ze w koncu do nas dolaczylas:tak:
dzis wszystko skonsultuje z ginem, nawet sobie spisalam na kartce o co go zapytac bo tyle mam tego, a pozniej jak przychodze na wizyte to polowe zapominam wiec dzis spisalam, no coz w pewnym wieku to i skleroza zaczyna dokuczac:sorry2:

Dziewczyny czy Wy też na moim etapie ciąży miałyście takie ciągnięcie jakby w jajnikach ?
Ciągle mnie ciągnie po prawej stronie, najgorszej przy jakimś gwałtownym ruchu, ale nieraz też bez powodu.
Powiedziałam o tym ginkowi to kazał mi leżeć, bo w moim przypadku to nie jest do końca bezpieczne, ale z drugiej strony czytam masę informacji że to zupełnie normalne i związane jest z naciągniem się narządów wewnątrz...
Wiem że trochę ostatnio przesadzałam z aktywnością i dlatego mogło się nasilić, ale chciałabym się dowiedzieć czy Wy też coś takiego czułyście żeby się tak bardzo nie denerwować.
Przez ten nakaz leżania plany wakacyjne nie zostaną zrealizowane :-(

Dobra dzwoniłam do gina i tak: jutro jade zrobic sobie wyniki moczu i krwi,nastepnie do szpitala na pobranie GBS i zrobie sobie KTG i jak oni cos tam wykryja to wtedy najwyzej mnie położą na oddziale ,mogłabym miec skurcze co 4 min i urodzic juz :wściekła/y:

mysza tez tak mialam, ty sie ciesz kobieto ,teraz to jeszcze na twoim etapie jest cud miod malina, a pozniej to juz męczarnia uffff

Mysza, ciężko mi powiedzieć, czy dokładnie na tym etapie co Ty w tym momencie jesteś, ale co jakiś czas powtarzały mi się takie bóle w okolicach jajników, a szczególnie dotkliwy ból pojawiał się czasem przy gwałtownym wstawaniu. Ginka zawsze mówiła, że to więzadła macicy, i że jest to jak najbardziej normalne.

mysza niestety nie mialam nic takiego, ale jak pytalas o to gin i kazal sie oszczedzac to coz innego pozostaje
ewela widze kochana ze juz masz dosc:) Ty sie ciesz ze nie ma jeszcze 30 stopniowych upalow bo wyedy to by ci dopiero dalo w kosc

Ja się melduję :-):-)

Dzisiaj w nocy moja perełka jakos dziwnie przez pewien czas kopała :eek::eek: Tak nisko ją czułam, aż dreszcze mnie w pochwie przeszły (przepraszam za dokładny opis, ale nie wiem jak inaczej to opisać) :eek::eek: Wprawdzie to było tylko parę razy, ale zmartwiło mnie to:dry::dry: Czy to normalne w ogóle??

Mysza ty jesteś w młodszej ciąży niż ja, a masz już tyle rzeczy dla małego :shocked2::shocked2: ja póki co mam ręczniczek z kapturkiem, misia, skarpeteczki i parę rzeczy z ciuchlandu: koszulkę, ogrodniczki materiałowe, spodenki i czapeczkę :sorry::sorry: I tyle :sorry2::sorry2:

reklama
Dziękuję za odpowiedzi... muszę się więcej oszczędzać.

LucyF masz już imię dla synka wymyślone ?

daa robię zakupy bo teraz mam czas i trochę grosza...a później to nigdy nie wiadomo jak to będzie z czasem i groszem... ;-) a poza tym to takie przyjemne :-D

Ostatnia edycja:
Do góry