reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wieści od cieżarówek

Jakoś jak widzę zdjęcia anorektyczek w odzieży ciążowej to mam wątpliwości co do rozmiarów tych ciuszków :-) Jakby już nie mogli zrobić sesji ciężarówkom lub chociać doprawić brzuchy modelkom...

Jakoś siebie w tym nie widzę :-)

Załączniki

• IMG_0597.jpg
    IMG_0597.jpg
    43,4 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Asiu, skoro tam napisali, że na wysokości marszczenia jest 2*40 cm to może anorektyczka w połowie ciąży by weszła, ale pod koniec to też nie za bardzo, więc nie radzę kusić się na tę okazję ;-)

Just ja nie chciałam jej kupić :-) Pokazałam tylko Wam to co mnie wkurza jak oglądam ciuchy dla ciężarówek. Kobiety z brzuchami wklęsłymi reklamujące ciuszki dla kobiet z brzuchami xxl... No masakra!

Ty mnie już podciągasz pod koniec ciąży?? O matko! Miej litość... Przecież to jeszcze tyyyyyyyyyyyyle czasu ;-)

asiu wiesz ja mam podoba sukienke i ona nie jest ciazowa tylko odcina sie pod biustem i tyle, fakt brzuszek sie pod nia zmiesci ale wtedy z przodu material bedzie dziwnie podciagniety do gory a sukienki ciazowe maja ciut dluzszy przod od tylu wlasnie po to ze jak brzuszek bedzie to sukienka nadal bedzie wygladala na rowna od dolu :-) uwazajcie na takich sprzedawcow bo oni nie sprzedaja ubran ciazowych tylko zwykle :-)

a brzuszek ładny taki zgrabny :-)

jasne,ze pod koniec:) Just ma racje;)
mi sie zdaje ze jak na 29tydzien to nie duzy ten brzuch naprawde,ale Just bardziej obcykana jest w temacie brzuchów,bo prawie rozpakowana:)

Ale to co wkleiłaś to akurat była aukcja nie-ciężarowa ;-)
Inna sprawa, że masz rację z tymi chudzinami reklamującymi ciążowe ciuchu (u tego samego sprzedawcy: BLUZKA CIĄŻOWA BLUZKI NA CIĄŻĘ 0156 PROMOCJA (1049797618) - Aukcje internetowe Allegro - ale tu choć trochę brzucha wejdzie ;-))

A czy Ty wiesz jak szybko Ci te "tyyyyyle" przeleci? ja w marcu wpadłam w jakąś dziurę czasu i dosłownie jestem w szoku, że to już lada moment.

Co do ubrań to najbardziej mnie teraz wkurza to, że przy spodniach bez kołnierza to bluzka naprawdę długa musi być, żeby brzuchem nie świecić. No i do tego czuję się jak tacy panowie z brzuszkiem, co gdzieś tam głęboko pod brzuchem mają pasek ;-)

Asiu, popieram dziewczyny :-) brzuszek zgrabny :-)

Lilijanna niestety wygląda na to, że muszę pracować do końca :-( Niby mogę wziąść wolne ze względu na ciążę przed porodem, ale przez to po porodzie będę musiała szybciej wrócić do pracy, bo w sumie mogę tego wolnego ze względu na zdrowie i narodziny dziecka wziąść tylko 12 tyg. Wolę zatem mieć to wolne jak Alan się urodzi i spędzić z nim więcej czasu. Mam co prawda jeszcze 2 tyg urlopu, bo w tym roku brałam do tej pory tylko 1 dzień i niby mogłabym go wziąść tuż przed porodem, ale jeśli się okaże, że urodzę wcześniej to urlop mi tym samym przepadnie, więc planuję go wykorzystać w czerwcu-lipcu.

Kasikz ja od jakiegoś czasu sama sobie farbuję włosy. A właściwie zatrudniam do tego G, gdyż jego zadaniem jest nałożyć równomiernie farbę :-)
Bardzo ładny dywanik :tak:

Ja jak patrzę na swój brzuch to się zastanawiam jak on będzie wyglądał na 3 miesiące, bo już teraz jest ogromny. Nawet znajomi jak mnie widzą to stwierdzają, że mam już duży brzuch. Tak to jest, że na początku się nie możemy doczekać kiedy go będzie widać a później chcemy nieco przystopować jego wzrost :happy2: A te maleństwa podobno na koniec tak dużo rosną :szok: Ale czytałam, że nabierają wagi i tłuszczyku a niemal końcowy wzrost osiągają dużo wcześniej, więc może ten brzuch nie będzie aż tak rósł...

reklama
Pati, Ola, Just dziękuję :-) Jakikolwiek by ten brzuchol nie był kocham go najbardziej na świecie :-)

A jak go postrzegam sama zależy od dnia. Jak mam chandrę to czuję się jak słonica. Ale jak mam dobry humor to sama dochodzę do wniosku, że jest dość zgrabniutki... Na pewno mi się nie rozlazł. A to mi groziło po tym co mówiła Mama o swoim brzuchu jak ze mną była w ciąży...

Just nawet nie zauważyłam, że to nie dla ciężarówek aukcja. Oglądałam zakładkę dla przyszłych mam i jakoś przyjęłam, że ten sprzedawca tylko taką odzież sprzedaje... :-)

A co do czasu... Wiem, że to szybko zleci. Coraz częściej o tym myślę. Skoro 6 m-cy tak szybko minęło to 2,5 to będzie sekunda...

Wkleję Wam sukienkę jaką sobie upatrzyłam jeśli podejmę decyzję o nieodwoływaniu ślubu... Tej kupionej na pierwszy termin nie wcisnę, ani nawet nie przerobię tak by ułożyła się na brzuszku. Więc szukałam czegoś nowego... Co myślicie?

http://www.pieknybrzuszek.com/SUKNIA_SLUBNA_ELIZABETH_WYPRZEDAZ-59.html

Na zdjęciu z różową i niebieską sukienką jest prawie mój brzuch pod względem gabarytów i chyba nie wygląda to tak źle?

Ostatnia edycja:
Do góry