Pati było jak piszesz
brałam duphaston i bolał mnie brzuch -więc lekarz zwiększał dawkę -im więcej brałam tym bardziej mnie bolał
przy odstawianiu czułam się coraz lepiej a po odstawieniu przeszło zupełnie
dla mnie duphaston to zabójstwo było -niedobrze, źle i bez sensu
Jeśli chodzi o
bóle to są one różne ale zazwyczaj w tym samym okresie ciąży występują u każdej kobiety... ja odnotowałam 19-20tc jako ten bolesny -2 dni nie wstawałam z łóżka -ale wtedy mała tak się rozpychała że brzuch nagle wyskoczył jak arbuz!!! później ok 25 tygodnia miałam skurcze -ale też nic groźnego... najgorzej było do 16tc -wtedy co chwila mnie coś bolało, kłuło, ciągnęło... ale trzeba być dla siebie wyrozumiałym -w końcu nie co dzień wszystkie jelita i narządy wewnętrzne muszą się poprzesuwać
Co do tego
jak rośnie brzuszek... dziewczyny ja 2 tyg miałam obwód 76cm a nagle w 3/4 dni powiększył się do 88
i znowu jakiś tydzień nie rósł a teraz już 90 mam... tu nie ważne w którym tygodniu się jest -ot przychodzi czas i brzunio dostaje skrzydeł
dzidziuś rozpycha się, rozciąga -wtedy 2 dni jest wszystko napięte, biorę no spę -a po dwóch dniach parę cm więcej i znowu spokój...
Ja np mam teraz ciężkie noce... niby nie można spać na plecach ale ja inaczej nie mogę... na boku jak się położę mała zaczyna się odpychać od łóżka i nie ma szans na sen -no way!!! przekręcam się na plecy -pod nogi sterta poduch i wtedy idziemy spać
teraz już nawet pozycja do spania nie zależy ode mnie!!!:-)
Co do zakupów powiem Wam że się wkurzyłam... te wszystkie bluzki i tuniki ciążowe to takie wory!!!! namioty dla ciężarnych!!! już się wkurzam bo mama truje mi d... że mogłabym już z tych moich golfów i bluzek przejść na "piękne ciążowe" ale ja w nich nic pięknego nie widzę dodają z 10 kg bo wiszą jak szmaty!!!! nie przytyłam tyle żeby maskować się w tych łachach -mam ładny brzunio który mi się podoba i nie chcę tego ukrywać!!!
Tunika ciążowa o surowym kroju i wykończeniu - Ubrania ciążowe po pracy - odzież ciążowa - moda ciążowa - ubrania ciążowe - Funmum
NO SAME POWIEDZCIE -TO JEST TUNIKA CIĄŻOWA!!!! DLA KOGO!!!!
Może ja po prostu nie potrafię szukać ale nie przemawiają do mnie takie szmaty zakrywające to co w ciaży najpiękniejsze