reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

hej!
zjola, cieszesie ze wszystko ok, ja bym sobie ta histeroskopie odpuscila...
pozostaje tylko wzmozyc prokreacje i najwazniejsze zachować spokój!

potrzebujemy cię tu na wiescach, bo jak tak dalej pójdzie to nie bedzie komu tutaj pisac, ja i sabrina na wylocie, kłaczek agala, Ewelina tuz tuz....

a_gala, bralam zelazo, nic przyjemnego niestety... zaparcia po tym nieziemskie, niby mozesz uciec się do natury i pic jakies ziolowe specyfiki, ale nie wiem jak to dziala.... buraczki czerwone wcinaj jak lubisz! i kiedys ktos pisal ze napar z pokrzywy dobrze dziala

sabrina, gdzies wyczytalam ze brak przyrostu wagi zwiastuje poród. nie wiem ile w tym prawdy!
trzymaj się!

ja wczoraj z tym moim brzuszyskiem wytapetowalam jedną scianę! co prawda 6 pasków, ale jestem z siebie dumna bo wyszlo slicznie i nie mialam zadnego pomocnika, bo Jasinka cięzko nazwac pomocnikiem, narazie raczej wręcz odwrotnie

a dzis od rana wcinam ogórki i marchewkę :-D maz kupil taaaaaaaakie chrupiace i swieze, ze nie moge sie oprzec.
Znak ze u nas sezon zimowy, bo warzywa młodziutkie

karolcia jak tam plamienia? mam nadzieję, ze dzisiaj pozostalo po nich tylko wspomnienie

Buziaki brzuchatki!
Milego dnia

reklama
Jest dużo lepiej..dziękuje...cały czas leżę...teraz został tylko taki lekko kawowo-pomarańczowy śluz i to tylko na papierze nic nie wylatuje....a i w środku tego bardzo mało...
jestem dobraj myśli....byle do poniedziałku.....jakby się coś zaczęła dziać to zaraz jadą na Ip, ale na razie wyciszyło się znacznie....

witam sie i ja :-)
zjola super ze wizyta udana teraz to tylko trzeba dzialac tak na maksa:tak:
karolcia dobrze ze to juz ustalo i z tego co ja pamietam to mnie tez takie cos wylatywalo nawet w szpitalu z tym wyladowalam tak dla swietego spokoju ale to byly resztki po krwiaczku ktory mi powstal po zagniezdzeniu malej wiec sadze ze bedzie ok u ciebie tylko pomknij o tym na wizycie niech to sprawdzi
a_gala mnie lekarz przepisal tardyferon-fol i wyniki mi sie poleprzyly po 2 tyg brania ich
emy trzymam kciuki za sciagniecie szewki i za szybkie rozpakowanie
:-D
miskam za nie dlugo bedziesz czuc juz ruchy zleci ci ten czas tak szybko jak nam wszystkim:tak:

a my dzisiaj byly na badaniu prenatalnym i mala jest zdrowiutka i przesliczna
wazy juz 1932g , lozysko na tylnej scianie wysoko stopien dojrzalosci II ,plyn owodniowy w normie ,przeplywy pepowinowe prawidlowe , serduszko prawidlowej budowie i jest ok
zaraz wkleje zdjecia
buzki moje drogie:-)
sorki jutro wam wkleje te zdjecia bo nie wziolam kabla od telefonu a teraz jestem u mamy do 23.00 i wdomu bede gdzies o 24.00 wiec troche za pozno

Ostatnia edycja:
O, rany... Oczywiscie masz racje Ssabrinaa - zapomnialam ze brzuch sie przeciez wybrzusza.:-D Ano, zobaczymy co bedzie dalej z tym moim bumpem - poki co trzyma sie normy.
Zjola, przede wszystkim to wychodzi, ze Ty mloda d... jestes!:-D No i masz czas, co wazne. Druga sprawa - u mnie 2 poronienia z roznych przyczyn i teraz patrz! Jesli za pierwszym razem nie wiesz co sie stalo, za drugim bylo zupelnie co innego, to mozesz spokojnie miec jak u mnie.:tak: Wszystko jest ok, tylko przypadek sprawil, ze 2 razy nie wyszlo. Kurde, laska! Jest sie czego lapac!

