reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Ssabrinaa - sliczny maluszek, gratuluje udanej wizyty, dla mnie usg polowkowe tez bylo bardzo wzruszajace :tak:
Ilonka - przewijak kupilismy drewniany wolnostojacy. Mamy na niego miejsce w sypialni i przyda mi sie dodatkowa poleczka pod spodem do trzymania pieluszek i kosmetykow pod reka. Fajnie, ze masz sporo ciuszkow po siostrzencach, to znacznie obniza poczatkowe niemale wydatki :-). A jak sie cos super spodoba to i tak zawsze mozna dokupic ;-)Jak bylismy w Polsce to moi rodzice kupili wnusi 'wyprawke' na wyjscie ze szpitala. Ja jeszcze z ubranek nic nie kupilam ale jak sie czyms zachwyce to jeszcze na pewno sie kupi ;-). Fajnie, ze macie wybrany wozek, nie jest latwo sie na cos zdecydowac :no:
Klaczek - dzielna z Ciebie kobietka, na pewno Twoje dlugie oczekiwanie zostanie nagrodzone machajacym do Ciebie maluszkiem :tak:
Jankesowa - witaj kochana, super ten Twoj synus jest :-). Nadal go piersia karmisz i jak czesto teraz w nocy wstajesz na karmienie?

Ja w tym tygodniu chodze non stop zmeczona, w pracy ledwo siedze a tyle jest do zrobienia po urlopie. Jutro sie zaczyna zamkniecie miesiaca, wiec bedzie jeszcze wiecej pracy. Dobrze, ze to juz chociaz piatek.

Pozdrawiam serdecznie!

tymira słabo mi po tym linku od ciebie, ja słyszałam wiele o porodach, zdawałam sobie z wielu rzecyz sprawę, ale żeby tak widzieć na wlasne oczy to nie... ło matko jak mi słabo.... męzowi muszę to pokazać...

cati tak maly nadal na piersiw dzien 6 razy karmiony w nocy czasem tylko 2 nie raz 3 a czasem 5 :-) ale dla takiego cudu toja moge i 10 choc potem ledwo chodze :)

Tymira - wlasnie obejrzalam filmik z porodu. Nieco slabo mi sie zrobilo, bardzo to obrazowo pokazane. Mojemu B to lepiej ni ebede pokazywac bo na porodowke wcale nie odwazy sie wejsc :-D
magnusik - jaki masz ladny zgrabniutki brzuszek :-)
Jankesowa - masz racje, ze dla dzieciatka mozna wstawac i 10 razy, jakos da sie rade:tak:

Ostatnia edycja:
Cati, z kazdym dniem nadzieja rosnie. To 12 tydzien, dla mnie w jakis sposob przelomowy bo nigdy nie zaszlam tak daleko w ostatnich staraniach. Juz nawet Rajmund jakos sie odpreza - niby nic nie mowi, ale potrafi w nocy, przez sen glaskac moj brzuch. :zawstydzona/y: Znalazl sobie towarzystwo, smiejemy sie ze ma takiego meskiego babybooma na warsztacie - dziewczyna jednego kolegi urodzila w 6 miesiacu martwe dzieciatko, drugiego jest po dwoch bezzarodkowych, trzeciego tez po poronieniach. Ci dwaj ostatni maja dzieci, ten pierwszy nie, bo to bylo niedawno. Rajmund z nich najstarszy. Aha! Dowiedzialam sie przynajmniej jak sobie samce gawedza - o chipowaniu bab (wszczepianie implantu antybaby) i o "zalewaniu formy" jako metodzie antykoncepcji na 9 miesiecy. Kogutki.:-D
Tymira, obejrzalam filmik. No, rodzilam juz, z cieciem krocza jak najbardziej (nie takim kurcze, drobnym jak to) ale przyznam ze w pewnym momencie mialam ciarki. Fakt, idac na pierwszy porod, mialam okazje zobaczyc krocze kobiety zaraz po porodzie, jeszcze z nogami na "samolot", z ziejaca krwawa dziura itd. i mocno mi wtedy "rura zmiekla", ale jakos to jednak wyglada lepiej niz na filmiku. No i podstawa - na szczescie jak sie rodzi to sie wlasnej d... nie oglada.:-D

magnusik śliczny brzuszek :) jedo bartatina mi się nie podoba, ewentualnie jedo fyn, którego część lasek poleca na październikowych ciężarówkach, u nas zostanie implast bolder póki co no chyba że jak pojedziemy wybierać to pojeżdżę innymi i mi się coś innego rzuci w oko, ale to dopiero w październiku, więc jeszcze sporo czasu

czarna brzuszek pogłaskany :) czekam tu słońce na ciebie :)

tymira ja nie obejrzałam tego linku przepraszam :zawstydzona/y:, miałam okazje zobaczyć poród sn na żywo i średnie mam po tym odczucia ale myślę, ze jak my będziemy w roli głównej to całkowicie inaczej człowiek będzie do tego podchodził

cati ja też się nad tym przewijakiem zastanawiałam, ale stwierdziłam, ze chyba wystarczy mi taki przenośny
co do ubranek ja sobie zaplanowałam, że najpierw kupię ubranka, a we wrześniu/październiku rzeczy dla siebie i te większe w styl łóżeczko, pościel itd.

jankesowa piękny ten twój syncio :) dla dzieci człowiek wszystko może :)

kłaczek ja też przy każdym tygodniu dalej mam co raz większa nadzieje, że się uda, co prawda absolutną pewność będę miała po porodzie ale musimy wierzyć!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
No u mnie pogoda zapowiada sie dzisiaj sloneczna i ciepla:tak: az juz powoli odczuwam to cieplo bo jest mi duszno i slabo:oo2:
magnusik sliczny masz brzuszek,taki juz jest duzy i okraglutki:-D slicznie wygladasz :-);-)
klaczek mam podobne odczucia ze z kazdym dniem i minionym tygodniem mam wieksza nadzieje ze tym razem sie uda no ale wiadomo odetchne dopiero jak utule swoje malenstwo :tak::-)

czesc dziewczyny :-D

Dawnoo mnie tu nie było.:sorry2::-) Juz piszę co u nas :-)

Dzinks rośnie i rozija sie dobrze. Ma 8 ząbków po 4 na dole i na górze, chodzi juz sam,ale zdarza sie,ze sie jeszcze zachwieje. Ma 81cm i wazy 13kg. Włoski na przodzie ma proste,az tyłu kręcone :cool: . Zrobił sie z niego straszny łobuz :sorry2: czasami brak mi sił już na niego :no:

A co u mnie:-) skonczyłam kosmetykę,ale niewiem czy dostane dyplom wyniki dopiero pod koniec sierpnia :dry: także lipa. Od wrzesnia chce isc do pracy w swoim kierunku, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Dzinksa chce dac do prywatnego złobka (koszt ok 600zł mc ) do babci nie chce ,bo bedzie go wychowywała po swojemu ,a tak nie moze być :confused:.

Starszy syn pojechał na tydzien do swojego taty , tata zadowoony,ale jego zoneczka nie bardzo - fochy jakies strzelala jędza :wściekła/y:,a kij jej w oko.

Pozdrawiam was serdecznie ;-):-):-):-)

reklama
ewela cieszę się że się odezwałaś :) ucałuj Tomaszka, nawiasem mówiąc szybko zleciało, on już taki duży :) Kurcze sporo sobie życzą za ten żłobek :/ no ale my też się będziemy musieli postarać o żłobek bo oboje pracujemy

Ssabrina u mnie 10 stopni i deszcz, ale za to fajowo sie oddycha

Do góry