reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

V_jolka, nie boj sie Nospy. Spokojnie 3/dobe mozesz lykac, nie ma problemu a jak Cie brzuch boli to lepiej wziac. I zakasic magnezem.:tak:

reklama
Ale wy tutaj tego produkujecie,nie wyrabiam a dzisiaj taki zalatany dzien mialam ze juz brzuszek mi dokucza jak siedze i najchetniej juz bym sie poszla polozyc,jeszcze goscia na obiedzie mielismy no to roboty popoludniu mialam gotowanie,latanie i robienie kolo nich i sprzatanie na koniec ehhh az mi nogi do d**y wchodza juz:tak:
klaczek leniwe pierogi serem,pychota Ja to tez je uwielbiam i to tez z maselkiem i z cynamonem,Ja jak je robie to wiecej i do zamrazalki sobie wsadze i potem mam na pare razy jeszcze tylko dla siebie bo moj A. czegos takiego nie zje jako obiad a jedynie jako przekaske :tak::-)
V_jolka jak brzuszek boli to Nospe wez tak jak klaczek pisal i do tego mozesz zazywac Magnez jesli bys miala jakies bole skurczowe czy cos to Magnez jest bardzo dobry w takim przypadku :tak:
Milego wieczorka brzuchatki,no Ja ide sie polozyc bo juz ledwo siedze ;-)

kurczę Cati muszę chyba poczytać o tym pesarze, kiedy się zakłada od jakiej długości itd... moja ginka jest teraz na urlopie, i to do 15 sierpnia, moge ją dorwać 1 sierpnia gdyby coś się działo, ale skąd ja mam wiedzieć czy coś się będzie działo.. :( chyba muszę się oszczędzać do 16 sierpnia jak się da i wtedy na ziwycie się okaże. Nie mam nawet innego gina żeby jak coś to się do niego zgłosić. Do żadnego w pobliżu nie mam zaufania. ehhh, łykam grzecznie leki i modlę się by było ok a ty też leż jak najwięcej :)

magnusik - nie martw sie kochana, poki co po prostu sie oszczedzaj. To fakt, ze samej nie da sie za bardzo ocenic kiedy szyjka sie skraca. U mnie chyba jedynym objawem byly nasilone skorcze Braxtona Hicksa, ktore przez kilka dni z rzedu trwaly po kilka godzin z rzedu. Ale jakby co to czytalam, ze pessar mozna zlozyc nawet na szyjke o dlugosci nieco ponad 0.5cm. Nie czujesz, ze go masz i w niczym w zasadzie nie przeszkadza. Pytalam ten mojej gin i mowila, ze nie ma absolutnie zadnych skutkow ubocznych dla dziecka. Zwieksza sie wydzielina z pochwy i trzeba uzywac co kilka dni po jednej globulce antygrzybiczej zeby przeciwdzialac infekcjom. W ciagu paru sekund sie zaklada i zdejmuje wiec to tez nie problem. To tyle w skrocie z mojego doswiadczenia z pessarem wiec nie ma sie czym martwic jakby go trzeba bylo nosic. Ale jeszcze masz szyjke dluga i jesli pobierzesz te przepisane leki i nie bedziesz za duzo biegac (a ja wlasnie duzo chodzilam) to moze Ci to w zupelnosci wystarczyc.

no właśnie ja do tej pory dużo chodziłam tzn. wydaje mi się aż tak duż to nie ale... oszczędzałam się, chodziłam powoli ( co do mnie niepodobne), powoli wchodziłam i schodziłam po schodach, nie dźwigałam, chciałam normalnie żyć. No i mam.. ale mam nadzieję że damy radę :) najgorsze to uzależnienie od innych, że teraz już każde zakupy i każde sprzątanie będzie musiał wykonywać ktoś inny :(

magnusik - wiem co masz na mysli. Ja tez nie cierpie byc uzalezniona od innych, szczegolnie jak czuje sie w miare ok i teoretycznie wydawalo by sie, ze moge wszystko zrobic sama. Lekarka zabronila mi przede wszystkim chodzic po schodach (ale to dopiero po ostatnim pobycie w szpitalu) i przesadzac ze sprzataniem. Ja ogolnie chodzilam dosc sporo i szybko, nawet ok godziny dziennie porzadnego marszu ale wydawalo mi sie, ze dzieki temu jestem w formie i nie dopadaja mnie np. bole plecow itd. No ale najwyrazniej przesadzilam.

czesc kochane ciężaróweczki:):):)

Byłam w szpitalu... Okazalo się że jestem słodką ciężaróweczką... mam cukrzycę do poradni diabetycznej skierowanie mam i będzie dietka i kłucie ehhh najlepsza wiadomość to taka że krwiak się zmniejszyl ma teraz 12mm z 25mm czyli leżenie dało dobre skutki. Ciekawa jestem czy mogłabym wrócić do pracy chociaż dwa razy w tyg po 4 godz mam firmę swojĄ a w niej wspólniczkę której nie ufam nie wiem boję się że krwiak się znowu powiększy i to będzie moja wina kurcze nie mam męczącej pracy siedze przed kompem i czekam na ludzi których nie ma... A wy moje kochane oszczędzajcie się moja wizyta u gin 13 sierpnia pojechał wczoraj na 3 tyg do Turcji...

EwelinaK26 - super wiesci, ze ten krwiak sie zmniejsza, widac warto bylo lezec. Moze jak jeszcze z tydzien wytrzymasz z tym lezeniem to sie calkowicie wchlonie. Co do powrotu do pracy to chyba bym poczekala az bedzie pewnosc, ze tego krwiaka juz nie ma. Szkoda, ze musiasz az 3 tyg czekac na powrot lekarza ale to na pewno szybko zleci. Co do cukrzycy to sie zupelnie nie znam ale przy dobrze dobranej diecie na pewno wszystko bedzie ok. :tak:

Ja sie tylko melduje, ze jestem jeszcze w dwupaku i przez ostatnie dni dziwnych plamien juz nie bylo. W nocy z piatku na sobote Niunia strasznie naciskala glowka w dol niezaleznie od pozycji, ktora przybieralam i mialam wrazenie, ze mi dol brzucha rozerwie :szok:. Do tego kopala i rozciagala sie tak, ze caly brzuch mi skakal. Trwalo to cala noc i bolalo calkiem konkretnie ale uspokoilo sie samo nad ranem jak postanowila pojsc spac. Od tego czasu wszystko wrocilo do normy wiec mam nadzieje, ze to jakis w miare normalny objaw przy koncu ciazy.

reklama
Ewelinka26 widać że leżenie popłaciło, cieszę się, że krwiak się zmniejsza. Z pracą to ja też bym jeszcze poczekała, tak na wszelki wypadek. Wiem, że to dobija. Ja dopiero czwarty dzien probuję nic nie robić, leżeć, siedzieć itd. Chciałabym, żeby ten czas szybciej leciał

Cati wytrzymaj słonko jeszcze ze dwa tygodnie i niech się dzieje wola Nieba!!!! jeny zazdroszczę, że to już tak blisko. Trzymaj się ciepło!!!

Do góry