reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

klaczku Ja wedlug suwaczka wtedy pamietam mialam 13t3dc :tak:
A co do tych spodni to Ja mam zakupione te z tym wysokim pasem na brzuszek i dopiero teraz bede je zaczynac ubierac bo moje biodroweczki zaczynaja mi przeszkadzac przy siedzeniu ale jak chodze to sa nadal spoko :tak:

reklama
o kurdek kłaczku aż mnie zimny pot zlał... jak to pierwsza w kolejce?? toć jeszcze 10 tygodni... o jakoś to tak zabrzmiało jakby juz, teraz, zaraz... ja po prostu z tych co wolą mieć wsio przygotowane, że wiecie ja sama zrobię lepiej, po co mi nerwy dodatkowe, proszenie kogoś by coś przywiózł, dokupił :) ja sama chcę !! ot taka zosia samosia!!
a i ja też nie lubię jak mnie coś z tyłka zjeżdża :) a strinów nie noszę od czasu wyleczenia zapaleń, preferuję bawełniane, kolorowe gacie :D
a co do totalnie niskich biodrówek to kiedyś takie w levisie przymierzyłam. I starczyły mi do połowy tyłka. Do tej pory zastanawiam się czy to ja mam taką wysoką i wielką D*** czy cos ze spodniami nie tak było. ja to lubię takie z tyłu wyższe co by rów porządnie zakrywały a z przodu niższe :D

Ostatnia edycja:
Ilonko śmiga śmiga ale w porównaniu z Twoim to stoi:) w szoku jestem ,bo teraz przemknie jak błyskawica i utulisz pięknego bobaska!:) córunia będzie?

hej, babeczki, nie bylo mnie chwile, nie mamy netu w domu do piatku, siedze w pracy u meza... napisalam juz wczesniej post ale mi wcielo, nie moj sprzet i cos mi nie idzie z pisaniem...

to w skrocie jeszcze raz:

magnusik ciesze sie ze maly pieknie rosnie i z szyjka nie jest tak zle.... oby jak najdluzej
mowilam ze Picoult wciaga ;-) przynajmniej czas ci szybko zleci....
ja mam posciagane z netu jeszcze sporo ksiazek.. ale jakos ostatnio nie mam weny... najgorsze, ze musze czytac na kompie, bo drukowac to wszystko sie nie oplaca, a te kilka ksiazek, ktore uda mi sie sprowadzic z polski pochlaniam w jednej chwili...
ostatnio czytalam "zupa z ryby fugu" polskiej autorki. teraz sobie nie przypomne nazwiska, ale niezla jest

co do butelek i kosmetykow nie pomoge.... narazie ciesze sie ze ten etap przygotowan mnie nie dotyczy;-) bo znajac siebie bedzie mi ciezko wybrac. mysle ze co do tych spraw wszystko wyjdzie przy uzytkowaniu, zawsze mozna zmienic na inne

Sabrinka, umknelo mi ze chorowalas, ciesze sie ze juz lepiej. Kup sobie krem do stop na pewno pomoze. ja uzywam juz jakis czas, lagodzi bol i zmeczenie. mi na szczescie w tym klimacie stopy nie puchna, sucho jest...

ilonka, skad przekonanie ze mala spieszy sie na druga strone brzuszka??? moze jej tam dobrze... tak czy inaczej lepiej przygotowac wszystko wczesniej a pozniej tylko czekac i niczym sie nie martwic

klaczku, udanych polowan na portki, ja wszystkie mam z golfem :) z wyzszym przodem, kupowalam w sklepie internetowym z PL nazywa sie "9fashion" jestem bardzo zadowolona

z poniedzialku na wtorek nie spalam, straszna biegunka mi sie przyplatala, myslalam ze wyzione ducha, bole cala noc i dzien, brzuch napiety, plecy bolaly jeszcze gorzej, w pewnym momencie nie wiedzialam juz czy to jeszcze jelita czy to juz macica szaleje.
caly dzien na telefonie z ginkiem, kazal lyknac konsta dawke nifuroxazydu i duzo pic zwlaszcza 7UP ;-)pomoglo.. za to dzis odsypialam caly ten stres
maluszek zreszta tez, bo wczoraj przy kazdym bolu i wizycie na kibelku bardzo fikal, widocznie tez go wymeczylam... dzis jesli wstaje to lekko sie przeciaga i spi dalej... tak mi go szkoda...

nie wiem skad mi sie to swinstwo wzielo, przewaznie to maz ma wszelkie zoladkowe sensacje... teraz odwrotnie, u mnie masakra a on nic... a jemy to samo..

jedyne czego sie teraz boje ze po tym nifuroxazydzie nie odwiedze kibelka przez najblizszy miesiac

buziaki babeczki!

