reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

magnusik też mam zamiar dziś przejechać się do lidla, bo tak wszyscy zachwalają te ciuszki, że błędem byłoby nie kupić...
kłaczek ja też planuję zakup rożka, a właściwie taki cały komplet pościeli z baldachimem, falbaną, przybornikiem i właśnie z z usztywnionym rożkiem

muszę dzisiaj skończyć i wydrukować projekt, a tak mi się nie chce, że szok...

reklama
a_gala naprawdę warto. Obawiałam się trochę tych wkładanych przez głowę, ale te z lidla idealnie się roszerzają, więc myślę że nie będzie problemu. Znowu wziełam rozmiar 62, bo te 50-56 to mi się za tycie wydają. Będą jaja jak wsio będzie za duże na tego mojego chłopa :)

Dziewczynki tak tylko wtrace ;) Ja tez oszalalam na punkcie butelek TT... I caly zestaw stoi nieuzywany ;/
Butelki sa za wielkie jak na malenka buźke dzieciaczka. Mleko pozostaje w smoczku i dzidzius musi sie nameczyc by splynelo... A i smoczek jest tak wielki, ze strasznie sie ugina... My uzywamy butelek Dr. Brownsa - sa swietne, szczegolnie dla "kolkowców" :)

A_gala ja rozka nie planowalam, wychodzac z zalozenia ze to i tak tylko na chwile (jestem z czasow kiedy uzywano becika, ale uzywalam go przez miesiac i dosc)wiec nie bardzo ma sens sie pakowac w jeszcze jeden gadzet. Jedynym uzasadnieniem jest niepewnosc Rajmunda i jego brak wprawy w opiece nad maluszkiem. Bedzie mu latwiej brac na rece dzieciatko w opakowaniu.

Kłaczek - uzasadnienie obaw Rajmunda w stosunku do małej istotki to normalne, A. 2m wysokości chłop jak dąb i malutka Adrianna, zdecydowanie wolał Ją w rożku, czuł się pewniej.

Rożki - dziewczyny patrzcie - rożki są w dwóch rozmiarach co najmniej, mniejsze starczają na chwilkę, kupujcie od razu te większe.

Baldachimy i inne - ja np. nie kupowałam, bo dla mnie to siedlisko kurzu, a nie sądzę by mi się chciało co tydzień prać, ale tak jak piszecie wygląda słodziutko.

Butelki - trzeba wziąć pod uwagę, że mimo, że ja czy Angelka napisałyśmy, że TT nie są super, to każde dziecko jest inne i wiele dzieciaczków ciągnie z tych butelek. Fakt, że na temat dr. Brownsa nie słyszałam negatywnych opinii czy teraz tych nowych Medeli.

Ostatnia edycja:
Lilijanna, ja wiem i w sumie wcale sie nie dziwie ze Rajmund ma obawy. Dziecko w jego zyciu to rewolucja jakiej dotad nie mial, w dodatku nie mial tez do czynienia z maluszkami na co dzien wiec... Normalne. Ja jeszcze cos pamietam, wiec przynajmniej jedno z nas nie jest "zielone".:-D Rozek to fajna sprawa na poczatek bo dzieciatko troche sztywniejsze i glowka latwiejsza do opanowania - bedzie sie tatus uczyl, a wyglada na pilnego ucznia.

magnusik dzięki :) a spodnie są super nie :)
Fajnie masz ze swoją teściówką :) ale moja zaoferowała kupno wózka 3w1 więc też nie mogę narzekać :)

Kłaczek ja rożki polecam, bo u nas na oddziale na dzień dobry wszystkie dzieciaki wkładałyśmy do rożków, zarówno i świeże mamy i ojcowie czuli się pewniej przy trzymaniu bobasa :) Ja mam 2 tylko jeden wyjściowy, a jeden po siostrzeńcach więc domowy

Lili, Angelka to mnie troszkę zbiły z tropu te info o butelkach TT :/ Najwyżej kupię 1 a jak będzie kiepska to przerzucę się na coś innego

trzymajcie kciuki, bo śmigamy na wizytę :)

Hej laseczki!
Mąż mi wczoraj odpalił, że wypiękniałam. Cholera człowiek cały czas stara się nie przytyć i trzymać figurę a tu własny facet nagle zachwyca się moją urodą kiedy przytyłam 8 kg :szok: a wydaje mi się ze jak byłam chuda to nie miał nic przeciwko! zawsze mowił, ze nie chce zebym tyła..

co do butelek TT kupiłam, bo kilka znajomych uzywa przy karmieniu mieszanym i są zachwycone, przy aventowskich butlach dziecko się rozleniwia i potem nie chce pic z cyca. A te są szerokie specjalnie, żeby imitowac piers matki i własnie wymagają tego, zeby dziecko pracowało przy ssaniu jak przy normalnym karmieniu. Zawsze mozna dokupic smoczek o szybszym przepływie. Zobaczymy jak będzie, najwyżej jak nie zużyję to sprzedam. Jak dla mnie nic straconego

ilonka26 kciuki zaciśnięte, daj znać później co tam u Igi
no z tymi butelkami to ja mam chyba największy problem, zielonego pojęcia nie mam co kupić. Chciałabym by wsio później pasowało, jak np nie będę miała czym karmić i będę musiała dokupić podgrzewacz. No i chcę mieć np ze dwie butelki, ehhh... pewnie będzie trza metodą prób i błędów

reklama
Siema brzuchatki :) trochę was podczytuję, widzę że wicie gniazda i kompletowanie wyprawki pełną parą idzie :)
Emy weszłam w przedmioty użytkownika, u którego kupiłaś zestaw butelek i dostałam kociokwiku- ile tych pierdułek jest do zebrania :szok::szok: aż zaczęłam sobie zapisywać co jak i do czego, mam nadzieję że ogarnę temat przez najbliższe 25 tygodni :-D
magnusik, ilonka pochwalcie się co to za portki? Pomału się rozglądam za jeansami ciążowymi i zupełnie nie wiem na co powinnam zwracać uwagę przy wyborze.
Kłaczek powiadasz, że rożek jest przydatny tatusiom? Póki co słyszałam, że jest to zbędny wydatek, bo używa się go tylko kilka razy w szpitalu a później rzuca w kąt, ale to z punktu widzenia mamy... Może tatusiowi posłuży na dłużej?!

Do góry