reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

as a moze sprobuj z urlopem dziekańskim lub indywidualnym tokiem nauczania-złóż podanie bo co ci szkodzi spróbować, przynajmniej na wykłady nie będziesz musiała jeździć tylko na zaliczenia

cieżarówki spokojnie, to co się stało z dzieciątkiem emy nie znaczy że zaraz wszystko będzie źlę, dzieciatko emy czuwa nad waszymi wraz z masą innych aniołków więc bądźcie dorbrej myśli, bo te złe myśli nic wam nie dają tylko szkodzą, pomyślcie o waszych dzieciaczkach jak one się czują kiedy sie boicie, onie wiedzą czego sie boicie, czy to się ich boicie czy o nie..;-)

reklama
Karolciu- nie bój sie będzie dobrze teraz będziesz się stresować dlaczego maleństwo tak mało puka i sie rusza a potem że wątroba boli:p. Zobacz jak daleko doszłaś tak dobrze będzie do końca Za niedługo polówka a potem z górki

Dzięki za tyle wiary w moje maleństwo.....

wiecie....jak się ruszam, chodzę, coś robię to jest cisza, ale jak dłużej poleżę to chyba dzidzia zaczyna się nudzić i ją czuje...teraz jestem pewna...nie zawsze czuje pod dłonią, ale wewnątrz wyraźnie czuje dziwny ruch jakby się tak coś obracało, albo fikołki robiło...może to głupio zabrzmi, ale wyraźnie tam czuje "obce ciało"....
tym sposobem dziś też mnie nieco uspokoiła....

Karolcia81 - bo jak chodzisz to kołyszesz i dzieć ma się dobrze i zasypia, no połóż się kurczę w hamaku i nie zaśnij :laugh2::laugh2::laugh2: Po drugie powiem Ci co kiedyś powiedziałam Kairze czy Ilonce - tak daleko jeszcze nie byłaś, nie ma bata by teraz coś się stało, Twoje ciąże kończyły się w fazie początkowej, teraz już wsio będzie ok.

EwelinaK26 - jak Kacper na towarzystwo = rodzeństwo się zapowiada? :sorry:

Kłaczek, A_gala - mi pępka nie wywaliło do końca i fiu, bo to jest ble :confused2:

EwelinaK- i mi narobiłaś apetytu na pierożki:-p
Karolcia- miło tak poczytać o Twoich odczuciach.
Patib- co tam u Ciebie?Staracie się po raz kolejny?Bo chyba coś na cpp pisałaś?
My juz po obiadku sjeste sobie zrobiliśmy M leży ,a ja na wpół leżę przy laptopie.

Lilijanna, ja sie z tego pepka smieje. W jakims "kalendarzu" typu ciaza tydzien po tygodniu wyczytalam juz dawno temu ze "w tym tygodniu prawdopodobnie wyskoczy Ci pepek", a moj sie dzielnie trzyma na pozycji. Wiem, ma daleka droge zeby wyjsc na plasko, a co dopiero zeby wyskoczyc.:-D

Cały dzień mi dzisiaj zimno tata przyjechał dzisiaj do mnie wszedł i mówi że za gorąco u mnie a ja się z zimna telepie:eek: pije gorącą herbatkę z cytryną i chodzę co chwila do wc też tak pijecie dużo w czasie ciąży ja min 3 litry wypijam dziennie. Chciałabym się napić jakiegoś soku pomarańczowego bądź kubusia brakuje mi czegoś takiego bądź jogurtów owocowych ciągle powtarzam sobie że jeszcze chwila i bedzie juz po tej cukrzycy ale męczy to cholernie plus jest taki że napewno przytyłabym dużo z Kacperkiem przytyłam 18 kg a z Michałem do 19tyg już na plusie mialam 14kg może z Michałem miałam tą cukrzycę że tak tyłam?? czasami się zastanawiam... No ale w poniedziałek 30 tydz :-):-) i na plusie 4kg tylko:cool2:

lili wiesz jaki mój Lucyferek jest nieprzewidywalny, ale wiem że bardzo się cieszy z że będzie braciszek :):) aktywnie uczestniczy w rozmowach kładzie rączkę bądź głowę na brzuch i czeka jak go kopnie :) Mówi że będzie pomagał ale niebędzie wynosił pampersów:-p to jest dobra strona ale jest też druga jak zawsze:eek: pytania czy Szymona będę bardziej kochała od niego, bądź czy szymon nie umrze raz mnie uderzył w brzuch ale nie ze względu że tam jest szymon. Kacperek jest kochanym dzieckiem ale ma ataki nerwowe gdy ktoś z "dorosłych" typu ja, alberto, dziadek babcia, wójek bezpieczne dla niego towarzystwo w którym się nie krępuje go zezłości potrafi klnąć jak szewc krzyczeć i uderzyć zdarza się "to" coraz rzadziej odkąd jesteśmy na swoim jest inaczej Kacper się naprawdę wyciszył przez ten rok z czego jestem bardzo dumna o Kacprze mogłabym godzinami pisać:zawstydzona/y::-D jak każda z nas o swoim bąbelku:):)

A jak to jest z tym liczeniem ruchów ma być 10 ruchów na cały dzień???? Czy na godzinę jokoś???
30listopada mam usg 4d będę miała płytkę mojego maleństwa cieszę się z tego bardzo:)
A z tym pępkiem ja już mam go równiutko z brzuchem zaczyna wychodzić. Ale i rozstępy też:no:
Co polecacie na smarowanie jakie balsamy używacie???? Używałyście na rozstępy w ciąży????
A wg macie żylaki na nogach ja nei mam ale hemoroidy mam zostało mi to po Kacperku:zawstydzona/y:

EwelinaK
, ma byc minimum 10 ruchow na godzine w okresie aktywnosci dziecka. Po mojemu teoria bo Karol norme wyrabial w 10-15 minut.:-D Male ma zwykle jakies fazy - spi lub sie rusza. No i wlasnie jak sie rusza to powinno byc tych ruchow 10/h, ale... czasem dziecko nie rusza sie przez cala godzine tylko ktorej i idzie spac, czasem wierci sie jak zwariowane i ruchow jest okolo mnostwa, poza tym jak liczyc ruch typu w dwie strony na raz? Za jeden czy za dwa?;-) To nie apteka - orientacyjnie tylko.
Mam niewielkie zylaki. Ze dwa widoczne troszke pajaczkow i jednego przyjaciela w d..., ale grzeczny jest i nawet nie dokucza.

Ewelinka, mi pepek w obu ciązach wystawal jak antenka juz w 4m-cu
na rozstępy uzywalam masło kakaowe (cocoa butter) palmersa i jestem zadowolona
duzo lepszy od oliwki, skora wogole nie wysycha.
w pierwszej ciazy nic mi nie zdazylo wyjsc do tego 20 tygodnia, ale zmniejszyly sie rozstępy na udach z lat mlodzienczych, wiec stwierdzilam ze to dobry wynalazek
teraz z Jaskeim uzywalam do konca, zero rozstępow i ładna skora, nawet juz nie wisi

reklama
a mi w ogole nie wystawal pepek ale ja to mam go prawie na wylot na plecy taki gleboki :-)
ja nie mialam rozstepo do 37 tc i bylam taka happy ;-) a pozniej sie pojawily clae szczescie ze nie duzo i raczej takie cieniutkie niteczki :-)

Do góry