reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Krew z d... strony to niekoniecznie/nie zawsze hemoroidy, ale najprawdopodobniej tak. Zywa krew, prawda? Po dluzszej niebytnosci w toalecie, prawdopodobnie uzbieral Ci sie (przepraszam, nie bedzie smacznie) gruby klocek w koncowym odcinku jelit i wychodzac mogl lekko ponadrywac odbyt. Wtedy rowniez moze pojawic sie krew. Moze sie tez pojawic przy roznego typu krwawieniach do jelit, ale to malo prawdopodobne - masz problem na wylocie.

Polezalam - nie umiem za dlugo. POsluchalam Jajka - skubane, ma tetno ok. 152, ale utrzymanie nasluchu przez 15 sekund graniczy z cudem bo co sie go aparacikiem przycisnie, to ucieka i tetno sie gubi. Ja juz za nim nie moge nadazyc, a co dopiero bedzie jak wylezie na wieksza przestrzen?

reklama
dzięki kłaczek :) Mam nadzieję że się tylko za dużo nazbierało i rozerwało to i owo na wylocie. Starczy mi pakowania lutka w jeden otwór, w drugim wolałabym nie gmerać jakimiś czopkami :-D
A Jajko może weź sposobem?! Spróbuj je uspać jakąś kołysanką i wtedy tętno namierzać ;-)

Sa masci na hemoroidy, ale przede wszystkim sprawdz czy Ci nie wylazl na zewnatrz - to jest podstawa - z tym ze wtedy zwykle dran piecze.

A Jajko niech sie wierci jak chce. To nie apteka, wystarczy mi ze szybciutko i rowniutko puka, nie musze wiedziec dokladnie jak szybko.

Witam wszystkie ciężaróweczki i pozdrawiam cieplutko dawno tu do Was nie zaglądałam, chcę życzyć nuuudnych i spokojnych ciąż , postaram się częściej zaglądać co tam u Was słychać:D

Klaczek - oj masz racje z tym przekrecaniem sie jak wieloryb :-D, tak sie wlasnie czuje. Nie sposob sie przy tym nie obudzic. Co do pomiaru tetna to polozna mi mowila, ze maluszki zazwyczaj tego nie lubia i uciekaja jak moga. Z moja Niunia tez tak bylo dopoki miala gdzie to sie chowala, teraz jej trudniej wiec probuje pozbyc sie intruza kopiac go ;-)
Kobietka - witaj, milo, ze zagladasz :-)
Poroniona - wspolczuje dolegliwosci, pozostaje miec nadzieje, ze to jednorazowe. Zeby nie miec zaparc zjadam codziennie mala porcje owsianki na czczo i u mnie dziala bezblednie. Inna sprawa, ze hemoroid i tak mi niedawno wyskoczyl mimo braku sprzyjajacych problemow :crazy:

Kłaczku ciszę się ze jest lepiej, magnusik ma racje z magnezem nie przegniesz, a nie zaszkodzi. to zaciskam kciuki za 24:) Wytrzym jeszcze jajko te 20 tyg
Cieżaróweczki pozdrawiam i nie umie się już doczekać kolejnych bobasów

klaczek- no ale mnie wystraszylas ale ciesz esie ze sytuacja zostala opanowana.jajko niech siedzi w swoim M1
poroniona- wiesz mi wyszedl nie dawno taki mały przyjemniaczek ale kupilam dobra masc i szybko sie schowal.co prawda jeszcze na nic smaruje ja zapobiegawczo.ja tez tak jak Cati nie mialam zadnych problemow.
no mój synuś jutro ma 6 urodzinki.Ale głowna imprezka jest w sobote i mam nadzieje bedzie pogoda
pozdrawiam

Cati- dzięki za miłe słowo:-)
Karollcia- widzę ,że nieuchronnie zmierzasz ku rozwiązaniu super jak ten czas leci , pozdrawiam ciepło:tak:
Kłaczek- a Tobie to nic nie napisze bo sie na cpp naczytałam już:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kaira - miło Cie spotkać ;-)

reklama
klaczku nie bylo mnie tutaj wczoraj ale poczytalam....dobrze ze te skurcze sie uspokoily a tak jak dziewczyny Ci radzily na te skurcze to Magnez zazywaj on na pewno nie zaszkodzi no i nospe jakbys czula jakies bole brzucha czy cos:tak:
poroniona Ja mam problem z himoroidem ale Ja juz mialam przed ciaza i co najgorsze moj jest juz na zewnatrz czasem dokucza i najgorsze jest wlasnie jak mam jakis zastuj paro-dniowy z pojsciem do WC ale staram sie nie dopuszczac do wiekszych przerw jak 2dni jak na razie mam spokuj z nim i do WC chodze w miare normalnie:tak: moze dobrze by bylo gdybys poszla do lekarza i powiedziala mu o tym on by ci mogl przepisac jakas masc na to taka ktora mozna uzywac w ciazy.

Do góry