reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

As - ja miałam dziś u dr ciśnienie 140/90. Gin na mnie spojrzał wymownie i powiedział, że na granicy normy. A ja zawsze mam niskie ciśnienie!!! Stres jednak robi z człowiekiem różne dziwne rzeczy. Przynajmniej Twoi domownicy głodni nie będą;-)Ale teraz już siadaj spokojnie i nie szalej!!!!!!!!!

reklama
Jestem kochane .
Wróci8łam dosłownie 15-20 minut temu,ale było warto jestem megaaaaa zadowolona :-D:-D
Nasza iskierka ma 9,5 cm i uciekał skubaniec mały i nie dał się zmierzyć.
Żywe sreberko :tak:i pięknie kopał .:-D:-D:-D
Maluch znów nieco nadrobił i lekarz powiedział oj chyba będzie dużeeeee :szok::-D:-D:-D
Mam całą fotorelację 6 fotek maluszka.
Kazał mi mówić stop jak chciałam konkretne zdjęcie :-D:-D
W ten sposób mam czaszkę ,kręgosłup,maluszka w całości itp...
Ogólnie odpowiadał szczegółowo na moje pytania i sam opisał na bieżąco całe USG i te narządy ,które było widać :-):-)
Jest SUPER !!!!!
Fotki za chwilkę ,bo muszę wybrać.:eek::eek:

Kości się rozchodzą z racji obciążenia łożyskiem,bo jest na dole i uciska.
Minie razem z rozwojem ciąży.
Muszę zmienić suwak bo maluch nadgonił prawie tydzień .
Dziś jest 15 tyg i 2 dni ,więc to już 16 tc.:szok::-D
Szyjka długa i zamknięta 47 mm ,więc minęło zagrozenie bezpośrednim poronieniem UFFFF
Leteinę powoli mam odstawiać ,Nospę zostawić 3x1 i zacząć brać witaminki jak mam ochotę ,bo konieczności nie ma.
Wszystkie wyniki dobre ,maluch rozwija się wzorcowo .:-):-):-)
Obiecane fotki.

AS: super informacje, gratuluje !! wiedzialam ze u Ciebie musi byc dobrze !
jak mam wizyte nastepna 02.12 i juz pomalu mam stresa czuje sie teraz dobrze nie czuje zadnych mocniejszych boli ale czasami mam takie dni ze czuje takie krotkie ostre klucia w brzuchu na dole i w okolicach intymnych
dziwne.... u mnie podobno lozysko jest wysoko i chyba dlatego brzuch mi rosnie w gore
ja to sie boje ze moj maluch przestanie sie rozwijac.... jak bylam na badaniach prenatarnych 02.11 wychodzilo 13w2d wg CRL , a 10 dni pozniej na usg u mojego ginka uslyszalam ze to 14w1d ....
i sie troche martwie..... Ginek mowil ze to oki bo teraz od nastepnej wizyty wielkosc plodu mierzy sie inaczej... ??? wiecie o co chodzi i czy to wplywa na te obliczenia tygodnia ciazy ?

reklama
As - i o takich wieściach lubię czytać :-) gratuluję Kochana zdrowego dzidziusia :-)

Monisiowata - tygodniowa różnica na + czy - to norma, więc nie masz co się martwić. Podobno najdokładniej, wg pomiarów, datę porodu można obliczyć na USG z 12-14tc. Mi też w tamtym okresie ciąża nieco przyspieszyła o kilka dni, a teraz z kolei niby trochę jesteśmy do tyłu...

Do góry