reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jeszcze raz dzięki za gratulacje.....:-)
teraz czekam na solidne kopniaczki nie dające spać....bo na razie to tylko bardzo delikatne pukanie i przemieszczanie....:-D

Miałam mieć dzisiaj USG genetyczne, ale odwołali....zapisali mnie na 9 grudnia bo lekarz powiedział, że 16-17 tc to taki nijaki czas....i bez sensu mnie "naświetlać" i naciągać (300 zł miałabym zapłacić)....jak i tak niewiele powie....czyli zgodnie z tym co mówiłyście....około 20 tc. najlepiej jest je zrobić....

w takim razie dziś luzy....a teraz czekam do poniedziałku na wizytę u gina...ciekawe co tam dojrzy....
i już zaczynam sie bać....czy wszystko ok?
i zastanawiam się czy aby nie wmówiłam sobie tego pukania w środku, które ma mnie uspokoić?
ale skoro brzuszek rośnie w oczach to znaczy, ze wszystko powinno być ok?
ciągle się boje, że pójdę i usłyszę, że to koniec.....:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Karolciu około 20 tyg to najlepsze USG anatomiczne, genetyczne trzeba było zrobić do 14. Oczywiście, ze będzie dobrze, musi! Również gratuluje kopniaczków, bardzo szybko je poczułaś, teraz to juz będą silniejsze. Jej pamiętam jak z Jankesową nie mogłyśmy się doczekać kopniaczków, a teraz to już solidne w nos mozemy dostać:)
Głaski w brzuszki

Hej dziewczynki
karolcia, to zrozumiałe, że się martwisz. Ja do momentu, aż zaczęłam czuć ruchy regularnie też przeżywałam i detektor tętna był cały czas w użyciu. A teraz leży i się kurzy :-D bo ruchy codziennie są, więc spokojniejsza jestem. U Ciebie tez jeszcze chwila i odetchniesz.
Liljanko, jak zaczęłam wczoraj pić tę glukozę, to pomyślałam "nie jest tak źle" i do połowy prawie bez problemu poszło, ale potem się zaczęły schody :-D

Miłego dnia dziewczyny

Lili - oj przeceniasz mnie ;-)...nie mam jeszcze naszykowanej torby na wyjście dla maluszka ;-) no i z ciuchami dla siebie

Karolciu - czyli będziesz miała USG koło 20tc, to bardzo dobrze, czyli załapiesz się już na to tzw. połówkowe. poza wszystkimi pomiarami pewnie lekarz też określi już dokładnie płeć :-)
pamiętam jak też czekałam na solidne kopniaczki i trochę się naczekałam, bo moja dzidzia jest chyba wyjątkowo delikatna, a do tego mam jeszcze łożysko na przedniej ścianie, co podobno troszkę amortyzuje odczucia i tak naprawdę dopiero grubo po 30 tc zaczęłam dość mocno czuć moją córeczkę

A wicie, że my jeszcze nadal nie jesteśmy zdecydowani na imię. Chcieliśmy coś mało popularnego, ale też nie dziwnego i żeby było krótkie. Stanęło na imieniu Nadia, ale właśnie oglądam Dzien DObry tvn i pani ma córkę o imieniu Mia, fajne, ale nie wiem czy jakieś takie nie wydziwione

A_gala, ja jeszcze pepek mam! Ledwie ledwie, ale jeszcze nie "antenka". Pewnie po porodzie bede go w d... szukac albo sondowac ciezarkiem na sznurku.:-D Tyle ze teraz czasem mam wrazenie totalnego nadecia...

Karolcia, niedlugo bedzie kopalo az milo. Dzis Karol tak przykopal w lozko, ze az lezacy obok mnie Tysiek popatrzyl zaskoczony, czemu sie materac zatrzasl.

Karolcia- nic się nie bój kochana, wszystko jest dobrze , ja wiem i rozumiem Twój strach ,ale zobaczysz ,że z maleństwem wszystko jest ok:tak:
Agala- a co dokładnie będziesz pakowała do szpitala?

ja dzisiaj robię karkówkę z ziemniaczkami na nobiadek mniam mniam.

Kłaczku mój pępek też jest jeszcze wklęsły, ale widzę, że dosłownie z dnia na dzień zaczyn abyć coraz płytszy i pomału chyba zacznie "wychodzić" ;-)

Kobietka - torbę dla siebie na pobyt w szpitalu mam już spakowaną, a w niej: koszule nocne, klapki gumowe, kapcie, szlafrok, ręczniki, kosmetyki, majtki jednorazowe, woda - taki standard. a dla dzidzi to tylko na wyjście muszę przygotować ubranka, bo mój szpital na pobyt wszystko zapewnia

Agala-fajnie ,że szpital zapewnia wszystko dla dzidzi, no to już masz z górki z pakowaniem ,super ,pamiętam jak dopiero co zaszłaś w ciąże a tu już prawie meta , jak ten czas szybko leci:tak:

Karolcia gratuluję kopniaczków, pamiętam jak ja po raz pierwszy dostałam od małej kuksańca :) piękne uczucie i na pewno sobie nie wymyśliłaś, tego nie da się pomylić :)

a_gala ty już słońce na finiszu, torba spakowana to widzę, że gotowa już jesteś i dobrze

reklama
Cześć ciężaróweczki i nietylko :p

agala a w którym szpitalu będziesz rodziła w jakim mieście???Bo jesteśmy z województw obok siebie leżących:-p a do Gorzowa mam 35km tylko:-) Bardzo mi sie podoba imię Nadia u dziewczynki jeśli byłaby dziewuszka to własnie tak bym dała na imię bądź Martynka :)

karolciu nic się nie zdarzy NIC rozumiesz wszystko z dzidzią jest ok i tak bedzie Boże ten niepokój o nasze dzieci to jest cos przerażającego:-( Czytam tak sobie lutówki i prawie wszystkie nie mają takich jak my przerażających myśli zazdroszczę im:zawstydzona/y:

as kurcze dziecko jest najważniejsze oczywiste to dla nas jest wszystkich i dla ciebie i dla mnie dopiero zaczęłaś te studia sama musisz zdecydować czy z większości zajęć mogłabyś zrezygnować z obecności ile ty km musisz na te studia jeździć??? medal zawsze ma dwie strony ;/

kobietkA kucharka z ciebie widzę co chwila coś lepsiejszego :) mniam mniam ja dzisiaj lichutko bo mam pierogi ruskie z netto:-p bardzo je polubiłam są smaczniutkie:)

Do góry