Obzeram sie rzodkiewka... Matulu, jakie dobre...

zjola super wiesci :-D kochana teraz jedynie dzialac,dzialac i jeszcze raz dzialac ;-):-) trzymam za was kciuki kochana zeby sie wam szybciutko udalo zaskoczyc :tak::-)
Emy tez slyszalam ze brak przyrostu wagi moze przewidywac porod,ale Ja chce chociaz do czwartku wytrzymac i miec jeszcze to USG :-D A Ty kochana jak sie czujesz?? a Ty chyba dzisiaj bedziesz miec sciagany pesser?? dobrze pamietam czy cosik pomylilam:-)
klaczek byle do konca ;-) a brzuszkiem sie nie przejmuj jak bedzie mial urosnac to urosnie,Ja sie nawet nie objadalam zbytnio a benbenek urosl wiec mysle ze czasem na to wplywu sie nie ma.

Ssabrinaa, na pewno my nie kontrolujemy rozrostu brzuszka.:-D Rosnie jak chce, zyje wlasnym zyciem. Jak dla mnie moze byc nawet kwadratowy, byle Nastepca Tronu i Dziedzic Fortuny urodzil sie zdrowy.;-)

Emy, troszkę właśnie się dziwie, że to żelazo tak poleciało, jem dużo zielonych warzyw, buraki też wcinałam dość często, teraz dołożyłam codzienną dawkę soku z marchwi no i zaczynam brać żelazo, no ciekawe czy dopadną mnie zaparcia, oby nie....

Kasia2011 ja też mam zapisany tardyferon, a miałaś po nim zaparci może? Widzę, że twoja dzidzia wagowo przegoniła moją prawie o 100g, a termin porodu masz po mnie....

Kłaczku dno macicy max wysokość osiąga w 34tc, a potem już się trochę obniża, także spoko ;-) ja właśnie mam już brzucho pod samym mostkiem i nie jest to za fajne, bo dzidzia ma lepszy dostęp do żeberek, które uwielbia obstukiwać ;-)

a_gala Ja mam podobny winik morfologi co ty:tak: okolo 30tc mialam wynik 10,4 i zwiekszyli mi dawke zelaza do 3x1,czasem zaparcia mnie zlapia ale bardzo rzadko,czesto objadam sie jabluszkami albo sokami jablkowymi:tak: a slyszalam tez ze dobry jest sok z czarnej porzeczki na krew ;-)
A mnie sie brzuchol juz zdecydowanie obnizyl,oby do czwartkowej wizyty:tak:

Babki moje kochane ja bardzo chętnie do Was dołączę i to najlepiej za dwa tygodnie, żeby ta histeroskopia nie była potrzebna.
Mój M co prawda zachowuje się tak, jak nigdy nie przypuszczałam, że się będzie zachowywał, bo stwierdził, że histeroskopia jest ważniejsza od jego wymarzonego wzmacniacza :szok: a co do starań, to on teraz będzie się tak intensywnie starał, że sobie łonego zatrze :-D:-D:-D

Kłaczku - mnie coś to wszystko pachnie dokładnie twoim przypadkiem. Zresztą obydwie wiemy, że nasze losy są bardzo podobne, więc powinnam niedługo cieszyć się zdrową, pomyślnie zakończoną ciążą. I tak mi dopomóż Bóg i wszyscy Święci:tak:

Emy - ja się jednak zdecyduję na histeroskopię, chyba, że wcześniej zajdę. Możliwe, że jakieś zrosty przeszkadzają albo co. Wolę sprawdzić i jak M mówi iść za ciosem. Już żeśmy podjęli decyzję.

Dzięki babeczki wszystkim za miłe słowa :tak::-)

reklama
a_gala mialam przez pierwszy tydzien zaparcia ale tak jak ssabrinaa pisala najlepiej jesc jablka i jest lepiej ja juz nie mam wlasnie dzieki temu ze dziennie wcinam 2-3 duze jabluszka czyli jedno po sniadaniu drugie po obiedzie i trzecie po kolacji a co do wagi mojej niuni to ona ma to po nas my nie nalezymy do szczuplych ludzi a ja lubie pojesc wiec mala ma co sciagac ze mnie :-D

Do góry