reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

a no jasne, że najważniejsze, że Iga cała i zdrowa, ale wiesz ja z tych co zawsze były chude i raczej zwracałam uwagę mocno na wagę, to teraz i tak jak na mnie jest git, bo przyjmuję do wiadomości, że tyje i finisz, dziwi mnie jedynie że to tak szybko leci w górę, no ale jak się siedzi w domu na L4 i ma pod ręką wszystko to chyba nie ma co się dziwić :)

a_gala na twoim etapie ja miałam już 1kg na plusie :) widać taki mój urok :)

a jeszcze jedno, jakie witaminy łykacie??

reklama
a-gala- no nie taki początek kochana:)
ilonka- no to tak jest w domu sobie czlowiek dogadza wiem cos o tym.wiesz teraz bedzie ladna pogoda to pewnie tez bedziesz wiecej wychodzic.wiesz ja mam tymka wiec on mi nie da usiedziec na miejscu.Poza tym 4 pietro tez troche daje mi w kość.
ja łykam Prenatal classic i do tego jeszcze żelazo

Ostatnia edycja:
Ilonko każda przybiera różnie w ciąży ja na tym samym etapie co ty ważyłam też o 5 kg więcej sam koniec było już 23+ ale po porodzie od razu spadło 14 a jeszcze 7 do zrzucenia i jakoś uparte te siedem bo nie chce spaść:zawstydzona/y: ale najważniejsze, że dzidzia w brzuszku zdrowa a kg kiedyś je zrzucimy!!!!!

Pozdrawiamy!!!!!!

Witam :-)
karolcia i ilonka ale wam te suwaczki poszły do przodu. Trzymam kciuki.
Ja powoli liczę dni do rozwiązania.Mam tylko nadzieję, że nie przenoszę. Jutro wizyta, zobaczymy co mi powie moja gin.
Dziewczyny piszecie o przybieraniu na wadze ja w tej chwili mam 20 kg. na plusie także wszystko przed Wami:-) :-) :-) :-) :-) Na początku ciąży waga przez kilka tygodni stała w miejscu a później jak poszła do przodu to nie chciała sie zatrzymać.
Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku i przepraszam że tylko o sobie ale nie jestem z Wami na bieżąco.

Witam a ja musiałam płacić za prenatalne prywatnie bo nie miałam 30 lat i nie ważne że tyle razy poroniłam.Zadzwoniłam nawet do NFZ i tak mi odpowiedzieli.
Tymira witaj będzie dobrze słonko:)

no to ja nie wiem juz czemu mialam na NFZ.... dziwne to wszystko wiem ze lekarz wypisywał jakies papiery i tam bylo cos o komplikacjach we wczesniejszych ciazach zakonczonych poronieniami.. chyba wszystko zalezy od lekarza

dziewczyny trzymam za was kciuki :-) pamietam o was, to ze nie pisze nie znaczy ze juz zapomnialam tylko ze mam zblizajaca sie sejse na studiach i mega absorbujacego malucha :-D wkrótce sie przekonacie jak to jest ;-)

Ostatnia edycja:
ilonko piszesz, że zawsze byłaś szczupła, czyli to całkiem normalne, że nabierasz wagi, czytałam gdzieś, że szczupłe dziewczyny mogą przytyć więcej....moja szwagierka przy wzroście 167 cm wazyla przed ciaza 49kg, tez bardzo szybko tyla w ciazy i przybylo jej az 18kg, ale bardzo szybko zgubila te dodatkowe kg, przede wszystkim dzieki karmieniu piersia, pol roku po porodzie wazyla jescze mniej, niz przed ciaza... ja tez jestem szczupla, ale u mnie maly przyrost wagi, to rodzinne ;-) moja mama na poczatku to nawet chudla, a w sumie przytyla jakies 7kg

ja łykam femibion natal1, dawna nazwa to feminatal

Ostatnia edycja:
ja przed ciaza wazylam 46kg w ciazy przytyłam do 64, po porodzie jakies dwa tygodnie mialam juz 56kg, teraz mam 53 ale nie mam zamiaru znowu wazyc 46 tylko max 50 kg bo jestem niska 155cm.. pozostalo mi troszke brzuszka, wiekszy rozmiar z 36 na 38/40 spodnie bo marynarki, bluzki itd to nadal mam 36, cycki mialam gigant z miseczki A poszly w D, ale karmilam malego przez jakis miesiac bo stwierdzil ze cycki sa beee lepsza flacha bo szybciej leci (flache dostal bo jechalam na egzaminy.... i bylo pozamiatane) no i teraz mam miseczki takie jak przedtem, niektore staniki to małe B... kilogramami sie nie przejmujcie dziewczyny ;-)

a ja mam w plusie 17 kg :-D, myślalam że będzie więcej, tylko jakoś po mnie nie widać tych kg, bo w sumie to mialam wysoką wagę stratową. Tak czy owak zbliżam się do 90 kg :szok::tak::-D a wyglądam tak pięknie w tej ciąży, że to aż nieprzyzwoite :-D:tak: i mój wzrost 168, więc nie jakiś szczególnie wysoki czlowiek ze mnie. No ne wiem, ale dobrze mi z tą wagą, oczywiście muszę schudnąć ze 20 kg, ale jak na razie mi pasuje. :rofl2:

I ja biorę Femibion.

reklama
Pati ja już teraz mam miseczki D a w niektórych nawet E :) mam wrażenie, że te cycki tyle ważą :) z resztą jakaś woda w organizmie zawsze mi się przy ciąży zbiera, bo od razu zawsze celulit wyskakuje, ale taka uroda

Karollcia
ja też łykam Prenatal, ale okazuje się, ze Femibion 60tbl jest tańszy,więc chyba jak te mi się skończą to kupię Femibion, ma nawet lepszy skład

Maruszka ty już na wylocie :) trzymam kciuki, żeby się dzieciątko szybko zdecydowało i wyszło szybciutko :)

Martusionek, oj lepiej żebym 20kg nie przytyła, bo chyba będzie mnie trzeba nosić :)

Do góry