reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

zjola kochana drużyny nie będzie heh :/ chyba, źle mnie zrozumiałaś, bo ja tak napisałam, że 4 ciąże donosiłam i urodziłam synka teraz w listopadzie i chce mieć jeszcze jedno dziecko, ale 3 razy już poroniłam i dlatego pisałam o zrostach, że widocznie mi chyba się nie zrobiły, bo nic lekarz nie mówił, ale miałam już 4 skrobanke i po cc też zrosty ponoć łatwo mogą się zrobić dlatego myśle, czy znów będzie problem, bo boję się znów zachodzić kiedyś w ciąże i przechodzić to samo.

patka82- ja miałam takie wskazania do cc
1. trzy poronienia przebyte przez co macica po skrobankach może być osłabiona,

2. skolioza lettka (krzywy kregosłup) przez co kanał rodny może być też krzywy

3. duży płód mały ważył 4110kg .. 62cm długi i na usg wychodził starszy o 2 tyg mimo , że nie było pomyłki.

Lekarz powiedział do mnie, że mam nadzieję, że się zgodzę, bo powinnam dla naszego dobra, a ja chciałam naturalnie, ale cóź dla zdrowia dziecka wszystko, i urodziłam przez cc i całe szczęście, bo mały miał problem i musieli mu trochę tlenu dać, a kto wie czy przez naturalny by w kanale się nie udusił zanim bym go urodziła lekarz miał rację... Fakt po cc miałam tragedie okropny ból i to bardzo jeszcze teraz czasem czuje szwy jak ciągną te w środku, ale dla takiego szczęścia się opłaca, chociaż gdybym miała kiedyś rodzić wolałabym naturalnie, ale nie mogę i raczej nie będę móc na pewno. Radzę ci sprawdzić szpital po ilu godz musisz wstać po cc i czy dają środki przeciwbólowe, bo u mnie była katastrofa, dwie butelki paracytamolu który zadziałał na 30 min przy obkurczaniu macicy a tak to nic już wcale i chodziłam i wstawałam o własnych siłach, po 12 godzinach kazali iść się kąpać to z bólu mdlałam.

khaka- myśle, że jeśli wody nie są zielone to nie ma potrzeby się spieszyć chyba, że skurcze są już coraz mocniejsze i trawają reguralnie

reklama
To ja już nie wiem, jak z tym Clexanem...Ja płaciłam kilkadziesiąt zł za opakowanie. Na paragonie podana była cena za lek 100% ok 120 zł. Czy to ma znaczenie, że recepty wystawiała mi gin prywatnie???

Kahaka - ja tez chodze prywatnie.....i mam refundacje...tak jak pisałam płaciłam około 13 zł. a teraz od nowego roku to około 7 zł. za 10 ampułek....kurcze.....jak Cię kiwali to chyba bym rozniosła przychodnie, ale to juz jak urodzisz...żebyś się nie denerwowała;-)....to jakieś chore jest...

To ja już nie wiem, jak z tym Clexanem...Ja płaciłam kilkadziesiąt zł za opakowanie. Na paragonie podana była cena za lek 100% ok 120 zł. Czy to ma znaczenie, że recepty wystawiała mi gin prywatnie???
Tak ma to znaczenie .
Jeśli lekarz nie ma podpisanego kontraktu z NFZ to płacisz 100% pomimo recepty...:baffled:

Ale ja nie płaciłam na pewno 100%, bo paragony czytałam i tam zawsze podają cenę 100% (było ok. 120 zł) i cenę do zapłaty. A moja gin ma umowę z NFZ na pewno. Bez sensu.

andrzelika chwyba wszedzie pionizuja po 12 po cc mnie spionizowali po 24 ze wzgledu na zbyt silne znieczulenie po 12h to ja jeszcze nog nie czulam i juz byly obawy czy aby napewno wszystko jest ok. Ja mialam do wyboru przeciwbolowe kurcze nie pamietam nazwy ale bylo ostatnio o tym leku glosno :)

Dziewczyny całą ciążę mialam refundowany clexane, placilam 5 groszy przeważnie, gdy w mojej ulubionej aptece nie było to płaciłam okolo 9 zł. Zastanawialam sie jak jest teraz po reformie, bo kolejna ciąża też na clexane a 3x120 zł miesięcznie plus duphaston i prywatne wizyty to byloby bankructwo, także Karolcia pocieszyłaś mnie, że jednak refundują nadal.
Suwaczki Wam mkną niesamowicie
Głaski w brzuszki

cześć kochane

No ja po wizycie. Nie robił usg bo 2 tyg temu mi robił. a ciekawa jestem ile szkrab mój przybył na wadze. w 36tyg ważył 2600 a teraz nie wiem:-( Moja szyjka ma tylko 1cm i mogę w każdej chwili znaleść się na porodówce:szok: PO dzisiejszym badaniu ze 2 godziny bolał mnie kręgosłup nieprzyjemne to było bardzo. A co do paciorkowca powiedział że ja go nie mam pytam skąd wie przecież mam często jakieś infekcje w tej ciąży powiedział że jak się ma paciorkowca wyniki z moczu inaczej wychodzą niż u mnie a pozatym szyjka macicy coś tam wytwarza nie zapamiętałam co:zawstydzona/y: i jeśli by on widział taką wydzielinę to odrazu by mi posiew zrobił a tak nie widzi takiej potrzeby:baffled::confused: i mocz często badamy więc jest ok:sorry2:
Opowiadał że bardzo dużo kobiet zaczyna mieć cukrzycę ciążową i nie wie co się wg dzieje teraz i co my jemy:zawstydzona/y: i wg jakaś pacjentka zadzwoniła z pytaniem do niego a jest w połowie ciąży że wybiera się na narty i czy może śmiegać na nartach:szok: dosłownie zrobił taaakie oczy hehehehe uśmialiśmy się.
Także musze być przygotowana jestem ale nie wiem czy psychicznie boję się bólu najbardziej
poroniona nie widać tych kg wogóle!!:-) u mnie na porodówce są sale 3 osobowe i na korytarzu łazienka okropna:baffled::baffled: szkoda że na godzinę mąż nie może zawieść do domu hihhi na prysznic chociaż:-p o cięciu krocza i o szwach to nawet nie myślę z Kacprem ciachła mnie jak skurczu nie miałam zapiałam jak kogut łooo odczułam to niesamowicie:wściekła/y: położna aż zaczęła mnie przepraszać bo myślała że będzie skurcz:szok::wściekła/y: Powiem jedno pierwszy poród jest najlepszy nie wiadomo co nas czeka:-D Ale mój mały chłopina się wygina hehe jego najlepsza godzina do wyginania się:-D

Clexane nie używam więc milcze nie wiem poprostu ale z paskami i insuliną od nowego roku też zamieszanie jest straszne:-( mi starczy napewno i pasków i insuliny do porodu oby to dziadostwo poszło już sobie odemnie:-p
kahaka z tego co dziewczyny piszą to baaaardzo dużo płacisz za ten lek w przeciwieństwie do innych:angry:

Ewelinka ale piszesz o paciorkowcu gbs? W warszawie jesli ńie ma sie wymazu to musowo podaja antybiotyk. Ja mialam gbsa i mocz moj byl ok. A przez antybiotyk tydzien z Pola w szpitalu spedzilysmy.Wiec jakies dziwy ten twoj gin ci wmawia.
Co do badania to juz kazde na tym etapie malo przyjemne. Buziam

reklama
Do góry