reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Moi Rodzice przetestowali i taki na ramię i taki na nadgarstek. I bardziej zadowoleni byli z tego na ramię.
Ja słyszałam że te na ramię są lepsze nawet od tych nadgarstkowych więc chyba na taki się zdecyduję.

A ja przełożyłam swoją wizytę na najbliższy czwartek na godz.18 :-D :-D :-D

reklama
Hey ja się melduję :-):-)

Zaraz mykam na nadprogramową wizytę u Gina :tak::tak:

Co do rzeczy z Lidla, to śpieszcie się, bo idą jak świeże bułeczki :sorry::sorry: Z rzeczy, które chcieliśmy kupić udało się "zdobyć" tylko termometr :sorry::sorry: Trochę mi smutno, bo zależało mi też na śpiworku :-:)-(

Nie wytrzymałam i poszłam odebrać wyniki glukozy na czczo z piątku. Wynik 88, norma 74-106. Lepiej niż w I trymestrze, kiedy było 93. Ciekawe co będzie jutro...

Dziewczyny, czy efektem ubocznym picia glukozy może być rozwolnienie jak woda?
ja z tego co pamiętam nie miałam takich atrakcji
To badanie z lepikiem jest obowiązkowe ?!? Każdy je robi ? Czy dopiero jak wychodzą jakieś nieprawidłowości przy glukoze na czczo ?
Wydaje mi się, że jest zalecane dla wszystkich, niezależnie od tego jak wyniki na czczo wyglądają, bo pokazuje, czy organizm radzi sobie z dostarczanym cukrem
Just- daj znać po lekarzu. Ale jak nie czujesz jakiś skurczy to pewnie dzidzia jeszcze nie zamierza wychodzić. No wlasnie z tym zwolnieniem to jest masakra..Ciekawe co moja na to będzie gadać
Ile macie już w brzuszku - ja teraz mierzyłam na wysokości pępka i mam 102-103
Skurczy nie czuję, ale jak dzisiaj trochę się pozginałam to Mały tak zaczął się przeciągać - pewnie zemsta za niewygody w trakcie sprzątania ;-)
A co do zwolnienia, to jak ja się niby nadaję do pracy, jak po dojściu na przystanek autobusowy czuję się jakbym przynajmniej półmaraton przebiegła - taka sapiąca i omdlewająca. No ale mam nadzieję, że martwię się na zapas i nie będzie problemu, tyle tylko, że pewnie będzie mi pisała zwolnienie od wizyty do wizyty, co oznacza konieczność równie częstego odwiedzania roboty w celu dostarczenia L4
A brzuszka dawno nie mierzyłam, ciekawe ile mam, na pewno więcej niż Ty :-)
Ja słyszałam że te na ramię są lepsze nawet od tych nadgarstkowych więc chyba na taki się zdecyduję.
Te na ramię chyba są bardziej miarodajne, niż nadgarstkowe. U lekarzy i w szpitalu przed ktg, właśnie z takimi się spotykałam.
Też mam Omrona :-)

Asiu, jutro też będzie dobrze :-)

Asiu - spokojnie będzie dobrze. WYnik na czczo ja tez miałam niższy. Ale tak jest dlatego ze poprostu organizm wiecej potrzebuje i bardziej sobie radzi z cukrami

Just , Kasikz na to liczę, że będzie :-) Choć wczoraj lekko się zapomniałam i nie mogłam się oprzeć 3 łykom coli. Tak mi brakowało czegoś gazowanego... Ale 3 łyki chyba nie powalą wyników, nie? ;-)

Co do zadyszki i sapania to ja też już coś o tym wiem. Już nie wchodzę na IVp bez przystanku. Nie da rady i już. Przystanek jest obowiązkowy. A to jeszcze upałów nie ma... Zgroza.

Idę robić obiad i sałatkę. Buziole!

Choć wczoraj lekko się zapomniałam i nie mogłam się oprzeć 3 łykom coli. Tak mi brakowało czegoś gazowanego... Ale 3 łyki chyba nie powalą wyników, nie? ;-)
Ale zaszalałaś :-D :-D :-D
myślę, że nie warto nawet pamiętać o tych 3 łykach ;-)

Kasiu, a Tobie jak idzie organizowanie sobie czasu wolnego?

Asiu jutro wynik będzie równie dobry jak dzisiaj.

Ja przez to przesunięcie wizyty muszę koniecznie jutro zrobić badanie :-( nienawidzę tego kłucia...na szczęście już się kobietka w labolatorium poznała na moich żyłach i kończy się na jednej próbie.

powiem wam ze mam dzis kiepski nastroj, w ciazy stalam sie jeszcze bardziej wrazliwa na pogode:( a na dodatek nienawidze obierac ziemniakow, brrrr

reklama
LucyF leci ci dalej z cyckow siara? Powiem ci,ze mi juz nie leci wogole,tylko czasem mam jakas malusia plamke na biustonoszu.

Co do ksiazki JEZYK NIEMOWLAT mam na emialu ,jak chcecie to wyslijcie emaila na priv to powysylam :-)

A no ja do Lidla w koncu nie pojechalam :-( , na szczescie na alllegro mozna jeszcze taniej kupic. U mnie wszystko ok,dobrze sie czuję,tylko mam silne bóle kręgosłupa i niedobrze mi czasem.

Do góry