reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
She - dajesz glukozę do picia, wodę przegotowaną zasładzasz glukozą, ma być słodkie, żale nie ulepek. Kciuki za wizytę.
Martusionek - za Was równie mocno kciuki trzymam.

Wieści od Pati: wychodzą dzisiaj ze szpitala. Wczoraj lekarze się zastanawiali czy ich puścić, bo waga Weroniki malutka, a nie chcieli słuchać Pati, że Ona takie maluszki rodzi po prostu.

Aniunia trzymamy&&&& ale może już synek po tej stronie brzuszka:tak::-)

Martyynaa81 to ty też lutówka jesteś, jak ja fajnie!

Lili ale masz śliczne suwaczki!!!Ucałuj dziewczynki!!!

hej kobietki,
Llili\ buziaki dla dziewczynek!
martusionek/gratulacje- znasz juz plec dziecka?martusionek trzymam kciuki z usg. Domyslam sie ze pewnie to te polowkowe i poznasz plec maluszka!!

ja bede miala cesarke
pewnie okolo 6 lub 13lutego;)
nasz synek wazy juz 225g;)
Pati-gratulacje!!

wiecej nie jestem w stanie doczytac.
Gratulacje wszystkim nowym mamom jesli pominelam ktoras!!

Ostatnia edycja:
Martyynaa81 - będzie wszystko dobrze. Mi się normalnie wydawało, że Ty termin masz na ten rok jeszcze, a tu luty 2013. :laugh2: Dziewczynki wycałowane, dziękuję.

Zdjęcie2079.jpg
Witam!
a wiec tak jak na razie na tym etapie wszystko jest ok. lekarz nie zauważył żadnych nieprawidłowości:-) nawet przełączył na 3D mimo że USG na NFZ, maluch wtulony w mamusię, kopał cały czas w głowicę, ale jest bardzo wygodnicki bo rączkę trzymał sobie pod głową:tak: wszystkie pomiary prawidłowe no i... będę miała taka ochronę w domu, bo Tomaszek będzie miał braciszka.:-)strasznie się ciesze,że wszystko ok. M się popłakał.

W domu tylko dziadek nie dał rady ululać Tomka bo kołysał go aż półtora godziny a on tylko śmiechy robił. ale teraz śpi, wiec i ja idę odpocząć: a to starszy bart:

Załączniki

• Zdjęcie2071.jpg
    Zdjęcie2071.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 42
  • zdjęcie2048_002.jpg
    zdjęcie2048_002.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 44
Martusionek - gratulacje wielkie drugiego syneczka, a z Tomeczka slodki chlopiec!
She - trzymam kciuki zebys do domku wrocila, mam nadzieje, ze synus ma sie dobrze w brzuszku i po prostuczeka do terminu:-)

Ja dzis bylam wreszcie zarejestrowac Asie, strasznie duzo czasu to zajelo bo pojechalam do zlego Urzedu najpierw bo nie wiedzialam, ze trzeba jechac tam gdzie sie urodzilo a nie tam gdzie wynika z mojego zameldowania.Na szczescie moj tata byl z dziewczynkami i poradzil sobie z karmieniem Asi z butelki z moim mlekiem. Z Asi w dzien to jest ideal po prostu, dopiero po 20-ej zmienia sie w wyglodnialego wilczka i je non stop do polnocy albo dluzej :eek:, zazwyczaj konczy sie dokarmianiem butla (z moim mlekiem) bo obie piersi nie nadazaja produkowac.

Witam z domu. :-)

Michal ma 3400, 54cm, wszystkie pomiary odpowiadaja donoszonej ciazy. Rozwarcie na pol palca. 5/10 mam wyznaczone ktg o ile sie nie rozsypie a gin twierdzi, ze juz sie na nie nie stawie. Jesli by sie mylil to 9/10 na 10 dni po terminie mam sie stawic w szpitalu i powtorka sprzed 2 lat. Z wrazenia mam teraz skurcze ale slabe i rzadkie.

Dostalam leki na mocz bo nigdy nie mialam tak zlych wynikow jak te. Poza bakteriami jest tam po prostu wszystkiego w nadmiarze. Masakra.

Martusionek gratuluje udanej wizyty i drugiego synka.

Pati czekamy na zdjecie coreczki.

Lill dzieki.

Moj M mnie juz wkurza na maxa. Mam dosc sluchania ze to nie bedzie Michal i braku innych normalnych propozycji imienia. Stary kon a zlosliwy jak rozwydrzone dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry