reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Monisiowata gratuluje i dużo zdrówka dla Ciebie i synka

Ja niedawno pisalam ze mały pępowiną owinięty okazało sie że na kolejnym USG że się przekręcił i teraz główkę ma u góry i już nie ma pępowiny na szyji. teraz tylko jak tak zostanie to czeka nas cesarka. :tak:

reklama
Monisiowata- ogromne gratulacje :):):) piękny synek , a Tobie dużo zdrówka
jakie fajne wieści tutaj :)
kto następny w kolejce???

dziewczyny bardzo proszę o skuteczny sposób na problemy z wyprożnianiem.. Odkąd biorę zelazo nie jest ciekawie.. Kłuje mnie w prawym boku dziś jak nie wiem co i podejrzewam, że to przez to... Jak myślicie?

Aniunnia - maślanka, śliwki suszone, bardzo dużo pij wody, przynajmniej te 3 litry dziennie, czopek glicerynowy w tyłek, nie ma co zwlekać, bo możesz nabawić się hemoroidów. Ja się tak załatwiłam, a potem ściany gryzłam przy wypróżnianiu się. Co jeszcze? Herbata z liścia senesu, ale to dopytaj lekarza czy możesz w ciąży, bo u mnie niezawodne stały się te 3 litry wody dziennie i czopki.

Aniunnia - ja też miałam, ale po tych trudnościach i wyszły na wierzch i zaczęły krwawić i bolało tak, że ryczałam i chodziłam po ścianach - dosłownie. Najgorzej było po urodzeniu jak Adę karmiłam, bo Ona wyciągała ze mnie wszystko co mokre, a zostawało samo suche, nie szło tego wydalić. Jak mówiłam lekarzowi, powiedział, że mam się nie katować, tylko czopek w tyłek, bo będzie gorzej. Od tamtej chwili czopki zawsze mam w lodówce. Jak nie idzie, nie znęcam się nad sobą, tylko rach ciach i po 15 minutach kilka kg mniej, a ulga niesamowita. Z tym, że trzeba wprowadzać też najlepiej sposoby naturalne, poprzez jedzenie, zmianę diety na lżejszą.
Czy to kłucie to to, to nie mam zielonego pojęcia.

aniunnia - ja polecam siemię lniane - pod kazda postacia czy to mielone czy prazone czy do gotowania

Ja preferuje te do gotowania - 1-2 łyzke siemienia zalewasz woda i gotujesz z 20 minut, pić póki nie ostygnie całkowicie, to taki kisiel sie robi i mozesz dolac sobie do smaku syrop malinowy, wisniowy etc
siemię kupusz wszedzie: w aptece w hipermarkecie w zwyklym spozywczaku, a jest super bo on tak nawilza jelita i je chroni i robi taka sliską warstewke w jelitach, w kazdym badz razie pomaga!

a to kłucie to ja tez miałam w ciąży moze cos ci tam naciska z boku, dziecko albo wlasnie jelitko...

reklama
Trawa - jakim cudem Karolina ma już 2 miesiące skończone??? :szok: Wszystkiego dobrego na kolejny miesiąc.

A pod siemieniem lnianym i ja się podpisuję, ja stosuję nawet do sałatek :tak:

Do góry