reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kaira, podsluch dziecia jest super, o ile dziec zechce wspolpracowac. Ostatnio to glownie pogon za uciekajacym U-bootem jest. Zaczely mnie bolec krzyze... Hormony, psiakrew.
No, tak, poroniona, dokop jeszcze nekanej przemoca kobiecie...:-D Male jest zwawiutkie i... zlosliwe.:tak: Jakby sobie czlowiek rano pospal to nie ma prawa bo z jednej strony drze pysk kot, ktorego naszlo na pieszczochy natentychmiast, z drugiej marudzi chlop, ze go z lozka spycham, a od srodka rozpycha sie male zlosliwe Jeszczeniewiadomoco. Normalnie pora zalozyc Lige Ciemiezonych.

reklama
patka82 chyba coś pokręciłaś :) dwa razy widzę wartości IgG- pewnie któreś z nich miało być IgM. W skrócie dodatnie IgG to znak że przechodziłaś chorobę w przeszłości (= masz ją z głowy, śpisz spokojnie), a dodatnie IgM świadczy że chorujesz obecnie, albo jesteś po niedawnym swieżym zakażeniu.
Kłaczek przemoc domowa na takim etapie :szok: Hoho to jajko będzie miało charakterek, chyba po mamusi bo Rajmundo (przynajmniej z opowieści) to niespotykanie spokojny człowiek ;)
Ssabrinaa jestem po świeżo po wizycie z tym że ginka nigdzie nie zaglądała żeby sprawdzić czy to napewno hemoroidy- przyjęła takie założenie i wypisała maść :eek: Trochę mnie to dziwi powiem szczerze, bo jeśli to nie hemoroidy tylko za przeproszeniem chwilowo rozerwana klockiem D. na wylocie to po kiego licha odrazu smarować się specyfikami na dolegliwość, która może wcale mnie nie dotyczyć... Specjalistą od tych okolic nie jestem i szczerze powiedzaiwszy nie wiem co powinnam tam wyczuć jeśli to hemoroid, ale na dzień dzisiejszy nie wyczuwam absolutnie nic :eek: A z doświadczenia wiem że lepiej nie używać specyfików na dolegliwości, których się nie posiada, bo po ich odstawieniu można właśnie tych dolegliwości się nabawić :baffled:
jak nie wyczuwasz zgrubienia w okolicach odbytu to niczym się nie smaruj, bo to bez sensu, może tak jak piszesz długo nie byłaś w wc i odbyt wrażliwiec puścił się krwią, ja tak często miewam a hemoroidów brak

patka jeśli gin ci zapisał leki to je bierz, ja wyznaję zasadę, ze gościu wie co robi, co prawda nie mam zaufania absolutnego do ginów, ale skoro jest dobrze a coś wyszło to gorsza dla dziecka jest nieleczona infekcja niż sam lek
ja właśnie zakończyłam leczenie opryszczki, a leki przeciwwirusowe musiałam brać 10 dni i wierzę, ze nie zaszkodziłam tym małej

magnusik ale kto powiedział, ze laktator i podgrzewacz musi być tej samej firmy?? wystarczy, ze poczytasz na necie czy np. dany podgrzewacz mieści butelkę danej firmy i tyle, tak poza tym jak sama szukałam swego czasu podgrzewacza to praktycznie większość mieści wszystkie rodzaje butelek, a zawsze sprzedawcy ewentualnie można o to zapytać, jeżeli sam tego np. na alle nie pisze

Kłaczek to faktycznie niepokorne to twoje dziecię, bo moje mi daje spać nawet na tym etapie :) ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc większość ruchów jest delikatna, co jakiś czas tylko dziecię jak wali mi po żołądku to daje wtedy czadu :)

wczoraj musiałąm się poratować nospą, bo mi brzuch twardniał, niby nie bolało, no ale
a dziś za to od rana jakieś małe skurczybyki, kurde jeszcze za wcześnie na to wszystko :/ wiem panikuję, ale odzwyczaiłam się już od bólu brzucha, bo w II trymestrze praktycznie nic nie bolało
we wtorek kurde już wszystko zamawiam dla dzidzia i do szpitala, łącznie z torbą bo jak cuś muszę mieć wszystko pod ręką, chociaż wolałabym jeszcze nad tym nie myśleć

Witam, cieszę się, że kto ma być w dwupaku to jest i nikt przed szereg nie wychodzi :)

Patka82 - sprawdzę w domu tą toxo jak to było z moimi wynikami i odpiszę.
Cati - czekamy na Was powolutku
Kłaczek - a masz jeszcze no-spę, jakby co niech Ci dzieciak i zapakują i doślą, chyba, że w UK jest do kupienia i jak ma się skurcze to słuchanie serduszka to nie na uspokojenie, to trzeba szyjkę wtedy sprawdzać. No, ale oby nie wróciło.

Emy, Magnusik, Ssabrinaa, Ilonka26
i pozostałe niewymienione - pozdrawiam gorąco i całusy dla brzuszków.

A my już po roczku od wczoraj, ach cofnęłam się na wieści do lipca 2010 i się pobeczałam i pośmiałam, no powspominałam, zero ze mnie pożytku w pracy mieli. Nawet wyszłam wcześniej, by tak samo jak rok temu o 14:12 przywitać, przytulić, łezkę uronić ze szczęścia.

ilonka no właśnie chodzi mi o to że mogą się butelki nie pomieścić czy coś, sama już nie wiem, doświadczenia brak :) a co do twoich zakupów jeśli przez neta i decyzje już podjęte to oczywiście pochwal się linkami :) może coś ściągnę :) Ja obstawiam najpierw zakupy stacjonarne :) a później neta. Ale zamierza wsio kupić w przeciągu 2 tygodni, no może kosmetyki później.
a ja właśnie zjadłam milkę trukawkową i mały takiego powera dostał że hej! brzuch mi tak podskakuje :) widok cudowny :)

Lilijanna, mam Nospe bo spory zapasik przywloklam dla Klaczka. On jak ma problemy sikalnicze to po Nospie latwiej sika, wiec ja to musze miec na biezaco, a od przyjazdu jakos kotku sie nic nie dzieje. Szyjki, to ja tu nie sprawdze - sama nie umiem, a w procedurze prowadzenia ciazy badania gin nie sa przewidziane.

Kłaczek - chodziło mi o to, że przy skurczach takich jak czułaś to pukanie serduszka nie powinno Cię uspokoić, uspokoić Cię powinno, że tam na dole nic się nie dzieje.
Magnusik - są podgrzewacze uniwersalne do wszystkich butelek np. PODGRZEWACZ SNOW BEAR DO WSZYSTKICH BUTELEK OKAZJA (1704804951) - Aukcje internetowe Allegro koleżanka ma i sobie chwali, ja nie potwierdzam nie zaprzeczam, bo sama jeszcze nie potrzebowałam podgrzewacza, no bo u nas cyc cały czas.

dziękuję Liljanko!!! ja narazie nie zamierzam kupować ( ale zapiszę linka), bo jak będzie pokarm to też cyc :) ale butelki chcę kupić i chcę żeby pasowało
100 lat dla Adusi!!!! uciałuj ją od e-ciotki :****

Lilijanno, ja wiem, ale w tym ukladzie ciezko sprawdzac szyjke. Pukanie serduszka daje znac ze dziecko zyje, wiec skurcze nie wynikaja z reakcji organizmu na obumarcie dziecka, prawda? To takie pol ematu. Drugie pol to ta druga strona wlasnie, czyli skurcze ktore moga dopiero spowodowac strate dziecka, ale tego nie jestem tu w stanie sprawdzic, moze na emergency cos by sie dalo zalatwic, ale wcale nie jestem pewna.

Lili sto latek dla córci :) i jak tu czas zapiernicza, to już rok :) Jak tam staranka??

