reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Klaczek, zmartwilas mnie tymi skurczami. Nie wiem czy na Braxton nie za wczesnie. Skoro nie bierzesz progesteronu ani niczego na podtrzymanie, wzielabym jednak nospe.
Trzymaj sie kochana, jak po nospie nie przejdzie to Idz na emergency
wpadne jutro na forum z telefonu... Mam nadzieje jednak, ze to chwilowe

reklama
Jestem z rana. Zezarlam wczoraj dwie zwykle nospy (to jak jedna forte, wiec ok), polozylam sie plackiem. Przeszlo. Uspokoilo sie. Nie silne, nie bardzo bolesne, ale myslalam ze sie posram ze strachu. Nie mialam nigdy skurczow w ciazy, nawet tzw. przepowiadajacych. Na ktg nie lecialam, ale sprawdzilam od razu czy slysze serce Jajka - jest, bije normalnie. Plan na dzis - skocze na bazarek po jakies owoce bo mi wyszly i poza tym siedze na d... w domu. Nigdzie nie laze, z Amelka na szczescie byl ostatni dzien wczoraj.

kłaczku i leż i odpoczywaj jak najwięcej a Jajko niech jeszcze siedzi 20 tygodni grzecznie!!!!Ale suwak to Ci zapierdziela no i dobrze, trzymamy kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

No, mamy pelne 17 juz - mala pijawka sie trzyma!:tak:Kurcze nie odpowiedzialam...
Kaira, najblizszy kontakt z polozna mam 24.09. Tu ciezarowek sie nie neka czestymi wizytami.:crazy:

Klaczek - wpadlam z rana zobaczyc co u Ciebie i ciesze sie bardzo, ze minely te skurcze. Zmartwilam sie wczoraj jak przeczytalam Twoj post. Plan na dzis masz dobry, teraz odpoczywaj ile sie da. Pozdrawiam.

Witam sie z rana i ide jeszcze troche pospac bo noc byla srednia, jak ostatnio kazda. Cos nie moge w nocy spac bo mi w zadnej pozycji nie jest wygodnie :no:. W dzien jest na ogol nieco lepiej i chociaz z 1.5 godz moge zwykle dospac :confused2:

kłaczku jak skurcze zaczęły się tak wcześnie to zacznij łykać magnez, ja biorę magne B6 3x dziennie. I doraźnie nospę. Jak masz luteinkę albo duphaston to też możesz brać. I jak zaczęłaś puchnąć to warto kontrolować ciśnienie!!!! i dawaj znać co u ciebie bo się martwimy

Emy mam nadzieję że już ok u ciebie, no i że po tym leku za bardzo się nie zatrzymało sama wiesz co, bo wzdęcia to też problem :)

Cati, normalne ze ciezko sie dospac. Pod koniec ciazy zawsze mialam problem z pozycja, z ulozeniem sie do snu. Wiadomo ze na boku bo nic innego w gre nie wchodzi, ale przewrocic sie z boku na bok... Sloniom morskim to zgrabniej szlo.:-D Wiec co zmiana pozycji to pobudka... Spij ile mozesz bo niedlugo bedziesz spala jak sie uda.
Magnusik, cisnienia pilnuje. Sama sobie siku nie zrobie, ale cisnienie mam na oku i jak cos to ostatnio (wczoraj) bylo 120/76. No przeciez sliczne. Magnezu dodatkowo nie biore bo mam Prenatal, nie chce przegiac. Biore po jednym Prenatalu /dobe.

nie znam się dokładnie ale z tego czytałam teraz i co mówił mi lekarz po tej mojej akcji ostatniej ze skurczami, że z magnezem nie da się przegiąć, a ponoć bardzo pomaga. Nawet w szpitalu żeby zatrzymać akcję skurczową dają silny magnez z kroplówce. Więc jak cię tak wcześnie wzięło to może powspomagaj się.

reklama
kłaczek patrzę ze skurczami walczysz :baffled: ja (chyba) z hemoroidami :angry: Rano było dłuższe posiedzenie po kilku dniach bez posiedzenia, ledwo wypchałam z siebie w bólach i oczywiście krew na papierze :/ teraz byłam sprawdzić i krew dalej jest od d.. strony :] Krew w tych obszarach zawsze=hemoroidy czy niekoniecznie?

Do góry