reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Hej. To my. Tym razem noc bezskurczowa. Troche sie zaczynam denerwowac wizja przeterminowania i lezenia w szpitalu w oczekiwaniu na porod. Mimo ze duzo chodze ( w tym i po schodach) to jakos Mlody ani drgnie. A termin juz jutro.

Zmień nastawienie, bo póki co to się oszukujesz, że chcesz urodzić, a 50% sukcesu to głowa.

Aniunnia - Tobiasz super i taki ciemny jak Weronika :-) Jak ja się cieszę, że Wam się udało, ale to wiesz.

Lill myslisz, ze sie oszukuje? Gin mi powiedzial, ze u mnie ciezko trafic na termin, bo @ mam bardzo nieregularne. Z Emi tez tak bylo. Troche skurczy potem dlugo dlugo nic a jak sie zaczelo to wolno bo wolno ale poszlo. Brzuch juz mi ciazy i naprawde gadam z Mlodym by wyszedl. Ale uparty jest strasznie. Woli mi lokcie i kolana wypychac niz zobaczyc swiat od tej strony.

She - myślę, że masz podobnie do mnie, chcę ale gdzieś tam głęboko siedzi chochlik, który jest na "nie". U mnie poskutkowało gdy chochlika przekonałam, że to jednak już czas, wtedy w głowie pojawił się spokój.

Lili - widzę, że już się rozpakowałaś, tak więc przyjmij GRATULACJE :))) nie było mnie dość długo, bo od 10.07, ponieważ leżałam w szpitalu z zagrażającym porodem przedwczesnym; wszystko wróciło do normy i od 18.09 jestem w domciu z nakazem polegiwania; dziś kończę 34tc.

ANIUNIA - mega gratulacje!!!!!!! Tobiaszek jest słodki :)))

po wczorajszej wizycie - szyjka zamknięta,trzyma chociaż krótka; mały ma się dobrze; waga około 2200g; przepływy prawidłowe. Następna wizyta 16.10 - będę już bez leków(luteinę mam odstawić od najbliższego poniedziałku, a fenoterol 12.10 zmniejszam z 6 do 4 tabletek; 13.10 do 3 tabletek;14.10 do 2; a od 15 mam być już bez fenoterolu). Na wizycie zobaczymy, jak zachowuje się szyjka i podejmiemy decyzję co do rodzaju rozwiązania; na chwilę obecną podobno cc. raz w tygodniu - co wtorek mam się zgłaszać na ktg. A i opuścił mi się brzuch, więc gin mówi, że pewnie w przeciągu 3 tyg. urodzę.

pozdrawiam wszystkie ciężarówki oraz rozpakowane mamusie :)))

Ostatnia edycja:
Lill moze masz racje. Juz sama nie wiem.

Dzis caly dzien bylismy poza domem. Od dawna tak milo nie spedzilam czasu z M. Teraz leze i odpoczywam bo kregoslup mi chyba zaraz gardlem wyskoczy. Skurczy zero. Mlody spokojny. Chyba bede miala pazdziernikowe dziecko.

reklama
Just moja Mama tez pazdziernik. :-) Tylko zeby to byl poczatek a nie koncowka. ;-) Musze spr ile trwala najdluzsza ciaza na swiecie. Moze ide na rekord? ;-)

EDIT: stanowczo nie chce isc na rekord. ;-)
www.najj.pl/Beulah-Hunter-Najdluzsza-ciaza.html

Ostatnia edycja:
Do góry