reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Cati ja nie chce niskich bo jak znam zycie to bede miala co chwile "rowa" na wierzchu - nawet jesli to bedzie pod tunika, to opadajace portki doprowadzaja mnie do szalu. A jak porteczki trzymania poziomu niechetne, to tu sa takie o: MATERNITY PREGNANCY BELLY UPS HEARTS BAND BELT SUPPORT | eBay
Sprobuje Nexta on line zaczepiec... Tej dodatkowej "uprzezy" to sobie nie wyobrazam nosic... A porcieta typu pod brzuszek, to ja tu widzialam takie ze gdyby byly 2cm. nizsze to by sie mozna wysikac bez zdejmowania. Masakra jakas.

reklama
magnusik cudne wieści.2kilo kawał człowieka:) gratuluję:) już szybko zleci!

jak ja lubię tu do was zaglądać

buziaki dla wszystkich

a mój pełzak już w kuchni:p

Hej dziewczyny :-)
U mnie przeziebienie powoli daje za wygrana tzn czuje sie lepiej,gardlo mnie juz nie boli ale dalej wypijam herbatki z miodem i z duza iloscia cytryny tak na wszelki wypadek :-) pogoda daje mi popalic,jest strasznie duszno u mnie i Ja przez to ledwo co normalnie funkcjonuje :oo2: slabo mi i ledwo chodze i do tego stopy mi puchna a na wieczor to ledwo chodze przez to no ale chlodniejesze oklady czy moczenie stop na wieczor troszke pomaga mi ale chyba bede musiala sie zaopatrzyc w jakas masc chlodzaca do stop :tak:
klaczku Ja jak bylam na pierwszym USG tutaj to nawet nie musialam nic wspominac o tym tescie PAPA bo lekarka sama sie na wstepie zapytala czy chcemy a tez mialam robione dosc pozno USG bo bylam juz w 14tc i nie robili mi zadnych problemow wiec moze tez duzo zalezy od szpitala i osoby robiacej USG:tak: ale nie martw sie na pewno wszystko jest w porzadku z Twoim zimorodkiem :-)

Ssabrinaa, test PAPP-a to ten z krwi. Na USG robia (albo i nie:wściekła/y:) NT, czyli przeziernosc. I Ty ja mialas zrobiona w 14 tygodniu, tak? Czyli regularnie mi d... lala opertorka, a teraz polozna.

klaczku no mialam ten test PAPP-a z krwi robiony i do tego ta przeziernosc karkowa NT robili mi bo ona sie liczy do tego testu tez no i w tedy mi wyszlo ze bylam w 14t1dc i nie robili mi zadnych problemow ze bylo pozno wiec jednym slowem olali u Ciebie sprawe :no:

cześć

widzę zostałam przywołana do porządku to się zjawiam :)
u mnie nic nowego dziewuszki, jutro biorę ostatnie leki na opryszczkę, zeszła :) co jakiś czas męczą mnie bóle w klacie i siedzieć nawet nie umiem, w przyszłym tygodniu kończę zakupy dzieciowe i do szpitala, bo jakoś mam przeczucie, że mała szybciej będzie chciała wyskoczyć, obym się myliła. No i powolutku zaczynamy ogarniać mieszkanie, piszę powolutku, bo mąż nie ma urlopu bo zostawił na poród i jak przychodzi z pracy to różnie z jego energią, więc na razie tylko udało się wstawić parapet w pokoju :zawstydzona/y:Może jeszcze w tym tygodniu uda się zacząć łazienkę, ale tego najstarsi górale nie wiedzą :) Wózek mamy już wybrany Implast Bolder, a na łóżeczko zdecydowaliśmy się w końcu z Klupś - żyrafka się tak mężowi spodobała, że ustąpiłam :) Ale te dwie rzeczy zamówimy we wrześniu, jak już będzie wszystko ułożone :)

magnusik a co u ciebie słońce?? Widze twój suwaczek już na 31tc :) jak się czujesz?

kłaczek ja polecam spodnie z golfem, bo te pod brzuszek to wg mnie porażka, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia

jankesowa piękny ten twój bobas, rośnie widzę jak na drożdżach :)

