reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Mysza też myślę właśnie o takich...

Dziewczyny, czy efektem ubocznym picia glukozy może być rozwolnienie jak woda? Masakra jak ze mnie zaczęło od godziny lecieć... Do tego wszędzie gdzie się nie ruszę czuję zapach cukru pudru, którym pachniała mi szklanka z glukozą... Bleh...

reklama
To badanie z lepikiem jest obowiązkowe ?!? Każdy je robi ? Czy dopiero jak wychodzą jakieś nieprawidłowości przy glukoze na czczo ?

She ale Twój suwaczek pleciał do przodu...dopiero co czekałaś na ruchy a to już było 10 tygodni temu.

Oj tak, poleciał poleciał. Już bliżej niż dalej. Szok.

Ja na czczo pierwsze wyniki (I trymestr) miałam w normie. Teraz drugi raz robiłam na czczo a potem z obciążeniem. Wydaje mi się, że to obowiązkowe, choć jeśli dobrze kojarzę jest tu kilka dziewczyn, które mówiły, że gin im odpuścił. Ale czemu? Nie wiem...

Witajcie po weekendzie.
Mężul wrócił do pracy i ja znowu sama:-(
Lili- oj bidulko z tym kibelkiem. Co do miesiąca jak pisze just u mnie chyba jest 31 i 3 dni. W niektórych jest że 31 tc. Co do wizyt to u gin mam 09.06 a 15.06 mam usg to po 30tc
LucyF-juz połowkowe:szok:Jak ten czas leci. Bedzie dobrze. Może poproś żeby lekarza sprawdził też przepływy maciczne- czyli twoje.
Olu - tylko sie nie przemęczaj.
Just- daj znać po lekarzu. Ale jak nie czujesz jakiś skurczy to pewnie dzidzia jeszcze nie zamierza wychodzić. No wlasnie z tym zwolnieniem to jest masakra..Ciekawe co moja na to będzie gadać
Asiu-co do podkładów to chociaz ze mnei leciało krócej to ja zużyłam chyba min 3. A potem już takie podpaski ale te zwykłe bez siateczek. Smak ten pudrowy czułam chyba cały dzien po glukozie blee. U mnie moi rodzice szaleją w lidl:-)Ale męze wyśle zastanawiam sie nad termometrem
Olu81 - no już duży ten twoj maluch:-DOdezwij sie po badanku
Mysza - wydaje mi sie że obowiazkowe, aby wykluczyć cukrzyce

Ile macie już w brzuszku - ja teraz mierzyłam na wysokości pępka i mam 102-103

Ostatnia edycja:
Kasikz ja właśnie skończyłam się bawić tym termometrem. Jest mały, lekki, poręczny i łatwy w obsłudze. Można nim robić pomiary w uchu, na czole. Pokazuje temperaturę otoczenia. Można zmierzyć nim temperaturę wody lub pokarmu. Do tego ma stoper pomagający liczyć puls. Trzy buźki pokazują, czy temperatura jest ok, podwyższona, czy za wysoka. Pamięć na 9 ostatnich pomiarów. Mi się podoba. Poza tym atrakcyjna cena :-)

Ja glukozę na czczo muszę na każd wizytę robić i właśnie w tym tygodniu czeka mnie kłucie... :-( więc mnie pewnie nie oszczędzi i to badani z obciążeniem.

Kobietki a możecie polecić jakiś ciśnieniomierz ? Chciałam zakupić bo ten który mam coś źle wskazuje.

A czemu na każde? Miałaś jakieś problemy z cukrem?

Moi Rodzice zawsze używali ciśnieniomierzy Omron. Nigdy nie narzekali.

Ostatnia edycja:
A czemu na każde? Miałaś jakieś problemy z cukrem?

Nie miałam, zawsze w normie, ale na każdą wizytę mam zalecenie do wykonania morfologii, moczu, glukozy na czczo, białka i potasu.

Dzięki za polecenie ciśnieniomierza. Widzę że obie tą samą firmę polecacie...zastanawiam się tylko czy lepszy jest taki niż ten nadgarstkowy, bo ten nadgarstkowy na pewno jest wygodniejszy.

reklama
Moi Rodzice przetestowali i taki na ramię i taki na nadgarstek. I bardziej zadowoleni byli z tego na ramię.

Do góry