magnusik my też na razie nie kupiliśmy podgrzewacza, bo liczymy, że od razu nie będzie potrzebny, z resztą z laktatorem też się wstrzymałam, bo jak coś u mnie w szpitalu można wypożyczyć albo kupić.
Linkami sie pochwalę, ale przyznam, że część też kupiliśmy u nas w dziecięcym, bo cenowo taniej niż na alle były niektóre rzeczy :)
mogę polecić jedną firmę na alle, ma praktycznie wszystko co potrzebne:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
kupiłam od nich pieluszki tetrowe, ciuszki i jestem bardzo zadowolona :)
a teraz znalazłam taką wyprawkę:
WYPRAWKA NIEMOWLĘCA 9 częściowa r.62 100% BAWEŁNA (1741332985) - Aukcje internetowe Allegro
i takie pieluszki tetrowe jeszcze chce kupić:
PIELUCHY tetrowe pieluszki BOBAS 6szt MISIE OWIECZ (1668165921) - Aukcje internetowe Allegro
albo
PIELUSZKI KOLOR różowy TETRA -BOBAS-6 SZT (1664799174) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Magnusik - no wlasnie przeczytalam co mam dzis pod suwaczkiem :-). On sie o 1 dzien spieszy (nie wiem dlaczego) ale przynajmniej zaczynam byc spokojna, ze Mala juz dostatecznie urosla i nie bedzie musiala w razie czego w inkubatorze lezec. Torbe juz mam spakowana od 20 lipca (odkad wrocilam pierwszy raz ze szpitala), wystarczy dopakowac kosmetyczke. Jutro mam wizyte u mojej gin to moze sie dowiem ile Niunia przybrala na wadze od tego 20 lipca i jak sie ma moja szyjka ostatnio. Co do sterylizatorow i laktatorow to niekoniecznie musza byc tej samej firmy. Ja mam akurat kazda z tych rzeczy z innej i butelki Dr Brown wchodza mi do sterylizatora Tommee Tippee wiec nie powinno byc problemu. Chcielismy kupic sterylizator Dr Brown ale mieli takie do mikrofali a nasza mikrofala jest nieco mniejsza niz standardowa i sie nie miescil. W razie czego sprawdz w sklepie zanim zamowisz na alle czy wszystko bedzie pasowac. Milych zakupow :tak:
Klaczek - ciesze sie, ze dzis sie czujesz nieco lepiej, moze powoli uda Ci sie cos zjesc. Trzymaj sie dzielnie! A Rajmund widze ma pomyslowe okreslenia na Wasze Jajko ;-)
Patka82 - jesli oba miana wyszly dodatnie to wychodzi, ze masz obecnie ta infekcje. W takiej sytuacji lepiej posluchac lekarza i to swinstwo wyleczyc. Znam dziewczyne, ktora w zeszlym roku miala podobna sytuacje, tez brala leki (nie wiem niestety jakie i w podobnym okresie ciazy co Ty) i wszystko sie udalo wyleczyc bez szkody dla jej synusia. Wiec trzymam kciuki za owocne leczenie!
Poroniona - to masz racje, nie stosuj tej masci profilaktycznie bo to bez sensu, najwyzej wykupisz jesli Ci te dolegliwosci powroca (oby nie).
Lili - witaj ponownie, dawno Cie tu nie widzialam. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek Twojej corci:-D. No i wlasnie - jak tam staranka? Co do porodu, to juz powoli czekam ale sie nie pogniewam jak jeszcze troche poczekam. Poki co gotuje i robie zapasy w zamrazarce na pierwsze dni po powrocie ze szpitala. Nie mamy tu blisko moich ani B rodzicow wiec bedziemy musieli sami dac z tym rade a pewnie z czasem bedzie krucho :tak:
Ilonka - nie stresuj sie tak bardzo, ze brzuch Ci zaczyna twardniec. Ja juz tak mialam od mniej wiecej 26tc. Jesli to sporadyczne przypadki to nie powinny szkodzic. Jak zauwazysz, ze to sie regularnie zdarza to wtedy kontroluj szyjke. U mnie akurat tych twardnien i skurczy jest ciagle sporo ale jak dotad jeszcze nie urodzilam (chociaz juz mi od 8 tyg mowia, ze moge zaczac w kazdej chwili). Moja Mama miala tak samo w obu ciazach (tez duzo skurczy i dodatkowo lekko niedomknieta szyjka od 7 miesiaca) i urodzila mnie i brata po terminie. Wiec czasem to moze byc taka 'uroda'. A co do przeczucia, ze Mala sie wczesniej urodzi to tez takie mialam (i mam), mysle, ze 3 tyg to ona juz nie wytrzyma w srodku ale kto wie?

Ostatnia edycja:
Do góry