Ssabrinaa, moje tez tak zaczely przy siedzeniu przeszkadzac i dlatego odstawilam na rzecz ciazowek, w ktorych naprawde mam wygodnie.
Magnusik, a chyba Ty... Moze mi sie pozajaczkowalo z racji wczesnopieluszkowego zapalenia mozgu, ale chyba nikt nie ma dalej...;-)Tez lubie majtasy z bawelny, ale akurat biodrowki. Po prostu dlatego, ze modele "pod pachy" z nizszych portek lubia wychynac na swiat bozy, a mnie to jakos nie lezy. Co do niskich spodni... Raz jeden jedyny, jeszcze w Polsce widzialam naprawde niskie spodnie - laska byla bardzo szczupla i musiala sie do nich golic na bank bo wypuklosc wzgorka lonowego byla widoczna nad spodniami. Potem leciutkie wciecie i wypuklosc brzucha, a nad tym wszystkim, gdzies w okolicach talii kurtka zimowa bo to zima byla. Sie tak patrze i sobie tak mysle... Zeby sie wysikac, wystarczy rozpiac namiastke rozporka...;-)
Emy, nie strasz znowu... Masz byc zdrowa i maluszek tez. Uwazaj na siebie... Tak patrze ze Ty juz 25 tydzien, ale jeszcze kawal drogi do celu wiec uwazaj...

hej laseczki
klaczku- chyba ja jeszcze sie wepchne przed magniusika:)
no ja w poniedzialek sie dowiem kiedy ide do szpitala i kiedy ewentualnie ede rodzic mam nadzieje ze jeszcze w sieprniu
ilonka- a dlaczeg omyslisz ze mala wczesniej bedzie chciala wyjsc?niech jeszcze posiedzi w brzuchu
u mnie ok.brzucho rosnie mala sie ladnie rusza czasmi d mi w nocy popalic ale da sie wytrzymac
w piatek urodziny tymka a w sobote jest jego imprezka oj mam nadzieje ze edzie pogoda bo tak to beda w ogrodzie dzieciaki buszowac i siedziec tylkami w basenie a jak nie to wywoze ich na kulki bo w domu z nimi nie wytrzymam.
no i w piatek moj T.przyjezdza ciekawe czy cos zrozumial?!szczerze powiem ze watpie.mamusia mu teraz czesto prala mozg.a postanowilam ze jak juz urodz ei w miare dojede do sieie pojade to niej i powiem jej co mysle i zeby nam sie nie wpierdzilala w zycie.T.twierdzi ze to jej powiedzial ale ja mu nie wierze bo on sie jej boi a tka przynajmniej ja bede miala spokoj do konca zycia z ta baba.
ok ide spac
dobranoc

Karollcia! Tak bez kolejki?? Przed ciezarna??:-D

Kurcze, chyba mam Brakstona-Hicksa... Janiepierdykam, normalnie mam nieregularne skurcze...:szok: Co robic? I spuchly mi cholernie rece i nogi...

Klaczek - nie strasz kochana, dalej te skurcze trwaja? Te B-H to nie powinny byc grozne i nie powinny byc bolesne tylko troche wczesnie jak na nie jeszcze. Wez No-spe. Daj znac jak sie czujesz.

Ide lezec. Ano odzywaja sie caly dzien. Dosc mocne ale nieregularne. Bywa ze kilkanascie na godzine a potem kilka godzin nic i znowu... Nie wiem co o tym, chyba najlepiej sie polozyc.

reklama
Kłaczku kiedy masz wizytę u jakiegoś lekarza, co do skurczów jeszcze za wcześnie. ty bierzesz jakieś leki na podtrzymanie, skurcze??Mi jak się tak zaczeło dostałam odrazu fenoterol od 20 tyg ciązy bo do 20 cały czas duphaston magnez nospa. może przejedz sie do tego szpitala jak piszesz na cpp niech podepną ktg i zobaczą co się dzieje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry