reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jestem na chwilkę -noc przespana, byłam wyspana już o 5 a w sumie spałyśmy do 8.30:-)

Daaa ten wózek jest super -nie mam prawa narzekać:tak: i właśnie dostawałam już małpiego rozumu -Koti mi go poleciła bo tani i dobry -i rzeczywiście tak jest:tak:

Lilijanna tych wózków jest tyle ze szok. Chciałam bez skrętnych kółek żeby na plażę się wybrać -w sklepie też nie jest z nim najgorzej pomimo ze nie zawraca w miejscu :tak:

Just masz rację -ja miałam wszystko zielona albo zółte a teraz mam większość różowych -choć są też niebieskie:-) wszystko w kompletach u jednego gościa z allegro -super bo kolorystycznie wszystko zgrane:tak: a mieszkać będziemy na rogu Górczewskiej i Powstańców blisko tesco (fryzjer kosmetyczka itp:-p;-))

Diana ja nie budzę się i nie sprawdzam -z lewej strony w łóżeczku charczy mi Alicja z prawej w łóżku chrapie S...:dry::sorry2: jakoś omija mnie ta schiza:tak:

Ewela masz rację w krajach skandynawskich jak dziecko idzie do przedszkola musi być przyzwyczajone do pobytu chociaż przez 1h na dworze -a tam mrozy czasem -20 i lepiej... nie ma nic lepszego dla dziecka niż spacery -pora roku i aura nieistotne:tak:

Aneczka a jakieś zdjęcia szkraba??

Proszę nie zaczarować mi dziecka!!!
http://img526.imageshack.us/img526/4254/modelkad.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/1664/mamaq.jpg

Uciekam babeczki

reklama
She - no zdjęcia często przekłamują wyostrzając kolory, Ty dzisiaj po glukozie?
Ewela - no brakuje, żeby jeszcze Ciebie w ten wózek włożył i woził :-D
Just79 - organizacja dnia to jest to co ostatnio w ogóle mi nie wychodzi :eek:
Diana81 - ja się zastanawiałam nad tym monitoringiem oddechu, ale kilka koleżanek miało i po tygodniu odłożyły, bo albo czujniki działały niepotrzebnie i one leciały przez całą chatę już zdenerwowane albo dziecko zsunęło się z maty monitorującej i zaczynało wyć. No, ale mam dwie koleżanki, które są zadowolone, my póki co stwierdziliśmy, że będziemy czuwać. :tak:
Agatko - Ty na co dzień taka elegancka? ;-) Alicja śliczna! :tak: No dlatego, że tych wózków jest tyle grzecznie posłucham Koti i Ciebie, idąc na łatwiznę :-p

Lilijanna- jak tam ciasto zrobione?
daa - Najważniejsze że wszystko. A niedługo sie ujawni
She- miejmy nadzieje ze córcia poslucha i sie obroci. Ale na pewneo będziesz to czuła. Bo takie zmiany pozycji już nawet teraz to nie takei chop siup. Ja teraz czuje jak trzesie całym brzuchem jak tylkko troche się wierci. Daj znac jak przeżyłaś glukoze. Ja nie mam miych wspomnien. Bleee
Oluś - nie smutaj sie. ja też na pocztku popadałam w takie smuty. Czasami wyłam starsznie. Potem troszke przeszło. Teraz bardziej myśle o tym. Ze niedługo na swiecie bedzie Pola. I miałabym dwie śliczne corcie. I to mnie smuci. Z lilką czesto rozmawiam. I wiem że Poli będe opowiadac o swojej siostrzyczce.
Daa- ja mam cały czas grupe drugą. I niestety nadżerkę, która cąły czas się ujawnia.
Agatko - to prawie koło siebie bedziemy mieszkac. Ja mieszkam przy Carrefour-ze. Niedaleko Fortów Bema i wielkiego placu zabaw dla dzieci. Takze moze będziemy spotykac sie na spacerku:-)
Just- i spakowałaś te torbe w końcu:-)? CO do kolorow to niestety tak jest. Ja starałam sie jak najmniej rózu. Ale jak coś dostałam to rózowe. mój mąż na punkcie rózu dla dziecka ma fioła. Poza tym jednak najwięcej w sklepach jest różowych
Diana - co do tego monitora to chce kupić ale ten z nianią. Ponieważ nianie i tak miałam kupić stwierdziłam że kupie z monitorem. Znam znajomych , którym alarm właczył sie dwa razy i dziecko rzeczywiście miało bezdech. Stwierdziłam że skoro mnie na niego stać i trochę mnie uspokoi to kupię.

Ola81 - co tam u was???
Chce zacząć liczyć ruchy ale nie wiem jak. Są rózne opcje. Moze coś podpowiecie

Ostatnia edycja:
Kasikz pewnie że spacery są nasze -ja tam nie mam zamiaru siedzieć w czterech ścianach -i właśnie musze jakieś parki obczaić w okolicy:)

Lilijanna nie codziennie -czas mam ale mocy sprawczej zero...

Zaraz na zumi zobaczę:)

A propos liczenia ruchów -ja liczyłam przez jakiś czas 10 w ciągu godziny raz dziennie (zazwyczaj wyrabiała 10 ruchów w 30 sekund hehehe) ale później już nie liczyłam -miała swoje stałe pory i na nie lekarz kazał zwracać uwagę -bo my najlepiej znamy swoje dzieci:) jeśli coś nas niepokoi w ich zachowaniu -wtedy lekarz

Wy tu dziś o liczeniu ruchów, a mój chłopczyk zrobił sobie dzisiaj dzień lenia no i w efekcie ja mam stresa. Z dwa razy coś się tam chyba ruszył, ale poza tym cisza :-( chyba jakoś trochę inaczej leży, bo brzuch mi się naciąga, tzn. pępek prawie się na drugą stronę wywraca.
Dobrze, że jutro to usg, to będę choć trochę mądrzejsza w kwestii co u niego słychać.

Kasikz, torba nadal nie spakowana. Ale dzisiaj uprasowałam koszulę do szpitala i koszulki, które małemu dokupiłam, więc w sumie pozostało pozbierać to wszystko i władować do torby.

Agatko, Alicja słodziutka :-) i widać, że już kawał bobasa :-)

Lili, mam nadzieję, że mimo wszystko Tobie lepiej wychodzi organizowanie się, bo u mnie to naprawdę tragedia

kurcze chrype mam.gardło mnie drapie.nie wiem czy to od pracy z dziećmi czy się rozkładam.
kupiłam homeovox jakies homeopatyczne . pije herbate z sokiem maliniowym i cytryną. syrop z cebuli się robi. płukałam wodą z solą.
chyba zjem zaraz kanapkę z czosnkiem. więcej pomysłów nie mam.
do gin narazie nie dzwonie. zobaczę jutro.pracy jutro dużo nie mam na szczęście

no to pogadałam o sobie:)

Kasikz - gromadzę produkty, przepis nabiera mocy prawnej i myślę, że dam radę zmobilizować się w sobotę :-D Jak się czujesz?
Agatko - no bo już się przestraszyłam, że ja jakiś Kopciuch jestem, a robię co mogę by jakoś wyglądać, tylko czasem tak jak mówisz zapału brak :-p
Just79 - no bo jak Mama coś chce to pach zrobię odwrotnie ;-) Odkąd mnie "ochrzaniłaś" organizacja w ogóle się mnie nie trzyma i wszelka werwa poszła w las ;-):-p:dry:

Jak mi na suwaczku wskoczyło, że mam liczyć ruchy to zdarzyło mi się to max 5 razy i po kilku sekundach musiałam przerwać, bo było 11,12,13 razy :-p Także stwierdziłam, że to troszkę nie ma sensu. Mała i tak się rusza kiedy chce, tak jak Agatka pisała ma swoje pory, najczęściej zaczyna wierzgać wieczorem no i jak mamusia powinna udać się do łazienki na siusiu. Nie wiem czy ma wtedy za mało miejsca czy Jej smród przeszkadza, normalnie tak wojuje i uciska, że muszę wstać i iść, gorzej jak nie mam kibelka pod ręką :eek:

Dziewczyny kiedy u Was pierwszy raz pojawiły się na brzuchu odciski stóp, rączek? Mała jak trzymam rękę na brzuchu to śmiało wali w to miejsce traktując jak worek treningowy, brzuch faluje, ale nie widać kształtów. Pewnie jeszcze za wcześnie, ale może na dniach, tygodniach :dry:

Ola**
- no to spadaj do wyrka się wygrzać dodatkowo, no i przy okazji odpoczniesz, a sen jest podobno najlepszym lekarstwem.

Ostatnia edycja:
reklama
LIli - czuje sie dobrze, oprócz tego że musze siedzieć w domku a robi sie pogoda
Ja narazie też nie widze kształtów tylko ewidentnie czuje pupe, bo to jak wypnie to nie łatwo nie zauwazyc:)

Do góry