reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Daa, ten wózek ma Agata (13 13) i z tego co kojarzę to bardzo jest z niego zadowolona.

Mi cytologia też wyszła II (i jakoś tak wyszło, że miałam ją dopiero na początku marca robioną) i w sumie ginka nic z tym nie zrobiła (nic nie przypisała)

reklama
Oj Lucy to ja wielka będę! :)
Daaa zaniepokoiłam się w takim razie , muszę chyba też zrobić badania,trzymam kciukasy żebyś szybko pozbyła się szybko tego wszytskiego! najwazniejsze ,ze serducho bije:)
she pościel śliczna!
Just mi to w sumie zawsze cytologia II wychodziła nawet po globulkach.a w ciazy jeszcze nie mialam

mi się podobają komody z przewijakami...

Daa ja jestem mega zadowolona z tego wózka -aluminiowy, na pasach, leciutki, łatwo się składa, rozkłada, do tego mam 3 w 1 z fotelikiem maxi cosi (baza 100zł żeby fotelik pasował do wózka), koła nie skrętne -prowadzę jedna ręką (w drugiej komóra heheh) po piachu idzie jak burza (po wybojach też)

Podpisana umowa -mamy mieszkanie:)

PS mi gin powiedział ze z moimi warunkami nie mogę mieć cytologii I... cokolwiek miał na myśli miałam I

Ja właśnie teraz uważnie oglądam wózki - wiem, ze to jeszcze duuuuużo za wcześnie, ale... prawdopodobnie kasę na wózek dostaniemy w prezencie od prababci :tak::tak: Tylko jest taki problem, że prababcia może dać kasę w każdej chwili np. już za miesiąc i zażyczyć sobie, że wózek mamy kupić w ciągu tygodnia :sorry2::sorry2: No,ale starsi ludzie mają często swoje zasady i fanaberie :sorry2::sorry2:My chcemy się w razie czego dostosować i mieć już jakiś wózeczek upatrzony, żeby jednak ta kasiorka nie przepadła ;-);-)

A tak w ogóle, to zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego LIDL

Daaa ja tam biorę wózek na 90% właśnie ten Jedo - jakoś nie lubię przebierać w ofertach tak zróżnicowanych bo dostaję fioła, a Agatka chwali, dużo osób na necie chwali, Koti go chyba też ma, więc co ja będę wymyślać. Jedno co muszę sprawdzić to tą gondolę i jak Just podpowiedziała wejście do domu (szerokość), a póki co jak widzę te wszystkie wymiary przy złożeniu/rozłożeniu w wersji takiej czy siakiej to ja odpadam, muszę mieć A. do tego, czyli będziemy wózek rozważać w czerwcu, jak kasa na niego będzie :-p

She - bardziej mi się podoba ta pościel stonowana, bo ta z Kubusiem wydaje mi się strasznie jaskrawa.

Ja osobiście nawet w róże nie zaglądam, bo mi się nie podoba jak rodzice ubierają dziecko od góry do dołu w róże i w domu jest wszystko różowe. Róż jako dodatek owszem, ale nie jako kolor przodujący. Ale to jest moje zdanie ;-) Właśnie się z A. boimy tych prezentów na początek, żeby nie były czasem mega różowe :-D

Lilijanna co do różu mam takie samo podejście jak Ty. Ta pościel to jedyny różowy akcent dla mojej Córki. Prezent od Babci. I wierz mi, wcale nie jest taka wściekła jak na zdjęciu. Podejrzewam, że po praniu dodatkowo przyblednie, więc będzie ok :-)

Poza tym to zdjęcie przekłamuje, bo poduszka nie jest z rysunkiem Kubusia, tylko jednolitego koloru delikatny róż. Taki bardzo pastelowy, nierażący oczu. Tylko kołderka ma aplikację i środek ochraniacza.

Jutro jak będę miała siły po glukozie to opowiem Wam jakie cyrki z łóżeczkiem. Dziś dochodzę jeszcze do siebie. I czekam na wieści ze sklepu...

Ostatnia edycja:
Póki co się tylko melduję. Jakoś dzień muszę sobie zaplanować, żeby znowu cały przed kompem mi nie minął.

Agata, super, że problem mieszkaniowy rozwiązany :-) to w której części wawy teraz zamieszkacie?

Asiu, dobrych wieści ze sklepu

Daaa, to musicie dostosować się do wymagań sponsora ;-)

Co do różu, to jakoś tak widzę po koleżankach mających córeczki, że pomimo pierwotnego stanowiska, że róż jest bee, to u wszystkich prędzej czy później przybywa różowych akcentów ;-) po prostu ten kolor ma coś w sobie w oczach dziewczynek ;-) no i jak to jedna koleżanka powiedziała, jak wszystko jest różowe, to nie ma problemu czy coś do czegoś kolorystycznie pasuje ;-)

Witam się, napiszę wrażenia po wizycie a potem was doczytam :)
Dojechaliśmy jakimiś drogami 17 kategorii, wytrzepało mnie nieźle, ale:
Szyjka b. wysoko, zapis ktg książkowy, młody ma ok 2 kg więc też książkowo, przytyłam 1 kg więc nie dostałam op!. Mocz ok, morfologia się poprawiła- widać histeryczne jedzenie zielonej natki pietruszki ze wszystkim (biały ser, jajko, makaron, wszelkie kanapki) się opłaciło. Pan doktor nas pochwalił i widzimy się za 3 tyg.
A 26.05 wizyta w Kielcach i podglądanie na usg, może znowu ładną fotkę 3d dostaniemy.
Dziękuję za wszystkie kciuki:-)

Ja zastanawiam się nad zakupem tego: ANGELCARE AC300 - MONITOR ODDECHU - WARSZAWA 0ZŁ (1038706109) - Aukcje internetowe Allegro
Znajomi mieli i spali spokojnie, pamiętam jak ja budziłam się i sprawdzałam czy Bartek oddycha, żyje i wogóle wariowałam. Co o tym sądzicie? Na początek nie kupuję butelek, podgrzewaczy, bo może będę karmić cycem, ale takie coś chciałabym mieć.

Aneczka twoj chłop ma cos z deklem, powiedz mu,ze skoro wasze dziecko ma zakaz wychodzenia w zime na dwor to niech on tez siedzi 24g/dobe dzien w dzien w domu jak taki mądry. Przeciez dziecko potrzebuje swiezego powietrza i zachartowania sie. Sorry,ale dla mnie to jakies chore jest.

She ładniutka posciel.

Co do tego wozka to dziewczyny na czerwcówkach sobie kupily i jak narazie sa zadowolone, wiec spokojnie mozesz kupywać.

Moj chłop ma cos na deklu, jezdzi wozkiem pustym po mieszkaniu i nim trzepocze :szok: rozwali go szybciej niz dziecko na swiat przyjdzie ,masakra - gorzej niz dziecko !!!

Diana co do tego monitora to opinie sa podzielone, jak wstawalas z poprzednim dzieckiem to przynajmniej sama wiedzialas,ze wszystko jest ok,a jak kupisz to olejesz sprawe,a jak monitor nie zadziala, to co wtedy?

reklama
Ewela- nie sądzę żebym sprawę "olała" ale może trochę spokojniejsza będę, bo ja potrafię nieźle schizować.

A wózek fajny, my mamy też Q i też niebieski, tyle że speedo.

Do góry