reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kochane nie dam rady wam dzisiaj odpisać. Ostatnio przez to siedzenie w domku jakaś rozleniwiona jestem. Czasami się zastanawiam czy nie łapie mnie depresja:)Bo ile można siedzieć/leżeć i nic nie robić. O i sobie pomarudziłam

Dziewczyny ale wam te suwaczki leca a maluchy rosną. Gratuluje udanych wizyt i ślicznych fotek.
Tak tak Agatko po dzieciach widać że sie starzejemy. No i po siwych włosach , których nie mogłam zafarbować , bo nie mogłam iść do fryzjera. Ale mam nadzieje że jak zdejmą mi Pessar to jeszcze zdążę:)

Asiu - no trudną masz decyzje . Jaką podejmiesz bedzie dobra i tyle. Musisz być pewna i tyle.
Just - a ty widze oficjalnie już donosiłaś ciażę:)
Co do tej komody to też nie jestem pewna jej użyteczności. Poza tym ta wanienka jest malutka.

Ja powoli też zaczynam coś robić z pokoikiem małej. To znaczy jak wymyśłam lub zamawiam na allegro a mój M po marudzeniu w końcu musi spełniać moje życzenia. Dzisiaj przyszła zasłonko/firanka - atrapa rolety. Jak kupie karnisz i przywieszę zrobię wam zdjatko
A i wynalazłam taki dywanik - do tego żółto zielonego pokoiku:
DYWANY tanie dywany,dywany Podlasiak znana marka wysokiej jakości.

A co do terminów z usg to licza się tylko na początku. A póżniej to juz sie rozjeżdzaja. I tak np. mi termin przesunął sie o prawie 2 tygodnie z usg, bo dzidzia jest większa, ale to nie znaczy że przesunął mi się termin.

Ostatnia edycja:
reklama
Daaa jak bywamy w lublinie to u rodziców na Wyżynnej.
a to nawet nie wiedziałam,ze tak jest z mieszkaniami ciężko:(
She,Just ale ja bym już chciała mieć taki skaczący brzuszek:)moze byłabym spokojniejsza
coś moja fota jest mało widoczna chyba zmienie na synka fasolinka;)

Ola**, jeszcze chwila i Twój brzuszek też będzie skakał.
A co do spokoju to nie jest on niestety na stałe przypisany do żadnego etapu ciąży, bo wiesz w każdym momencie można zacząć się nakręcać "wczoraj tak dużo się ruszał, a dzisiaj cisza", "a czemu tak dużo się rusza, skoro normalnie dużo mniej" ;-) Tak więc spokój to i tak chyba może dać tylko wmawianie sobie: wszystko jest ok, wszystko jest ok... :-)

Kasikz, bardzo podoba mi się ten dywanik, taki radosny :-)
No tak mi napisali pod suwaczkiem, że bobas donoszony, więc teraz nie znam dnia ani godziny - strach się bać ;-)

Ostatnia edycja:
Lilijanna ja wiem, że często sądy nie mają racji i potrafią uczciwych ludzi bardzo skrzywdzić, ale niestety z sądami ciężko wygrać zaskarżając ich wyrok :-( A co do konsultacji. Z prawnikami nie, ale z ludźmi, a dokładnie z ojcami, którzy jak M walczą z szalonymi ex wymieniamy doświadczenia. Są najbardziej wiarygodne i z życia a nie przepisów wzięte. I to co się wyrabia po prostu przeraża...

Just dzięki za opinie :-) Wezmę ją pod uwagę i przejrzę jeszcze raz tuniki na lato :-) Moja Emi też wariowała. Chyba telepatycznie z Twoim Leniwcem się porozumiewali :-) A mogłabyś podać linka do rogala jakiego kupiłaś? Ja przymierzam się do tego:

MAMO-TATO PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL ATESTOWANA (1057582759) - Aukcje internetowe Allegro (misie na piaskowym tle)

Nie sprzątnęłam dziś niczego. A z zaplanowanych 50 f-r do zaksięgowania, zaksięgowałam aż 8 :-) Zaszalałam, nie? Może w poniedziałek będę miała większe natchnienie...

Kasikz bardzo fajny dywanik :-) A decyzję faktycznie mam trudną do podejścia. Najchętniej wpomogłabym się w myśleniu %... Choć lampką czerwonego wina, ale...

Ola** jak już Ci się zaczną tańce w brzuchu, to też nie będzie kolorowo, bo wystarczy, że Dzidzia najzwyczajniej w świecie pójdzie spać albo będzie miała dłuższego focha na świat, a Ty już będziesz wariowała co jest nie halo... :-)

Just79 - póki co nie mam zielonego pojęcia jak to będzie, mam nadzieję, że więcej straszą. Póki co mniej więcej w takiej samej odległości od Warty mam biuro, Rodziców, Siostrę, czyli trzy mieszkania :/ U nas jest ten problem, że mamy wały, ale akurat w Poznaniu Warta się zwęża a za wałami są od razu tereny zamieszkane, nie to co Wawa, wy tam macie duże tereny łąkowo-drzewne.

Dziewczyny pozdrawiam wszystkie i ja już na dziś znikam. Papa

reklama
Do góry