reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
poroniona - no własnie....Emy...napisz coś na ten temat....ja to jestem ciekawa jako to z nią jest np. w 4 tc....ma byc nisko czy wysoko...., twarda czy miekka i jak ją wogóle zbadać....bo mi ciezko sobie tak samej...:zawstydzona/y:

karolcia ja wiem, że szukasz teraz objawów ciążowych, we wczesnej ciąży jest tak, pochwa robi sie bardzo pulchna, ale to mozesz zaobserwować po pozytywnym tescie, przed raczej nie

Emy - specjalistko od samobadania szyjki macicy ;-)Powiedz mi czy to normalne, że codziennie wieczorem przy zakładaniu lutkamam wrażenie że jest tam inaczej? Raz szeroko, raz wąsko, raz miękko, raz twardziej, czasem pojawia się jakby dodatkowy zakręt utrudniający wprowadzenie lutka odpowiednio głęboko, a na następny dzień zakrętu nie ma :confused:
:-):-) specjalistka od grzebania....:-D nie martw się, to normalne, ja tez tak mialam, czasem tej piguły wcisnąć nie mogłam. kształtem pochwy to ja się raczej nigdy nie przejmowałam, ale jak mi się nagle szyjki mniej zrobiło to tak.
I też nie panikować w ciąży ze jak szyjki nie wyczuwasz a wczoraj była nisko to już cos nie tak, wazne zeby sama szyjka sie nie skróciła, czyli jej długosc do dna macicy

Dziewczyny znalazłam na sierpniówkach 2011 że Silentenigma już urodziła córeczkę, wczoraj rano przez cc, mała Michalina ma 2980g i 52cm:-D
GRATULUJĘ!!!

Gratuluję szczęśliwej mamusi! Ale czas leci!

a_gala, kupilabym od razu białe, większe, nie wiem jak długo planujecie miec małe w sypialni.. ale myslę, ze to kwestia miesiąca, dwóch. ja od razu wstawiam łóżeczko do osobnego pokoiku, a do sypialni na początek małą gondolkę, albo kosz..
W dzien na 100% mały będzie spał u siebie... w nocy zobaczymy, albo go zaadoptujemy do siebie jak będzie mi ciężko, albo przespię się z nim w jego pokoju na sofie

Ewelinka cieszę się, ze krwiak się zmniejsza :) Może z praca jeszcze poczekaj, bo nie warto ryzykować, wytrzymaj jeszcze troszkę

Emy, magnusik dziewczyny będzie dobrze, dotrzymamy do końca!!

silentenigma gratulacje!!

Karolcia81 kiedy testujesz?? trzymam mocno kciukaski

A ja od wczoraj biorę leki przciwwirusowe, bo jak wstałam rano wyskoczyła mi opryszczka, a nigdy wcześniej nie miałam więc gin zadecydowała, że muszę brać leki :/ jak nie urok to ..... no nic jeszcze 8 dni, mała się rusza więc mam nadzieje, ze wszystko będzie ok.

Hej...siknełam dzis...choć to jeszcze kila dni do @....i nic...więc juz daje na luz...następny test jak @ faktycznie sie spóźni kilka dni.....bo to bez sensu jest....

buziaki....

Karolcia, choc do terminu @ doczekaj...

No i wlazlam w ciazowe spodnie. Mus. Od jakiegos czasu (tydzien?) te normalne mnie "pily" w pasie jak siedzialam, myslalam ze mi sie fanaberia wlaczyla, albo po prostu d... urosla. Wczoraj Rajmund stwierdzil: "A tobie urosl brzuszek!" Ops... No, wydawalo mi sie ze mam tam-tama przed soba, ale ja zawsze mialam okazaly dobrobyt. No, dobrobyt to jednak nie jest, ale dziwnie sie uklada bo jakby mi ktos walek pod opone wcisnal. Wieczorem mam po prostu twarde i wypukle od zeber do samego dolu, rano jest miekszy. Chlopina wczoraj wogladal, pomacal, poprzytulal i co chwile mruczy "moja pilka..." Kurcze, nastepny etap meskiego postrzegania ciazy - mozna wymacac pilke.:-D

kłaczku spodnie ciążowe to kolejny namacalny dowód że wsio jest ok. Kobiety zwykle się przechwalają, która najdłużej może chodzić w spodniach sprzed ciąży, a ja się cieszyłam w serduchu jak już nie mogłam zapiąć dżinsów i założyłam nowozakupione ciążówki :D w poprzedniej ciąży nie zdążyłam ...

Dobra....przepraszam za opis, ale....
właśnie wróciłam z WC...i mam jakieś śladowe plamienie......kilka kropelek żywej krwi....
na @ to z pewnoscią za wcześnie (chyba, że mi się wszystko pochrzaniło aż tak!)
no chyba, że to żółwik się mości!!!!!!!
teraz juz zupełnie zwariowałam.....
eek.gif

reklama
Do góry