reklama
a_gala
Fanka BB :)
No, no Kłaczku twój suwak naprawdę ostro pędzi do przodu... :-) jeszcze troszkę i mnie dogonisz...;-)
Emy, Magnusik trzymajcie się tam dziewuszki...
A ja mam takie pytanie, do jakiego wieku dziecko śpi w tym małym łóżeczku niemowlęcym? Troszkę zmieiła mi się koncepcja kąciku/pokoiku dla dziecka. Od początku brałam pod uwagę tylko opcję, ze dziecko cały czas będzie u nas w sypialni, no ale mamy jeszcze jeden pokoik "prawie" wolny i tak sobie pomyślałam, że jakby dzidzia ładnie spała, to około roku, a może i wcześniej przeniesiemy łóżeczko do tego drugiego pokoju. No i wtedy musiałabym kupić białe łóżeczko żeby pasowało do wystroju małego pokoiku, a nie takie, które pasuje do nas, skoro i tak u nas było by te kilka miesięcy... No i się zastanawiam, czy kupić zwykłe łóżeczko 120x60, czy może już takie, które można przystosować dla większego malucha... A tak wogóle, to wpadły mi w oko takie łózeczka i cena nawet znośna... PILAR-ŁÓŻECZKO 120x60 firmy Vento (1737326522) - Aukcje internetowe Allegro HEART 120x60 łóżeczko biała z opuszczanym bokiem (1717750136) - Aukcje internetowe Allegro
Emy, Magnusik trzymajcie się tam dziewuszki...
A ja mam takie pytanie, do jakiego wieku dziecko śpi w tym małym łóżeczku niemowlęcym? Troszkę zmieiła mi się koncepcja kąciku/pokoiku dla dziecka. Od początku brałam pod uwagę tylko opcję, ze dziecko cały czas będzie u nas w sypialni, no ale mamy jeszcze jeden pokoik "prawie" wolny i tak sobie pomyślałam, że jakby dzidzia ładnie spała, to około roku, a może i wcześniej przeniesiemy łóżeczko do tego drugiego pokoju. No i wtedy musiałabym kupić białe łóżeczko żeby pasowało do wystroju małego pokoiku, a nie takie, które pasuje do nas, skoro i tak u nas było by te kilka miesięcy... No i się zastanawiam, czy kupić zwykłe łóżeczko 120x60, czy może już takie, które można przystosować dla większego malucha... A tak wogóle, to wpadły mi w oko takie łózeczka i cena nawet znośna... PILAR-ŁÓŻECZKO 120x60 firmy Vento (1737326522) - Aukcje internetowe Allegro HEART 120x60 łóżeczko biała z opuszczanym bokiem (1717750136) - Aukcje internetowe Allegro
poroniona84
Emy - specjalistko od samobadania szyjki macicy ;-)Powiedz mi czy to normalne, że codziennie wieczorem przy zakładaniu lutkamam wrażenie że jest tam inaczej? Raz szeroko, raz wąsko, raz miękko, raz twardziej, czasem pojawia się jakby dodatkowy zakręt utrudniający wprowadzenie lutka odpowiednio głęboko, a na następny dzień zakrętu nie ma
karolcia81
czekam na szczęście.....
poroniona - no własnie....Emy...napisz coś na ten temat....ja to jestem ciekawa jako to z nią jest np. w 4 tc....ma byc nisko czy wysoko...., twarda czy miekka i jak ją wogóle zbadać....bo mi ciezko sobie tak samej...
Pedzic to moze nie pedzi, ale jakos tak mniej sie wlecze faktycznie. A_gala, robie co moge, tylko mi nie wychodzi. Co do lozeczka, to jesli planujesz zmiane pokoju, kup moze lozeczko juz dostosowane do tego pokoiku. A w ogole to pomysl z adaptowalnym dla wiekszego dziecia jest nieglupi bo w takim malutkim to 2 latka maks pociagnie i jesli nie zrobi sie za krotkie, to bedzie niewygodne dla dziecka juz wstajacego samodzielnie.
Cieszy ze suwaczek idzie, cieszy ze Jajko rosnie. Wczoraj zrobilismy podsluch, a tam jakby wieloryb sie pluskal - serduszko ciezko bylo zlapac, ze to odglosy jakby sie glowe pod wode w morzu wsadzilo. Takie szumy jak sztorm na jeziorze i to glosne. Nie mam pojecia co to bylo, ale Rajmund takich efektow nie produkuje, wiec pewnie cos od Jajka.
Cieszy ze suwaczek idzie, cieszy ze Jajko rosnie. Wczoraj zrobilismy podsluch, a tam jakby wieloryb sie pluskal - serduszko ciezko bylo zlapac, ze to odglosy jakby sie glowe pod wode w morzu wsadzilo. Takie szumy jak sztorm na jeziorze i to glosne. Nie mam pojecia co to bylo, ale Rajmund takich efektow nie produkuje, wiec pewnie cos od Jajka.
a_gala
karolcia81 ja kontrolowałam szyjkę, żeby wybadać owulkę i powiem Ci, że w cyklu, w któym zaszłam, szyjka w terminie @ była taka jak zwykle, w tych dniach, dopiero póżniej zrobiła się rozpulchniona...w ogóle te "prawdziwe" objawy to dopiero około 6 tc można zaobserwować. mnie przed każdym @ piersi bolały, byłam zmulona i robiło mi się niedobrze, a to wszytsko okazywało się jednak zwiastunami @. jak dopiero zaszłąm w ciąże, to właśnie około 6 tc objawy rozkręciły się na maxa
kłaczku dzięki za opinię, czyli małe łóżeczko do dwóch lat... to całkiem długo. te rozwojowe łóżeczka są większe (140x70) i niestety w naszej sypialni nie wejdzie, zatem zostaje mi kupno malutkiego łóżeczka, a później pomyśli się nad tym "dorosłym", a pozatym planujemy budowę domu i w sumie nie wiadomo jak długo jeszcze pobędziemy w tym mieszkaniu...
kłaczku dzięki za opinię, czyli małe łóżeczko do dwóch lat... to całkiem długo. te rozwojowe łóżeczka są większe (140x70) i niestety w naszej sypialni nie wejdzie, zatem zostaje mi kupno malutkiego łóżeczka, a później pomyśli się nad tym "dorosłym", a pozatym planujemy budowę domu i w sumie nie wiadomo jak długo jeszcze pobędziemy w tym mieszkaniu...
reklama
Podziel się: