reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Asiu Ewela ma rację -strasznie ten wózek ciężko wygląda... no ale co tam -ma się Tobie podobać:tak:

Co do wózka -każdy kilogram mniej to wielki atut. Zależy ile kto ma pięter w domu, ile krawężników, schodków itp. Ale najlżejszy wózek jaki znalazłam to 9kg -do tego dziecko (które szybko rośnie) i torba mamusi z butelkami, kaszkami, pieluchami, chusteczkami i milionem innych rzeczy... Ja wstępnie wybrałam taki
WÓZEK CHICCO TRIO EVOLUTION ENJOY NEW2009$@W-wa@$ (825493233) - Aukcje internetowe Allegro

Jedyne co warto to poszaleć wózkiem w sklepie nim zamówi się go na allegro... może się okazać że nijak nie pasuje nam jak się prowadzi itp...

Trzeba się też zastanowić ile w nim polatamy... ja akurat wyrobię się przez lato -mamuśki jesienne pewnie dużo nie skorzystają z gondoli ale za to spacerówka już będzie niezbędna....

Kasikz
super:-)

A ja dziś zasypiam na stojąco... nie wiem co to za dzień:baffled: S robi obiadek -mała co jakiś czas fika i skacze -a ja dostałam bluzkę z allegro -jest naprawdę świetaśna:tak: jutro wstawię zdjęcie jakieś (w końcu 28tc:-))
EST_MODOWY HIT DLA MODNEJ MAMY_KASZMIROWA MATYLDA (882429698) - Aukcje internetowe Allegro

O raju przecież ja mam podobny brzusio jak Mama Sówka a jestem dopierow 20 tygodniu.Jak ja będę wyglądać np. w 30 - tym ??:szok::szok::szok::szok::szok:

Już nie przesadzaj:-p

Wrzucam fotosa ,ale jest tylko widoczna rączka i głowka,bo sie nicpoń ruszał jak szalony :)

Ogromne gratulacje:-)

Byliśmy też w sklepie z wózkami. Rozejrzeliśmy się co i jak, a potem pobuszowałam na Allegro, szukając wózków prosto od producenta, bo wiadomo, że będzie taniej.

My wybraliśmy wózek Tako Jumper X (kolor ciemny zielony z kołami), a w sumie najbardziej dlatego, że ma skrętne koła i jest lekki:-D

Kochane już jesteśmy po wizycie
biggrin.gif
nie miałam robionego USG, więc nie wiem ile mały "przytył", ale ginek mnie zbadał i powiedział, że wszystko w porządku
yes2.gif
szyjka zamknięta, ale wszystko się ładnie przygotowuje do porodu
biggrin.gif
serduszka posłuchaliśmy i waliło jak dzwon
laugh.gif
mam tylko jakiegoś "grzybka", ale już przepisał mi lekarstwo na to
yes2.gif
następna wizyta 5 lutego i powiedział, że spokojnie wytrzymam do tego czasu
biggrin.gif
a jeśli, by się coś działo mam dzwonić
laugh.gif

Buziaczki
biggrin.gif

hej hej,

Mamo Sówko godzina zero coraz bliżej :-)

Agatko moja koleżanka ma ten wózio Chicco i mówi, że bardzo jej dziecie się w nim telepie, każda nierówność to wstrząsy. Fakt, że jest leciutki. Może w Wawie są lesze chodniki niż u nas ... kostka brukowa itd. Ja przez wzgląd na dobro uzębienia małego poświęcę się i będę tachać wózek na pompowanych kołach, bo zdarza mi się po wertepach ganiać.

My wybraliśmy Jedo Fyn 4ds (polski), podobny konstrukcyjnie do Tako w sumie, ale zależało nam na foteliku maxi cosi, a do Tako podobno nie pasi. Jedo jest super zwrotny, ma skrętne koła - bez porówniania z tymi unieruchomionymi.

Bluzka fajowa :-)

Dziewczyny kochane , czytam że zastanawiacie się nad wózkami
Dodam swoje 3 grosze , polecam :
miałam wózek Graco , taki głęboko-spacerowy , waga 7,5kg / ważne dla tych , które śmigają w blokach po schodach - ja na 3 piętro wnosiłam więc cięższego nie polecam
moje panny urodzone latem więc bez gondoli się obyło , a na jesień to dzieciak już siedzi i za cholere nie chce leżeć
koła dosyć duże , i obrotowe z przodu z możliwością zablokowania
dobrze żeby wózek miał duży kosz na różne przybory i nawet zakupy

to są moje spostrzeżenia , którymi się z Wami dzielę i życzę udanych wyborów.

KasikZ super, ze wyniki są ok
ja moje badanka zaczynam w przyszłym tygodniu, pewnie mnie wyniosą z 400zł :( ale co tam
Mama Sówka ciesze się,z ę wszystko ok z wami, chciałbym już być na tym etapie ciąży :)

Macie dziewczyny racje z tą wagą, jeśli się mieszka w bloku i jeszcze na dodatek tak jak u nas mało miejsca jest na korytarzu to trzeba się zastanowić nad wagą i zwrotnością wózka
np. ten co podoba się She ja go fizycznie nie potrafię podnieść sama, a przecież mąż cały czas w domu nie będzie siedział

Agatko czekam na nową fotkę :)

Już po wizycie.
Dzidziolek rośnie ma 2,55 cm, co wg usg potwierdza 9w3d (wiec ciąża trochę młodsza ze względu na późną owulacje- termin zostawiam bez zmian bo i tak będzie sie zmieniał)Serduszko bije 163/min .
Ale pani dr wraz z moim mężem upierają sie nad zwolnieniami , wiec mam do połowy lutego co oznacza ze pewnie do pracy już nie wrócę

Apropo zastrzyków , ja robiłam je tak jak w instrukcji w boki brzucha ale pani dr pokazała mi swój brzuch , i gdzie robić na około pępka.Boki brzucha są najbardziej ukrwione i będą cały czas robic sie siniaki i będą bolesne

Załączniki

• 20100115.jpg
    20100115.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Kasikz, piękny ludzik. świetnie, że wszystko dobrze, a na zwolnieniu przynajmniej porządnie wypoczniesz. nawet nie wiesz jak Ci zazdrościłam jak wczoraj o 6 rano zwlekłam się z łóżka ;-)
a co do zastrzyków to też słyszałam, że można wokół pępka, ale jakoś przy świadomości, że macica z dzidzią zbliża się do pępka to jednak pewniej się czuję celując trochę dalej na boki

Kasikz super ludziolek:-D:-D:-D:-D:-D:-D jaka piękna główka i rączki jakie maluśkie:-) noooo!!!

A ja dziś 28tc i w szoku jestem kiedy ten czas ucieka!!! wczoraj oglądaliśmy mieszkanie ale S go nie chce wynająć:baffled::baffled::baffled: takie piękne!!! i z tarasem 36m i z parkingiem podziemnym z windą pod sam dom -idealne dla zmotoryzowanej mamuśki:-) ale nie!!! :confused2:

Ech no nic szukamy dalej....

A ja się dzis zważyłam i co??? mam 0,7kg mniej niż ostatnim razem.... wiedziałam że jak wrócę od mamusi i teściowej to zdrowe jedzonko i owocki przywrócą mnie do normalności:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz śliczny dzidziol :-) Super, że wszystko ok :-)

Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi co do wózka. Ja aż tak na wagę patrzeć nie muszę, ponieważ na IVp i tak wózka bym nie wnosiła. Niezależnie od wagi. Nawet jakby miał ważyć 1kg. Dlatego szukamy wózka z nosidełkiem. Pan w sklepie pokazywał nam jak się go wkłada i wyjmuje i bardzo mi się podoba taka opcja. Wózek będzie zostawał na dole, a ja z nosidełkiem i Maluszkiem - myk do góry.

Póki co jeszcze niczego nie kupuję (poza tą szafą :-) ). Oglądam, szukam możliwości i zasięgam języka. Coby potem mieć nad czym myśleć :-) Każda uwaga jest więc cenna.

A widziałyście to:

Dr Brown's Natural Flow - zestaw do sztucznego karmienia noworodków i niemowlat

Fajna rzecz, jeśli się sprawdza...

Do góry