reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

magnusik, to wizytę mamy podobnie ja 18 sierpnia :) a butelki kupuję tommee teppee (nie wiem czy tak się pisze :)

Cati kiedy masz wynik tego wymazu?

Ola dziewuszka ma być, ale ostatnio mnie kumpela zastanowiła, bo powiedziała że śniło jej się, że chłopca urodziłam :/
szczerze przyzwyczaiłam się już do myśli o dziewczynce, no ale jak urodzę chłopca to też dobrze, tylko troszkę będę zdziwiona bo od 15tc gin mi mówi, ze dziewczynka jak nic będzie :)

Emy mam jakieś takie głupie przeczucie, że mała wyjdzie wcześniej, może usg mnie tak ostatnie nastawiło bo mała jest o 2 tygodnie większa :) mam nadzieje, że się mylę
Mam nadzieje, że mimo wszystko u ciebie nifuroksazyd nie spowoduje zaparć, ja ostatnio myślałam, ze wybuchnę jak 4 dni w wc nie byłam :/

Karollcia może mąż zrozumiał, mój mąż na szczęście z tych co na niego matka od ślubu nie ma żadnego wpływu, więc mam tyle dobrze
a co do małej, jakoś tak mi się ciśnie ostatnio w kanał głową, więc pewnie dlatego no i usg wyszło, ze młoda starsza o 2 tygodnie, więc pewnie się zasugerowałam

kłaczek na skurcze BH jeszcze za wcześnie u ciebie, one występują po 20tc, dobrze, ze skurczybyki minęły, a magnez możesz spokojnie łykać, jak ja miałam akcję skurczową po 20tc gin kazał mi brać magnez 3x2tbl, teraz przeszłam na 3x2tbl. w sumie gin kazał zmniejszyć do 2 razy na dobę ale ja tam wolę brać 3 razy bo brzuch jest spokojniejszy :)

Kobietka witaj co u ciebie??

reklama
Dziekuje, Dziewczyny, skurcze w te strone sie odpiely, mam za to dzis przerzygane i nie wchodzi centralnie nic - wszystko wraca. Martwi mnie ze Jajko glodne caly dzien, a najgorzej ze nawet wody nie umiem zatrzymac, a skoro pic mi sie chce to organizm je potrzebuje. Za to przy okazji ostrej rozmowy ze sraczykiem, okazalo sie ze mamy konflikt pokolen - co skurcz (pawik), to Jajko dawaj sie rozpychac. Podciagnac to pod przemoc domowa?

Klaczek - oj wspolczuje tej 'przemocy domowej':-D. A serio to mam nadzieje, ze jutro wreszcie poczujesz sie lepiej.
Ilonka - nie wiem dokladnie kiedy wynik, powinien byc w ciagu tygodnia. Tu jest tak, ze zadzwonia do mnie ze szpitala tylko jesli wyjdzie cos nie tak, inaczej sie nie fatyguja :baffled:

Dobrej nocy kobietki!

Cati, jest lepiej! Siedze nad moja poranna szczynokawka i zyje. Nocka byla kiepska. Przemoc domowa sobie jaja robi - 7:00 rano a to sie wierci i spac nie daje. :tak:
Wczoraj wieczorem sluchalismy razem serducha. Jest fajne echo z macicy, calosc odsluchowo przypomina okretowe urzadzenia namierzajace.:-D No i znalazlam malego drania - szybkie puk, puk, puk, po czym cichnie oddalajac sie... Rajmund powiedzial ze chodzi jak U-boot.:-D Faktycznie... Jest echo z plynu, wlacznie z odbiciem ruchu, slychac "silniczek" i slychac jak sie oddala.

Witaj kobietko ja dalej z całego serca trzymanki kciuki za Ciebie i za twoje starania:).Super ze sie uaktywniłaś:)
Kłaczku zazdroszczę ruchów i słuchania serduszka, A większym ciężaróweczką dużych brzuszków. Może kiedyś będzie mi dane jeszcze raz przeżyć taki piękny okres

ilonka26 no ja właśnie rozważam tą firmę co ty oraz avent. Sama nie wiem. Bo jak coś to czytałam, że np podgrzewacze to później trza z tej samej firmy, tak samo laktator. I nie wiem, mam kilka dni na podjęcie decyzji, bo w następnym tygodniu zakupy.

Witam
chciałam się was poradzić.
Aktualnie jestem 11 tc robiłam min toxoplazmoze i wynik wyszedł dodatni ze wskazaniem na test awidność przeciciał w kl. Igg. Zrobiłam oczywiście ten test oto wynik:

Awidność przeciwciał w kl. Igg 0,668
niska awidność: poniżęj 0,200
wysoka awidność: powyżej 0,300
wysoka awidność-powyżej 0,3-wyklucza zakażenie w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy.
toksoplazmoza Igg 44 IU/ml
wynik ujemny: < 4
wynik wątpliwy: 4-8
wynik dodatni:> 8

Lekarz przepisał antybotyk rovamycine, i stwierdził że wyniki są na pograniczu (cokolwiek to znaczy?)
Może któraś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
A ja niewiem już co mam robić??? starałam się trzymać, ale dziś poległam:(
Na USG idę we wtorek i chyba zwariuje do tego czasu.

patka82 chyba coś pokręciłaś :) dwa razy widzę wartości IgG- pewnie któreś z nich miało być IgM. W skrócie dodatnie IgG to znak że przechodziłaś chorobę w przeszłości (= masz ją z głowy, śpisz spokojnie), a dodatnie IgM świadczy że chorujesz obecnie, albo jesteś po niedawnym swieżym zakażeniu.
Kłaczek przemoc domowa na takim etapie :szok: Hoho to jajko będzie miało charakterek, chyba po mamusi bo Rajmundo (przynajmniej z opowieści) to niespotykanie spokojny człowiek ;)
Ssabrinaa jestem po świeżo po wizycie z tym że ginka nigdzie nie zaglądała żeby sprawdzić czy to napewno hemoroidy- przyjęła takie założenie i wypisała maść :eek: Trochę mnie to dziwi powiem szczerze, bo jeśli to nie hemoroidy tylko za przeproszeniem chwilowo rozerwana klockiem D. na wylocie to po kiego licha odrazu smarować się specyfikami na dolegliwość, która może wcale mnie nie dotyczyć... Specjalistą od tych okolic nie jestem i szczerze powiedzaiwszy nie wiem co powinnam tam wyczuć jeśli to hemoroid, ale na dzień dzisiejszy nie wyczuwam absolutnie nic :eek: A z doświadczenia wiem że lepiej nie używać specyfików na dolegliwości, których się nie posiada, bo po ich odstawieniu można właśnie tych dolegliwości się nabawić :baffled:

reklama
poroniona nie pokręciłam. Przedstawiłam wynik testu na awidność i jego się robi w kl. Igg.
Wcześniej robiłam badanie na toksoplazmoze w obu klasach i wynik był dodatni.

Do góry