Ssabrina cieszę się, ze przeziębienie przechodzi, co do spuchniętych nóg mnie też ta przyjemność dotyczy :/ u mnie pomaga krem chłodzący do nóg z dax cosmetics ale nie wiem czy u ciebie ta firma jest

Ola patrzę na suwak twojego Julka, a on ma już przeszło 8 miesięcy :szok:jak ten czas śmiga :)

hmmm. co u mnie... to kiszę się w domu, na balkonie w ciągu dnia nei dam rady wysiedzieć, bo za duże słońce, czytam książki Jodi Picoult ( Emy polecała i są naprawdę zaje****) mam już za sobą "Dziewiętnaście minut", "Bez mojej zgody" a teraz czytam "Karuzelę uczuć" i w kolejce czeka "Język niemowląt". A tak ogólnie daję radę. Nie mogę się doczekać 16 sierpnia, bo wtedy zobaczę małego w 4D :) a ty ilonko kiedy masz wizytę?
W następnym tygodniu wybieram się na zakupy. Mam nadzieję że pójdzie sprawnie. Koszule dla mnie i szlafrok już przyszły, dziś wyprałam, więc jakby coś się działo wcześniej to ja jestem gotowa. Rozkminiam tylko jakie butelki kupić, bo kompletnie się na tym nie znam i jakiej firmy wybrać kosmetyki dla Małego.

Magnusik - to Ty tak jak ja za ksiazki sie widze wzielas :-). Czas przynajmniej szybciej leci. Ja polykam kryminaly Henninga Mankella a teraz Marka Krajewskiego. U mnie dobrze, mialam dzis kolejna wizyte w szpitalu, pobrali mi wymaz zeby sprawdzic czy ewentualnie nie ma jakiegos zapalenia bo mam caly czas dosc obfite zolte uplawy. Poza tym wszystko ok ich zdaniem i mam przyjsc znowu za 2 tyg.
Klaczek - zmyslne te szelki, ze tez ja takich nie widzialam jak sie zastanawialam co z tymi spodniami zrobic. Probowalam zwykle szelki ale mnie denerwowaly. Moze zostawie te spodnie na kolejna ciaze i wtedy te szelki dokupie bo tak to mialam je wyrzucic.
Ilonka - to fajnie, ze wozek i lozeczko wybrane, one najwiecej czasu zajmuja. Butelki to my kupilismy Dr Brown, bo polecali znajomi, ktorzy karmia swojego synka z butelki od poczatku i robili dokladny wywiad przed ich zakupem.

reklama
klaczku no mialam ten test PAPP-a z krwi robiony i do tego ta przeziernosc karkowa NT robili mi bo ona sie liczy do tego testu tez no i w tedy mi wyszlo ze bylam w 14t1dc i nie robili mi zadnych problemow ze bylo pozno wiec jednym slowem olali u Ciebie sprawe :no:
Qr(*^%$)($#mac... Mialam usg w pierwszym dniu 14 tygodnia, czyli "po suwaczkowemu" to bylo 13 tygodni 1 dzien. Mam jasnosc.:wściekła/y:
Ilonka, o takie mi chodzi. Nie cierpie dwoch rzeczy- uczucia ze cos mi wlazi do d... i ze mi spodnie z d... zjezdzaja. W zw. z tym pierwszym, poniewaz moja gleboko pojeta filozofia zyciowa nakazuje poszukiwac d... w majtkach a nie odwrotnie, nie nosze stringow, a w zw. z tym drugim nie uzywam plytkich biodrowek. Takie "normalniejsze", czyli do gory bioder tak. Mam takie z panelem z przodu, tylek u nich jest typowy i mam drugie, za duze, z wstawkami po bokach, ale tez wysokie. Najchetniej dorwalabym takie jak mam te z "przodzikiem", ale jak trafie z golfem dookola, to tez przetrwam, byle wygodne. Te z "przednim bagaznikiem" sa obledne - gleboko wykrojone, z przodu ten panel siega niemal kroku.
No, magnusik, zaczynasz sie pakowac? Chyba jestes teraz pierwsza w kolejce, co?

Do góry