reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Emy - hehe :-) Tak to już jest! Trzymajcie się tam :happy2:
Kłaczek - super wieści, to tatuś skopany, ale jaki zadowolony :szok::-D
Ilonka26 - a to miałam/mam tak jak Ty, ale jak miałam Adriannę w ramionach to kurz był mi obojętny, do teraz tak jest, że gary potrafią stosami leżeć, kiedyś się zrobi, czyli jak Adzik zaśnie :-D

A my dzisiaj oficjalnie zaczęliśmy III cykl staranek, aczkolwiek dziś zlądowałam do Poznania i powrót do domu w sobotę dopiero, :eek: jak dobrze pójdzie to w piątek :happy2:

reklama
my przed zajściem w ciążę z Iguskiem staraliśmy się chyba od października/listopada, a udało sie dopiero w lutym, ale trzymam kciuki, żeby u was udało się już w tym cyklu :)

Lilijanno, to staje sie norma - wczoraj tez udalo nam sie wypolowac malego kopniaczka dla Rajmunda. Maly reaguje na przylozona przez Rajmunda reke i zwykle wtedy zaczyna sie jakis ruch. Mamy dzika frajde z tego, a Rajmund zaczal gadac do Jajka. On je teraz naprawde czuje.

Hej dziewczyny :-)
Troszke mnie nie bylo ale urlopowalam sie z moim A. przez pare dni u znajomych wiec na necie mnie nie bylo :tak: a teraz po powrocie znowu tyle spraw sie natoczylo ze az glowa mnie bolala a to sprawa z notariuszem ehh no ale dzisiaj juz oficjalnie papiery wyslalam do PL. wiec mam nadzieje miec teraz juz tylko spokuj i bede sie obijac :-)

wczoraj mialam wizyte u poloznej u syneczka wszystko w porzadku rosnie i fika koziolki i niedaje mi spac czasem,serducho bije jak dzwon :-) aktualnie waze juz 65kg czyli mam juz na +12kg a tutaj jeszcze tyle do konca mam nadzieje ze na koniec nie bede miec wiecej jak 20kg :oo2:

Lilijanno trzymam mocno kciukasy za ten cykl aby byl owocny ;-) u nas po stracie dzieciatka udalo sie w 6cyklu mam nadzieje ze Ty nie bedziesz musiala sie az tyle starac ;-)

A tak na koniec to Ja z dzisiaj w 28tc :tak::-)

O, rany.. Ssabrinaa, ale masz bulwe!! No, to ja czekam az mi moja tak urosnie. POki co jestem 7kg "do przodu" wiec tez czuje lekkie przegiecie w tej materii. Zaczelam liczyc kromki chleba i zjadane kartofelki.

klaczek no po tej wczorajszej wizycie i jak sie dowiedzialam o swoich tych +12kg to tez jak przyszla pora obiadu to jakos glodna juz nie bylam hehehe no a brzuch rosnie oj rosnie a synek szaleje ze mnie juz caly brzuch boli bo mnie tak poradzi okopac a wczoraj to chyba na jakis maraton cwiczyl :-D:-D

Ssabrina świetny masz brzuchol :D jak się ogarnę i zrobię aktualne zdjęcie to też wam się pokażę :)

a ja dziś po wielkich zakupach :) wózek zamówiony, mam nadzieję, że zdąży przyjść przed porodem, bo czas oczekiwania jakieś 5-6 tygodni. Najwyżej na wyjście ze szpitala fotelik się pożyczy. Brakuje mi już tylko pojedynczych ciuszków, termometru, kosmetyków, karuzeli do łóżeczka i półkoprzewijaka :) nie wiem jak to ogarnąć finansowo ale... ceny ciuszków mnie pozabijały, muszę się na lumpy przejść. A jeśli chodzi o termometr to jaki najlepszy?
acha no i jeszcze ale to raczej po becikowym zapodam sobie nawilżacz powietrza, jakąś matę na podłogę.

tak w ogóle to miałam ogromny problem z rozmiarami czapeczek, kuźwa nawet sprzedawczyni nie umiała mi doradzić. Na jednych rozmiarówka podana wg dł dziecka, na innych jakieś dane typu 38 albo 40, nie kumałam totalnie, brałam na oko. W ogóle rozmiar 56 nie jest równy rozmiarowi 56 innej firmy, ja nie wiem jak to ogarnąć.....

reklama
magnusik, wyobrażam sobie, te ciuszki, które zamówiłam z kilku firm niby ten sam rozmiar a całkiem różne, jedne dłuższe inne szersze.
Zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy nie dokupić dodatkowo malutkiego zestawu na te pierwsze dni w rozmiarze 50 bo to co mam wydaje mi się być duże...

jaki wózek wybrałaś?

a ja po zdjęciach Sabriny, postanowiłam sobie sama kliknąć zdjecie, dla porównania, bo my w sumie mamy ten sam termin. cos z tego wyszło....

Załączniki

• IMG_0551.jpg
    IMG_0551.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_0574.jpg
    IMG_0574.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 35
Do góry