reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

just moja mała też ma dużą głowę. Ale pani dr powiedziała że po prostu słowianska uroda tak ma, a te wymiary w sprzętach sa robione dla wszytskich
Apropo dzisiaj robi jucz się duszno. A to dopiero poczatek

reklama
She o ile mi wiadomo tutaj zabrania się używania poduszek w przypadku małych dzieci. One muszą spać na płaskim. Kołderek też nie polecają używać, a jedynie coś do zawijania dzieci, jak np. to http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2409033&fromRegistryNumber=45432949&product_skn=556634 Chodzi o to, żeby dziecko nie skopało sobie kołderki na twarz, bo wtedy nie będzie mogło swobodnie oddychać.

Just maluszkowi już dużo czasu nie zostało, to może już dużo nie urośnie ;-). Poza tym te pomiary to też takie dokładne nie są, więc może w rzeczywistości on waży mniej.

Ja sama się dzisiaj rano zważyłam i okazuje się, że tym razem ważyłam 2 kg mniej niż na wizycie u lekarza przed 3 dniami, więc może akurat tamtego dnia jakaś ciężka byłam a w rzeczywistości nie jest tak źle :happy2:
Mnie tutaj wszyscy współczują, że całe lato będę w ciąży i że będzie mi bardzo gorąco. Z tym, że tutaj jest wszędzie klimatyzacja i ja latem zawsze marzłam w budynkach, więc może w tym roku będzie w końcu dobra temperatura dla mnie :tak:

Aneczka, super to okrycie :) kupuj :)

Ja własnie robie zapiekanke ziemniaczana z knorra ,no zobaczymy co to za cudo.

A co do owoców, jeny jakie wczoraj jadłam pyszne truskawki, w kauflandzie kupilam za 3zł . Jutro chyba tam zajadę :)

Buziaki :*

witam
i nie wiem o co chodzi byl potem go nie bylo a teraz znowu jest :confused::confused:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...zebne-dla-nas-i-malucha-bez-komentarzy-39994/ jakby ktoras cos chciala to chyba watek jest aktywny :sorry:

nic nie napisze bo mimo iz przeczytalma was to juz nie pamitam co pisalyscie :dry: a ja sie ucze, tzn robie notatki z zajec na ktorych nie bylam a za tydzien zaczynam gonitwe z zaliczeniami i egzaminami i tak co tydzien az do 26 czerwca

do wizyty zostało mi 10 dni i chce te dni spedzic jak najmilej w swiecie, musze sie nacieszyc kruszynka ile sie da, kazdego dnia.. brzuszek rosnie (moje flaki ida w gore :-) )

trzymam za was wszystkie kciuki i pamietajcie ze mimo to iz sie nie odzywam mysle o was :tak::-D no i o waszych bobaskach.. ehh tak mi sie marza pierwsze nasze bb blizniaki :sorry2: hihi moze carri ?

Witam się tylko, u nas zaczęło padać i musieliśmy uciekać z ogródka, który przekopywaliśmy, zostało nam jeszcze trochę, ale już nie dziś.

Karta payback przyszła, już działa :-D:-D:-D Pierwsze 17 pkt już mam :-)

Idę do łóżka, na dziś mam dosyć, może jutro będzie znów ładna pogoda w dzień, to w końcu te ciuszki popiorę, bo już chyba miesiąc minął od pierwszego mojego gadania na ten temat :eek:

Just79 - dziecko w ostatnim miesiącu na tydzień przybiera ponoć po 200g, widocznie Twój zaczął troszkę wcześniej ;-)

Hey kochane :-):-)

Ja jak zwykle się melduję i wracam do nauki :dry::dry: Mam już tego dość :dry::dry:

Aneczka fajne te śpiworki u was, ja jak oglądałam takie wynalazki, to owszem są, ale bez "rekawków"... Ja zamierzam za parę dni kupić taki w Lidlu, bo akurat będą LIDL

Aneczka fajne te śpiworki u was, ja jak oglądałam takie wynalazki, to owszem są, ale bez "rekawków"... Ja zamierzam za parę dni kupić taki w Lidlu, bo akurat będą LIDL
Właśnie podobno cała tajemnica tkwi w tym aby dziecku te rączki zawinąć, to wtedy się czuje nieco ściśnięte jak u mamy w brzuszku i się uspokaja. Ale to w przypadku noworodków, potem faktycznie maluchy już chcą mieć rączki wolne.

Daaa - jak będziesz w LIDL to zastanów się tez nad poniższymi rzeczami:
- ten termometr bezdotykowy 49,99 zł, ta koleżanka u której byłam chwaliła sobie go bardzo i powiedziała, że idzie kupić drugi jakby się jej zepsuł, bo jeszcze nigdy jej nie zawiódł a nie męczy dzieciaka. Dodatkowo termometr mierzy temp pokojową, wody, pokarmu - zaprezentowała mi - fajna sprawa.
- chusteczki nawilżające Toujorus 5,49 zł, ale zielone, bo różowe jej nie podpasowały z zapachem, a jeszcze lepsze są niebieskie, ale są bardzo rzadko - zielone są zawsze, więc ja sobie kupię na bieżąco w okolicach porodu ;-)
- śpiwór, o którym mówiłaś
- kocyk z mikrofazy - dotykałam - jest super
- ręczniczek z kapturem na głowę
- pieluchy tetrowe, bo są grubsze niż normalne (mi tylko jakoś pieluchy tetrowe zawsze kojarzą się białe, a tu są kolorowe, no może się przełamię :eek:).

Lili właśnie zastanawiam się nad paroma rzeczami stamtąd... Mimo, że to Lidl to często mają artykuły bardzo dobrej jakości. Sama kupiłam sobie tam w styczniu szlafrok za 49 zł i muszę przyznać, że jest o niebo lepszy od starego, który kosztował prawie 200zł :sorry2::sorry2: Decyzje podejmować będę pewnie dopiero jak zobaczę te wszystkie rzeczy na żywo :tak::tak:

Dzisiaj rano zastała mnie niespodzianka - mokra wokół sutków koszulka :confused::confused: To nie za wcześnie???:confused::confused: Moja mama powiedziała, ze ona miała tak w 4 miesiącu, więc może to jednak normalne, że i ja tak mam :confused::confused:

A tak na marginesie, to w poniedziałek zaczynam 5 miesiąc:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry