reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

a na dodatek nienawidze obierac ziemniakow, brrrr
Lucy, no cóż mogę napisać. Niestety takie to uroki ciąży, że i obieranie ziemniaków może urosnąć do rangi mega problemu, czy też niemalże tragedii życiowej ;-)

Po przed-lekarzowej jodze łazienkowej znów sobie przypomniałam jak już doczekać się nie mogę normalnej depilacji, a nie na czuja ;-)

reklama
hejka
wpdłam tylko sie przywitac i uciekam sie uczyc, u mnie bez zmian, zadnych dolegliwosci typu wymioty czy zawroty glowy-cycki bola ale juz sie jakos przyzwyczailam
ps: jesli chcecei zeby watek ładna mama i maluszek funkcjonowal to prosze tam wstawiajcie linki ;-) a jak nie chcecie zeby dzialal to napisze do kogos z moderatorow zeby go usunał

pozdrawiam i milego dnia zycze (przepraszam ze nic nie napisze ale nie mam czasu :-( )

i trzymajcie za nas kciuki bo wlasnie wkraczam w ten tydzien w ktorym tracilam dzieci :-( staram sie o tym nie myslec ale strach przed wizyta mnie paralizuje.. nie chce tam isc wrr jeszcze tydzien mi pozostal... jutro sie konczy 10 tydzien a na wizycie bede w prawie skonczonym 11stym (10tydzien i 6dzien)... mialam dzis tez do lidla jechac ale mojego meza chyba grypa jelitowa rozklada-biega ciagle do wc... a samej mi sie nie chce jechac...

papa

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do tych z Was które brały Duphaston.
Jak następuję jego odstatwienie...czy najpierw się zmniejsza dawkę czy tak z dnia na dzień przestaje się go brać.

Ja łykam 3xdziennie i ostatnio mi ginek powiedział że jeszcze miesiące go muszę brać...i teraz się zastanawiam czy zmniejszy mi dawkę czy po prostu pewnego dnia powie że już koniec brania i nie będę zażywać.

Mam pytanie do tych z Was które brały Duphaston.
Jak następuję jego odstatwienie...czy najpierw się zmniejsza dawkę czy tak z dnia na dzień przestaje się go brać.

Ja łykam 3xdziennie i ostatnio mi ginek powiedział że jeszcze miesiące go muszę brać...i teraz się zastanawiam czy zmniejszy mi dawkę czy po prostu pewnego dnia powie że już koniec brania i nie będę zażywać.

Więc według moich obliczeń już powinien kazać zmniejszać dawkę... ja też brałam 3x1 (a były okresy ze brałam więcej) i wyglądało to tak
1 tydzień 3x1
2 tydzień 2x1
3 tydzień 1x1
4 tydzień 1 co 2 dni
i później przestajesz brać

-ma to chyba już bardziej znaczenie psychiczne bo progesteron teraz wytwarza łożysko a nie ciałko.

Pati trzymam kciuki -ale ja za każdą z nas trzymam kciuki codziennie:)

ja przestałam brąc duphaston po dwunastym tygodniu. Jeden tydzien brałam po jednej ale tak dla siebie. lekarz po prostu kazał odstawić

Just - co do mojej organizacji w domu. Masakra. Tak po prostu leżeć. W sumie to tylko odliczam od wizyty do wizyty. Bo co tu robić

To ciekawa jestem jak to będzie ze mną...ja od 5tc biorę po 3 dziennie. Myślę że w czwartek mi już powie że to koniec.

A czy nospę mogę brać bezkarnie ? Czy mogą być jakieś przeciwskazania ?
Pobolewa mnie brzuch i nie wiem czy to od żołądka czy od czegoś innego i tak na wszelki wypadek biorę od soboty po 1 tabletce dziennie. Ginek mi nic o nospie nie mówił.

Cieszę się że ta wizyta już w czwartek bo przez 3 tyg czuję duże zmiany w swoim organiźmie i muszę to skonsultować.

Witam serdecznie!

