reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Silentenigma - gratuluje Corci!
Ilonka - wspolczuje, ze sie takie swinstwo przyplatalo. Mam nadzieje, ze leki szybciutko pomoga.
Klaczek - gratuluje kochana pojawienia sie 'pileczki':-). Magnusik ma racje, ze to znak, ze lokator ladnie rosnie i powieksza sobie lokum ;-)
Karolcia81 - to moze jednak zolwik? Trzymam kciuki zeby tak bylo :tak:

Znowu spedzlam 2 dni w szpitalu bo w poniedzialek wieczorem zaczelam lekko krwawic. We wtorek rano przyszlo do mnie na konsultacje 4 lekarzy, co ciekawe kazdy innej narodowosci i wypytywali szczegolowo co i jak. Pytali oczywiscie o moj pessar, w Irlandii nieznany (chociaz jedna lekarka wiedziala co to jest i do czego dokladnie sluzy). W kazdym razie ostatecznie mialam robione badanie wewnetrzne, zdjeto mi ten pessar i okazalo sie, ze przez ucisk glowki Malej na szyjke pod pessarem zrobila sie ranka, ktora krwawila. Pessara juz zatem nie mam, szyjki juz malo co zostalo i mam byc w zasadzie przygotowana na porod w kazdej chwili. Ranka przestala krwawic wiec wypisano mnie do domu.

Pozdrawiam!

reklama
Cati to ja w takim razie ocno zaciskam kciuki, bo to lada moment, trzymaj się dzielnie!!!! i czekamy na wieści od ciebie. Choć raz dziennie skrobnij czy nadal w dwupaku :)

ilonka26 oby jak najszybciej przeszło ci to paskudztwo &&&

Cati oj mam nadzieje, że maleństwo jeszcze wytrzyma te 2-3 tygodnie mimo wszystko, trzymaj się

Karolcia ja takie plamienia a wręcz krwawienia miałam jak się gnieździła mała w tej ciąży, więc trzymam kciukaski za 2 kreski :)

odebrałam dziś wyniki z badań na tarczyce, kurde bele znowu spadek fT4 :/ i to pomimo eutyroxu :/ chyba czeka mnie zmiana dawki :/ no cały czas coś

hej laski!
Cati, trzymam kciuki. mam nadzieję, że uda wam się jak najdłużej wytrzymac w dwupaku.
mi tu wszyscy lekarze mówili jak im wspominałam o pessarze, że ruski wynalazek i często zawodzi, że szew tysiąc razy skuteczniejszy i bardziej elastyczny.
Myslałam, ze to są jakies ich uprzedzenia, ale wychodzi na to, ze nie do konca skutkuje zakładanie pessara zewnętrznego

ilonka, głowa do góry!!! juz niewiele zostało... pamiętam, pisałas ze nie najlepiej się czujesz po eutyroxie, mam nadzieję, ze ta zwiększona dawka będzie dla ciebie łagodna

kłaczek gratuluję piłeczki! ja mam wrażenie, ze już nigdy nie ubirę normalnych spodni, ciążówki są taaaaakie wygodne!!!

karolcia, po twoim wczorajszym ciągnącym sluzie, może masz plamienia owulacyjne??? Tak ci się nakręciło w tym cyklu, ze nie mamy innego wyjscia jak poczekać kilka dni

Mnie dopadły wątpliwosci, czy nasz daktylek jest płci meskiej. własnie przeczytałam artykuł na onecie "dynda czy nie dynda"... i zaczęłam sę zastanawiac, czy to co widzialam to faktycznie jajka. lekarz tez moze sie pomylic.....

Emy ej no kurdek nie strasz. Mi od 14 t na każdym usg mówią że siurek i się tego trzymam :) nawet zastanawiamy się nad przemalowaniem pokoju co by bardziej neutralny kolor był :)

Silentenigma-moje gratulacje:)
Cati-
no to pewnie nieldugo bedziesz tulila swoje malenstwo.W sumie mi lekarz powiedzial ze w 36 tygodniu to juz spokojnie mozna rodzic.
Emy- no oczywiscie ze lekarz moze sie pomylic ale tak jak slyszalam to czescie j myle dziewczynki a nie chlopcow no ale to roznie bywa.Ja wiedzialam dosc szyko ze bedzie dziewuszka.
A nu mnie ok.czuje sie dobrze. w przyszlym tygodniu mam urodziny Tymka/Potem 10 rocznica Melki a potem to juz moge rodzic.
Brzuch juz mi ladnie opadl wiec pewnie w siperpniu urodze tym bardziej ze temu ginowi wg usg termin wyszedl na 9 wrzesnia (wg miesiaczki 22)wiec mam nadzieje ze w drugiej polowie sierpnia urodze.dowiem sie za pare dni kiedy polozy mnie do szpitala.
oj chcialaym juz tulic malutka nie moge sie doczekac.
a torbe mam juz po czesci spakowana.
pozdrawiam

ilonka26 nie martw się tą tarczycą, ja już biorę euthyrox100, bo nic nie reagowało :)
ja na razie mam śmieszną dawkę 12,5 mg ale po 25mg źle się czułam, więc endo kazał zmniejszyć, teraz to już na pewno każe podnieść, byle to dało jakiś skutek, na szczęście dzieciaki w tym tygodniu już produkują swoje hormony, no ale nastawiłam się, że wszystko wraca do normy bo dobrze zaczęłam się czuć, no nic byle do porodu, może po mi się znowu tarczyca ustabilizuje ??

Emy dzięki :) faktycznie źle się czułam, a teraz już chyba organizm sie przyzwyczaił :)
a ty się nie schizuj płcią dziecka, w dzisiejszych czasach jest mniej pomyłek w tej kwestii, wiadomo mogą być, ale nie warto się nad tym zastanawiać, byle dzidź zdrowy

Karollcia no to cieszę się, ze u ciebie ok, kiedy dokładnie idziesz do szpitala??

reklama
Do góry