reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kahaka - po odejściu wód musisz urodzić do 11-u godzin, bo potem może być zakażenie. W przypadku dojazdu 60 km, musisz sobie ocenić czas dojazdu i w miarę wcześnie wyruszyć w drogę. Mnie odeszły wody w domu i to w całości. Nie miałam wątpliwości, istny wodospad. Młodzież urodziła się cała i zdrowa :)

As - super, super, super!!! A bucik pawiowy!

Lili - ja też myślę, ze będzie dobrze :) Chyba zastosuję, twój sposób i dla odmiany pogadam z moimi Aniołkami, żeby któryś wrócił do mnie :)

Kasiuleczka - dobrze, ze wszystko w porządku :)

Ewelinko - a ty lada dzień się bedziesz rozpakowywać, ło matko!

Poroniona - ale urosłaś a dopiero niedawno test robiłaś :szok: Śliczny brzuszek, ja też taki chcę, buuuuuuuuuuuuuuuuuu ...

reklama
Ja tylko z szybkim pytaniem do Dziewczyn, ktore biora Clexane. Otoz zostalo mi 24 sztuki tego wynalazku - 2 zamkniete oryginalnie pudelka i 4 zastrzyki "luzem", ale oczywiscie w tych plastikowych "rynienkach, pozaklejane itd. W najblizszym czasie ktos bedzie w PL i jest opcja przeslania tego "po kraju". Po prostu nie wiem jak jest z refundacja Clexane w PL ja to mialam za free, wiec jesli oplaca sie taki wist, to chetnie przesle.

Witam się ;)
Poroniona no niestety codziennie muszę się zameldowac na ktg, bo mały nie należy do tych ruchliwych i w dodatku jak na wiek ciąży jest duży, a wynika to głównie z tego że leży plecami odwrócony i kopie do wnętrza brzucha. Na ktg mam i nie mam daleko, na piechotę nie dojdę, dzisiaj taksówkę wezwałam jak odkryłam że po tygodniu od ostatniej jazdy moje ręce i nogi po odchyleniu fotela kierowcy nie sięgają do kierownicy i gazu. Matko jedyna!!!
Oby do poniedziałku i się odmeldowuję do szpitala, tam przynajmniej spokojniej i bezpieczniej się poczuję, zawsze to pod fachową opieką;)

Hej babeczki
Ja po wczorajszej wizycie spokojniejsza jestem, jakoś wytrzymam te 20 dni leżenia.
poroniona, ja się przyznam, że też omijam cpp :confused: jakoś boję się czytać niektóre historie.
As, gratuluję cudnych wieści. A bucik super. Ja w lato robiłam, ale każdy inny wyszedł :-p
kasiuleczka, ale duży Twój maluch już! :szok:
kłaczku, u nas od tego roku nie refundują Clexanu, więc na pewno znajdziesz chętną.

Hej kochane jak tak sie was czyta to kolejnej fasolinki sie chce:-Dale ja w przyszlym roku,
poroniono laska z ciebie z hej. A brzusio piekny. Waga sie nie prżejmuj ja przytylam kolo 25 kg...
Lili - super ze ok, ze dogadalas sie z dzieciakami. Pss. A kiedy idziesz do gin,czyjuz bylas
as ale ci suwak zagina. I jak ty kochana z tym swoim robakiem dajesz rade, zwolńilas tempo

Kahaka - nie masz racji...właśnie teraz jest jeszcze tańszy...ja teraz płacę za 0,2 około 7 zł za 10 sztuk....a płaciłam około 13zł i jak nic się nie zmieni to jest na liście leków refundowanych.....chyba, ze o czymś nie wiem, ale tydzień temu kupowałam...;)
Kłaczku - musisz jeszcze dawkę określić....jaką brałaś, ale jak widzisz cena w tej chwili jest stosunkowo niska więc pewnie nie opłaca się przesyłać....;-)

As - super!!!!

poroniona - pięknie wyglądasz.....!!!!!!!!!!!!!

patka, ale duża Twoja córcia już :szok:
jankesowa, no mam nadzieję, że zdążę :-)

A powiedzcie mi, jak to jest, jak wody odejdą np. w domu? Wtedy trzeba szybko do najbliższego szpitala, czy można te 60 km jechać?

Kochana mi wody odeszly o 17 a skurcze pojawily mi sie jakies dopiero 2h po ich odejsciu a syneczek dopiero pojawil sie dnia nastepnego po 18 :tak: wiec roznie to bywa,najwazniejsze jest to zeby wody byly czyste jak odejda :tak: a tak to nie ma pospiechu.
a_gala slicznotka wam tam rosnie ;-)
magnusik ale wam przystojniak rosnie,sliczny jest i jaki duzy juz jest :-)
poroniona slicznie wygladasz,brzusio rewelacja :-)

Ostatnia edycja:
Poroniona - super sesyja :tak:
Kasikz - idę 01.02 o ile wytrzymam, bo zaczynam się momentami łamać ;-)

Brzuch mnie dziś boli, najlepiej bym dzień przespała, ale z Adą jest to niemożliwe, leżę ile wlezie, ile no-spy można jeść? Dobrze, że dziś i jutro w domu jestem, bo Adzik chora.

reklama
Do góry