Lilijanna to faktycznie przygotowania idą całą parą :-) Ja chyba wiele ciuszków będę wieszać w szafie, szczególnie że jak je kupuję to większość jest z wieszaczkami. Ale z praniem to poczekam aż pokój będzie wymalowany, bo wtedy ciuszki będę mogła tam spokojnie zostawić. Chociaż prasować ich pewnie za wiele nie będę, bo suszyć się będą w suszarce, więc nie będa zbyt pogniecione. Czytałam też, że jak się suszy w suszarce to nie trzeba już ich prasować, bo tam już będą miały wysoką temperaturę.
Miałam już nie kupować póki co więcej ubrań dla dziecka, gdyż koleżanka która ma teraz prawie 3-miesięcznego synka chce mi oddać po nim wszystkie ubranka, ale jednak trudno się powstrzymać ;-) Wczoraj byliśmy w kilku sklepach, ale tym razem jak coś kupowałam to na zimę tak na 6-9 miesięcy, bo w tym wieku synek koleżanki będzie latem, więc pewnie nie będzie miał wiele ciepłych rzeczy. G też kupił kilka ubranek Alanowi :happy2: On kupił malutkie, których moim zdaniem Alan ma już dużo, ale nie mogłam odebrać tacie radości robienia zakupów, więc tylko pochwaliłam G, że wybrał bardzo ładne ubranka, gdyż faktycznie tak było :tak: Tyle tylko, że jak G coś kupuje to na cenę za bardzo nie patrzy, więc najtańsze to te ciuszki nie były, ale trudno :tak:

Przy okazji sobie w ten weekend kupiłam 2 sukienki letnie. Myślałam, że będę mogła wykorzystać w ciąży część sukienek, które miałam normalnie, ale jak zaczęłam je przymierzać, to się okazuje, że jednak ten brzuszek albo się w nie nie mieści, albo nie wygląda najlepiej. A u nas teraz jest ponad 30 st C, więc sukienki na taką pogodę są najlepsze.

LucyF swędzienie skóry na brzuchu jest normalne. Mnie wcześniej też swędziała, ale jak zmieniłam balsam to przestała. Staraj się ją zatem odpowienio nawilżać.

She widzę, że zaszalałaś z zakupami ;-) Ja się zastanawiam czy tutaj będą jakieś wyprzedaże z okazji Dnia Dziecka. W poprzednich latach nigdy na to nie zwracałam uwagi, a teraz chętnie bym skorzystała z promocji.
A dlaczego M nie może być jak będziesz miała cesarkę? Tutaj moje 2 koleżanki miały cesarki i ich mężowie byli obecni w czasie całego zabiegu.
A puchnięcie nóg czy rąk jest zdaje się normalne w przypadku kobiet w ciąży, szczególnie jak jest ciepło.
Mnie ostatnio dano w klinice informacje na temat badania poziomu glukozy i tutaj je robią między 26 a 30 tc, więc u Ciebie nie powinno być za późno.

Mysza84 u mnie w klinice twierdzą, że płeć można stwierdzić po 18 tc, wcześniej można się pomylić. Ale z tym pewnie różnie bywa.
Co do ciśnieniomierza to absolutnie NIE KUPUJ NADGARSTKOWEGO, bo te mają dość duże wahania pomiarów i nie są dokładne. (Tak mi mówiła moja teściowa, która jest pielęgniarką). Ja mam w domu taki sam ciśnieniomierz jak Kasikz i też jestem z niego zadowolona.

A my dzisiaj z G rano zjedliśmy sobie śniadanko na tarasie, gdyż jest tak ciepło, że już o 7 rano było ponad 20 st C :-). G zrobił pyszne francuskie tosty i było tak przyjemnie, że się strasznie nie chciało do pracy wychodzić...

ewela cyce dalej przeciekaja:sorry2:a Ciebie kregoslup boli z przemeczenia czy to juz jakies znaki?
mysza mnie z dnia na dzien gin kazal odstawic duphaston ale jakos tak mi sie wydawalo dziwnie i jeszcze dokonczylam opakowanie i bralam po jednej tabletce, a nospe mozesz brac bez obaw, ja juz jej tone zezarlam w ciazy
aneczka ja w takim razie tez zmienie balsam moze przestanie mnie swedziec
just dobre z ta joga:tak::-)no ja sie wlasnie zastanawiam jak to bedzie za jakis czas chyba do lusterka:-)
pati kciuki zacisniete, na pewno tym razem bedzie wszystko dobrze, MUSI BYC:tak:

reklama
Witam się wieczorowo:) ale ja dużo jem! ze dwa razy a dużo zamiast mało a często:)
no ale cóż:)
She,Lucy w porządku,plamień nie ma:)
Mysza,Kasikz nie przemęczałam się dziś:) lekcje kolega za mnie poprowadził.
Ola 81 ale słodziak:)
Just jak wizyta?

Lilijanna ja w pt mam usg:) nie mogę się doczekać
obóz jest dopiero od 5go lipca ale tak jak Just mówi.gin kazała to trzeba odpuścić:)

Do góry