reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej hej dziewczyny :-)
U mnie pogoda dopisuje,wlasnie koncze sprzatac,pralka juz pracuje ehhh a mnie sie juz nic nie chce :tak: a dzisiaj sie dobudzic nie moglam i wstalam dopiero kolo 10 :szok: Wczoraj moj syneczek tak szalal dziewczyny tak kolo 11-12 w nocy ze az moj A. poczul kopniaczki malego hehe ucieszony byl i az malo mial jak juz syneczek skonczyl szalec :-D
klaczku zleci Ci to na pewno a jak dla mnie to Twoj suwaczek zasuwa do przodu a moj stoi w miejscu :tak:
Milego dnia dziewczyny oraz weekendu :-D

reklama
hej dziewczyny
oj pogoda paskudna.Caly czas pada.Ale on wtorku ma byc juz upal.Sprawdzalam i w moim regionie naoewno ma byc cieplo do 17 lipca.
klaczek- no 12 tuz tuz.Ale tez czas leci (wiem wiem Tobie sie napewno dluzy)
A u mnie ok.Odpoczywam.czuje sie dobrze.wizyta dopiero 13 bo doktorek na urlopie.mam nadzieje ze wytrzymam.Mala sie rusza daje czadu wieczorami.

Zgadza sie - zawsze tak jest, ze cudze suwaczki zasuwaja jak glupie. :-D Powiedzialam Rajmundowi, ze jak nam wskoczy 12 z przodu to sie upije. Chyba mi chlop oczadzial bo zadnej reakcji nie bylo... :szok:

kłaczek rozumiem twoje podejście, bo ja chociaż się cieszę to nadal nie dowierzam, że jesteśmy tak daleko, ale jeszcze za blisko żeby skakać z radości, cieszę się z ograniczonym zaufaniem

a tak w ogóle to mam dziś kiepski dzień tzn. zauważyłam, że od czasu zażywania eutyroxu, fakt małej dawki ale dla mnie chyba mega mam wieczorem mocne kołatania serca, przez co nie umiem zasnąć, dygotam jakoś od środka i wiecznie mi gorąco, nie mówiąc już ze mam jakieś uderzenia gorąca na twarzy :/ będę w poniedziałek dzwoniła do endo, ale dziewczyny co może być przyczyną?? Może zmniejszyć dawkę, ale czy mogę sama, ja cię pierdykam, póki nie brałam tego leku było wszystko ok :-(

Ilonka, nie mieszala bym w dawkach na wlasna reke, ale zglosila bym sie do lekarza i powiedziala bym ze sie znacznie gorzej czuje. To co opisujesz wyglada jak skutki uboczne.

U nas ta 12 z przodu wskoczyla, przyznam ze dostaje lekkiego kociokwiku. Niemala w tym zasluga Rajmunda bo on chyba jest bardziej w ciazy niz ja. Pomijam juz fakt, ze nie przeoczy zadnej ciezarowki w zasiegu wzroku, ale wczoraj kupil maluska lodoweczke red bulla, taka co mozna w domu podlaczyc lub w samochodzie, a jak rylam ze sobie bedzie piwko w niej studzil to mi powiedzial ze ona rowniez grzeje i buteleczke z herbatka bedzie mozna zagrzac. Biedaczek nie wie o istnieniu styropianowych termoizolatorow do butelek... No i zaczal wczoraj twardo sie rozgladac za malakserem bo przeciez "zupki trzeba bedzie miksowac". Patrzac jak jego rodzicielstwo sie roziwja, nie potrafie ogarnac wlasnych emocji, nie umiem zachowac dystansu. Zwlaszcza ze mamy to "12" z przodu, czego do tej pory nie udalo nam sie dobic.

Kłaczku słodkie to jest jak piszesz o Rajmundzie o jego staraniach o tym jak wszystko przeżywa...Pamiętam mojego męża jak w zeszłym roku po cc dbał o mnie i córeczkę, myślałam, że go to przerośnie, okazał się wspaniałym facetem i to był najlepszy wybór w moim życiu:-), ale głośno o tym nie będe mówiła, żeby w piórka nie obrósł:-D, a wczoraj M. położył głowę na moim brzuchu i dostał kopniaka w policzek, bardzo się cieszyłam, że w końcu i on poczuł:-)

Ewelinak gratulacje i nudnej ciąży życzę :) wierzę, ze będzie dobrze, co dzień myślę o każdej i na prawdę wierzę, że będzie dobrze!!!

kłaczek słodki jest ten twój Rajmundo :) mój A. na razie co dzień rozmawia z córką i zaczął czytać książkę język niemowląt :) wczoraj poczytał co trzeba przygotować dla dziecka i mnie męczył, ze już trzeba zacząć kupować bo nie zdążymy :) musiałam poszukać na alle wstępnie co chcę kupić, bo by mi spokoju nie dał, a zamawiamy pewnie po wypłacie ale na spokojnie, teraz ja go muszę stopować :)
Co do eutyroxu, sama zmniejszyłam dawkę do połówki tabletki ale zadzwoniłam dzisiaj do endo, żeby to skonsultować, kazał brać na razie połówkę tabletki i przedzwonić jak się czuję w przyszły poniedziałek
Na razie czuję się w miarę, więc oby tak dalej ale ciiii żeby nie zapeszyć

karollcia
co u ciebie??

karolka81 i jak tam testowanie
???

reklama
Klaczek - suwaczek juz w przeskoczyl na 12 i za chwile skan, super :-) . Kochany ten Twoj Rajmund z tymi planami zakupowymi dla maluszka. Moj B mnie ostatnio rozsmieszyl swoim wyznaniem, ze nigdy jeszcze nie mial tyle radosci z kupowania czegokolwiek (oprocz sprzetu elektronicznego) jak ma teraz przy zakupach dzieciecych.
Tymira - hihi, to dzidzia tate ladnie przywitala kopniakiem w policzek :-D. Moj maz kladzie mi czesto reke na brzuchu i mowi do malej i tez jest zachwycony jak go kopnie. Ostatnio ustalali na jaki kolor ma jej pomalowac pokoj :tak:
EwelinaK - witaj i zagladaj czesciej. Spokojnej ciazy Ci zycze!
Ilonka - ciesze sie, ze lepiej sie czujesz i mam nadzieje, ze tak zostanie. Slyszalam o tej ksiazce 'Jezyk niemowlat' - polecalabys ja do poczytania? Mojego B tez trzeba stopowacz zakupami dla Niuni bo wykupilby pol sklepu jakby mu pozwolic. Ostatnio pojechal po zakupy spozywcze i wrocil z cala torba kosmetykow dla noworodkow.
Lili - co u Ciebie slychac? Czy staranka juz oficjalnie rozpoczete?

Ja dzis byla na wizycie u mojej gin. Pessar trzyma dobrze, mam go jeszcze miesiac ponosic. Zrobilysmy szybki podglad Niuni i mala juz sie ustawila w pozycji startowej. Ogolnie wszystko dobrze wiec jestem szczesliwa.

Trzymajcie sie kochane, pozdrawiam cieplutko.

Do góry