reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ola**, skoro brunatny a nie krwisty to nie powinno to oznaczać nic złego. a masz kontakt z ginkiem? może warto to skonsultować, tak na wszelki wypadek. Jak masz taką możliwość to postaraj się poodpoczywać, poleżakować.
Wierzę, że wszystko jest ok!

Lili,
nie mam śpiworka do tego wózka, że u mnie ten wózek pojawił się dość spontanicznie to nie miałam okazji wyszukać sprzedawcy z gratisami ;-) Póki co tylko folię dokupiliśmy. A jeszcze będziemy musieli się zaopatrzyć w moskitierę, i nad materacykiem do wózka się zastanawiam, bo u mnie jest tylko taki cienki gąbkowy, a widziałam w necie materacyki kokosowe lub grykowe za 20 zł, więc w sumie grosze.
A co do śpiworka, to w sumie wydaje mi się, że mojemu maluchowi kombinezon, kocyk oraz to okrycie do wózka zimną powinny wystarczyć.

reklama
Dzięki Just wlasnie zaraz poleżę. wkładka,którą po tym włożyłam jest czysta. pośpię może .potem zobaczę co i jak i najwyżej zadzwonie do gin. nie będę siała paniki z dwóch plamek.zobaczymy za godzinkę co będzie i wtedy jak będzie choćby maleńka plamka to zadzwonie na pewno

Myślę, że jak zrobisz tak jak piszesz to będzie ok :-)

Fajnie by było jakby Twoją szkołę z powodu wody zamknęli, to byś mogła jeszcze jutro spokojnie odpoczywać ;-)

Nie zamkną:) do Wisły blisko,ale to żoliborz więc nie ta strona. Jakoś nei wróżą by w strone Wisłosrady się wylało.
ale czyściutko mam więc się odstresowałam. zapytam w pt i tyle.

Ola** - odpoczywaj i nie denerwuj się. Czy Twoja praca kończy się wraz z wakacjami?
Just79 - no tak, jakbyś coś potrzebowała z akcesorii to powiedz jak będę kupować swój to zawsze mogę wynegocjować dla Ciebie jeszcze coś w fajnej cenie albo gratisy. Fakt, że te gratisy nie są drogie.
A my dzisiaj spędziliśmy cały dzień w ogrodzie rozmawiając sobie, planując, zjedliśmy grilla i dopiero wieczorem wygnały nas meszki :-p Super dzień.

Lilijanna no właśnie nigdy nie kończyła się z wakacjami,a wręcz przeciwnie. obóz za obozem,w zeszłym roku wakacji miałam tydzień:)
w tym roku gin zabroniła mi wyjeżdzać :)dlatego np w weekend jestem choć powinnam być właśnie w autokarze z dzieciakami.
Mam zamiar wziąć zwolnienie z końcem roku. tyle,że skoro ja nie wyjadę w wakacje do pracy to M musi wziąć urlop i mnie zastąpić,nie możemy zostawic dzieci bez trenera, bo mają najważniejsze zawody właśnie latem:( i M się boi ,że sama w domu będę świrować. a gin kategorycznie zabroniła wyjazdów.

Mysza84 - ja mam, jak chcesz się przebić tymi przednimi kołami przez śnieg? To jest wózek dobry dla kogoś kto rodzi na wiosnę, choć nawet jak dziecko będzie w spacerówce, to Tobie zostaje problem, no chyba, że będziesz wyjeżdżać tylko wtedy jak nie będzie śniegu albo jak już będzie odgarnięte.
Ola** - nie żebym była ciekawa - a co trenujecie dzieciaki? :zawstydzona/y: Może uda Ci się to połączyć jakoś, nikt Ci nie każe wyjeżdżać na całe miesiące, ale na tydzień np. Te zawody są przez całe lato? I może obiecasz M., że świrować nie będziesz ;-)
LucyF - jak się czujesz?

Kto teraz ma wizytę najbliższą? Mysza84 ma w dzień dziecka to pamiętam, ja mam jakoś 5.06, ale kojarzę, że ktoś miał wcześniej. Ktoś w Dzień Matki. Ola**, Pati.b, Daaa??? Aaaa Słodziutka!!! :zawstydzona/y: Ok a jak u reszty terminy?

A ja dzisiaj gadałam z kibelkiem, Dziecko mnie znowu do pionu postawiło :eek: A dwa wyczytałam w gazecie, że jestem już w 8 miesiącu ciąży :szok::szok::szok: Czy ktoś to może potwierdzić, zaprzeczyć, 8 to już prawie tuż tuż aaaaaaaaaaaaa!!! :szok:

reklama
Lili biedactwo, Twoja corcia nic nie ma litosci dla Ciebie, zeby Cie jeszcze zmuszac w tym miesiacu do gadania z kibelkiem:szok::no:
ja sie czuje nawet nawet, swedzi mnie skora na brzuchu i zastanawiam sie czy sie po prostu rozciaga czy ( i tu odzywa sie we mnie hipochondryk) to moze cholestaza ciazowa.
co do wizyt to ja mam 31 maja polowkowe i troche sie stresuje:sorry2:

Do góry